Van oude stal tot woonhuis – project droomkeuken #2

9

Bijna, bijna is het zover…. Nog een kleine 2 weken en dan wordt ons nieuwe huis opgeleverd. Ergens is het nog zo onwerkelijk! Zo niet te bevatten dat dit enorme project eindelijk klaar is. Dat we er kunnen gaan wonen…. Nou is het ook niet zo dat alles in het nieuwe huis helemaal af is, zo komt de nieuwe keuken pas na de oplevering. Maar we zijn nu echt een heel eind op weg! Het oude huis is bijna leeg en ik ben me klaar aan het maken voor de verhuizing…. Zo spannend! Vandaag weer een foto update en ik laat je zien hoe mijn nieuwe droomkeuken eruit komt te zien!

Het is alweer een maand geleden dat ik vertelde over ons nieuwe huis. De tijd vliegt, de weken schieten voorbij en ik ben nog steeds razend druk. Meer en meer verdwijnt mijn huis – en leven – in dozen en zijn we ons klaar aan het maken voor de verhuizing. Wat komt daar een hoop bij kijken zeg! En ondertussen draait het gewone leven natuurlijk door. De meisjes naar school, ik probeer tussendoor nog wel iets te werken en het huishouden en gezinsleven zijn er ook nog. Ik zie zo uit naar ons nieuwe plekje, we zijn er bijna klaar voor….

droomkeuken

Met deze foto eindigde ik mijn vorige foto update… Sindsdien is er enorm veel gebeurd! Hier worden de plafonds erin gezet en moet er nog gestuct worden. Dit wordt straks mijn domein, want hier gaat de keuken komen!

droomkeuken

Die hoogte!! Ik vind het geweldig! Alleen de stenen muur is al 3 meter hoog, het plafond op het hoogste punt bijna 6 meter… De aansluiting voor de afzuigkap voor de keuken zit er alvast in.

droomkeuken

Tussen de bovenste 2 foto’s en dat wat je hier ziet, zit slechts 6 dagen… Hop, ineens zijn de plafonds dicht en is de stucadoor langs geweest. Wat een verschil he?!

droomkeuken

En hier gaat straks mijn bureau staan… Ik krijg een eigen werkkamer – natuurlijk niet helemaal alleen voor mij maar aangezien ik vanuit huis werk… – en dit leuke stalraampje geeft een doorkijkje naar de woonkamer.

droomkeuken

Dit is vanuit de keuken gezien… In dit gedeelte van het huis hebben we de enorme hoogte gebruikt om een slaapkamer te creëren. Onder het verlaagde deel komt straks de bank te staan. Super tof dat de oude spanten in het zicht blijven!

droomkeuken

En de andere kant…. Boven de woonkamer gaan wij straks slapen, in het hoekje met de brick wall – die dus origineel is, komt de trap naar boven. De muur laten we zo…

droomkeuken

Dit was afgelopen weekend…. Het is zo snel gegaan de afgelopen maand. Deze week worden de tegels over de hele benedenvloer gelegd en wordt de trap geplaatst. In de doorgang met de houten balk komen nog stalen deuren, als toegang tot de gang. Daar gelijk links komt dan mijn werkkamer.

droomkeuken

droomkeuken

Hier gaat dus binnen een paar weken mijn keuken komen. Je ziet de aansluitingen voor gas en water uit de grond komen, want ik krijg een kookeiland!! Zo te gek! Het eiland wordt 3 meter lang, ruimte genoeg om flink aan de slag te gaan!!  Tegen de witte wand worden hoge kasten met apparatuur geplaatst.

droomkeuken

Het ontwerp van mijn keuken is gemaakt door Studio Zep. Ik ga straks ruim 4 x zoveel ruimte krijgen in mijn keuken, dat lijkt me zo heerlijk! Op het aanrecht komen de gaspitten van Pitt cooking, ik ga met hun een toffe samenwerking aan, waarover ik snel meer ga vertellen.

We gaan nu echt de laatste fase in, nog maar 2 weken en dan is het huis klaar…. Voor meer achter de schermen beelden kun je mij zeker volgen op Instagram! Daar deel ik in de stories korte video’s en regelmatig een foto update. En binnenkort ga ik ook in vlog-vorm meer laten zien van mijn droomkeuken, stay tuned!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

 1. Wat een Droomplek! Ik wens je veel sterkte én plezier bij de laatste activiteiten. Straks wordt het vast ongelooflijk genieten en niet alleen maar van je keuken. Het is een prachtige woonplek geworden!

 2. Wat een enorme klus is dat geweest. Geweldig. Petje af voor de bedenker(s). Super mooi en nu is het nog niet eens af. En die keuken! Om te watertanden. Ik wens jullie heel veel geluk en plezier straks in jullie nieuwe woning. Sterkte met de laatste loodjes. Grt. Peter

 3. Wat ziet het er al mooi uit! Wij zijn ook gestart met de verbouwing van ons huis. Mijn droomkeuken komt er ook aan :-). Geniet ervan!

 4. Je zit nu in een drukke en chaotische tijd. Maar het vooruitzicht om straks in je droomhuis/keuken te werken en te zitten zal je vleugels geven.
  Succes met alles.

 5. Hai Reny,

  Meis wat wordt het mooi!
  Wat zal jij straks genieten als het allemaal af is.
  Genoeg ruimte om heerlijk te kokkerellen, want je krijgt een prachtige keuken.
  Bedankt dat je het allemaal met ons deelt.
  Heel veel geluk en liefdevolle jaren in jullie nieuwe huis
  En ook bedankt voor alle heerlijke recepten.

  Groetjes Harda

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.