Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

4

Ik weet nog dat de zomer voor de deur stond en ik had bedacht dat ik vanaf toen alleen nog maar lichte, zonnige, frisse recepten zou gaan delen. Dat het toen al met bakken uit de hemel kwam, maakte mij eigenlijk niet uit. Met al die zomerse maaltijden zou ik de zon gewoon afdwingen, daar was ik van overtuigd. Maar toen ik vorige week nog de laatste recepten stond klaar te maken voor mijn week in Italië, kon ik aan niks anders denken dan verwarmend comfort food. Zoals deze ovenschotel met sperziebonen en gehakt. Ik wilde gewoon weer een warme stevige maaltijd met dat Hollandse zomerweer….

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Had het nou in die laatste dagen voordat ik naar Italië ging nog prachtig weer geweest, dan had je van mij vandaag vast het recept gekregen van een of andere zonnige salade. Maar dat was het niet, het was gewoon koud en nat…. Ik weet niet hoe het afgelopen week was, maar als ik nu de weersvoorspellingen check hoef ik nog niet zo nodig terug te komen…

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Tijd voor comfort food dus. En omdat we langzaamaan weer richting de herfst gaan, is dat ook eigenlijk wel weer passend. Ik hou van ovenschotels want daar kun je altijd zoveel restjes in kwijt. Ik had nog wat sperziebonen liggen en een beetje gehakt. Nog wat losse groenten erbij en dan zo’n heerlijk dakje van kaas op de ovenschotel. Ik zeg zeker niet dat ik wil dat de zomer voorbij is, maar goed, deze ovenschotel met sperziebonen en gehakt zal vast het hele jaar rond wel goed smaken!

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Voor 4 personen: 

  • 600 gr aardappels
  • 400 gr sperziebonen
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 kleine tomaatjes
  • 1 blik tomatenblokje (400 gr)
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 11/2 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • verse basilicum
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • olie om in te bakken

Nodig;

2 kleine pannen, koekenpan, ovenschaal

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappels en snij deze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Verwijder de steeltjes en uiteinden van de sperziebonen en snij in stukjes van ongeveer 4 cm.

Zet 2 pannen met water op het vuur. Doe in de ene de aardappelschijfjes, in de andere de sperziebonen. Kook de aardappels zo’n 6 minuten voor en kook de sperziebonen ongeveer 4 minuten voor.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten en daarna in blokjes. Snij de rode peper heel fijn.

Doe wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika en rode peper toe en bak even mee. Doe daarna het gehakt in de pan en bak dit even aan. Pers de knoflook uit boven de pan en schep nog even om.

Voeg de tomatenblokjes toe aan de koekenpan. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg samen met de oregano, rozemarijn, nootmuskaat, balsamicoazijn, peper en zout toe aan de pan. Roer goed door.

Giet de sperzieboontjes en aardappelschijfjes af. Voeg de sperziebonen toe aan de koekenpan met gehakt. Schep om en doe daarna in de ovenschaal.

Snij de kleine tomaten in plakjes. Leg de aardappelschijfjes op het sperziebonen-gehaktmengsel en leg de kleine tomaatjes hiertussen. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en schuif de ovenschotel met sperziebonen en gehakt voor 25 minuten in de warme oven. Maak daarna af met wat blaadjes verse basilicum.

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Ga je aan de slag met dit recept voor ovenschotel met sperziebonen en gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Alls ik zo naar buiten kijk, naar het sombere weer, dan ga ik dit vanavond maar op tafel zetten i.p.v. een lekkere zomersalade. Lijkt me heerlijk.

  2. Leuk recept! Ik heb snijbonen (in ruit gesneden) gebruikt en gehakt vervangen door blokjes kip en gerookt spek. Man en kinderen vonden het heerlijk en hebben de hele schaal leeggegeten. Ééntje om te onthouden! Dankjewel voor de inspiratie!

Laat een bericht achter