X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

4
By Mind Your Feed on 17 augustus 2017 Diner

Ik weet nog dat de zomer voor de deur stond en ik had bedacht dat ik vanaf toen alleen nog maar lichte, zonnige, frisse recepten zou gaan delen. Dat het toen al met bakken uit de hemel kwam, maakte mij eigenlijk niet uit. Met al die zomerse maaltijden zou ik de zon gewoon afdwingen, daar was ik van overtuigd. Maar toen ik vorige week nog de laatste recepten stond klaar te maken voor mijn week in Italië, kon ik aan niks anders denken dan verwarmend comfort food. Zoals deze ovenschotel met sperziebonen en gehakt. Ik wilde gewoon weer een warme stevige maaltijd met dat Hollandse zomerweer….

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Had het nou in die laatste dagen voordat ik naar Italië ging nog prachtig weer geweest, dan had je van mij vandaag vast het recept gekregen van een of andere zonnige salade. Maar dat was het niet, het was gewoon koud en nat…. Ik weet niet hoe het afgelopen week was, maar als ik nu de weersvoorspellingen check hoef ik nog niet zo nodig terug te komen…

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Tijd voor comfort food dus. En omdat we langzaamaan weer richting de herfst gaan, is dat ook eigenlijk wel weer passend. Ik hou van ovenschotels want daar kun je altijd zoveel restjes in kwijt. Ik had nog wat sperziebonen liggen en een beetje gehakt. Nog wat losse groenten erbij en dan zo’n heerlijk dakje van kaas op de ovenschotel. Ik zeg zeker niet dat ik wil dat de zomer voorbij is, maar goed, deze ovenschotel met sperziebonen en gehakt zal vast het hele jaar rond wel goed smaken!

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Voor 4 personen: 

  • 600 gr aardappels
  • 400 gr sperziebonen
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 kleine tomaatjes
  • 1 blik tomatenblokje (400 gr)
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 11/2 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • verse basilicum
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • olie om in te bakken

Nodig;

2 kleine pannen, koekenpan, ovenschaal

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappels en snij deze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Verwijder de steeltjes en uiteinden van de sperziebonen en snij in stukjes van ongeveer 4 cm.

Zet 2 pannen met water op het vuur. Doe in de ene de aardappelschijfjes, in de andere de sperziebonen. Kook de aardappels zo’n 6 minuten voor en kook de sperziebonen ongeveer 4 minuten voor.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten en daarna in blokjes. Snij de rode peper heel fijn.

Doe wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika en rode peper toe en bak even mee. Doe daarna het gehakt in de pan en bak dit even aan. Pers de knoflook uit boven de pan en schep nog even om.

Voeg de tomatenblokjes toe aan de koekenpan. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg samen met de oregano, rozemarijn, nootmuskaat, balsamicoazijn, peper en zout toe aan de pan. Roer goed door.

Giet de sperzieboontjes en aardappelschijfjes af. Voeg de sperziebonen toe aan de koekenpan met gehakt. Schep om en doe daarna in de ovenschaal.

Snij de kleine tomaten in plakjes. Leg de aardappelschijfjes op het sperziebonen-gehaktmengsel en leg de kleine tomaatjes hiertussen. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en schuif de ovenschotel met sperziebonen en gehakt voor 25 minuten in de warme oven. Maak daarna af met wat blaadjes verse basilicum.

ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Ga je aan de slag met dit recept voor ovenschotel met sperziebonen en gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

comfort food comfortfood doordeweekse maaltijden makkelijke maaltijden makkelijke recepten doordeweeks ovenschotel ovenschotel gehakt ovenschotel Parmezaanse kaas ovenschotel recepten ovenschotel sperziebonen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article12 x Courgette recepten
Next Article End of summer boeken winactie!
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

Kip fajitas

4 reacties

  1. Peter on 17 augustus 2017 10:32

    Alls ik zo naar buiten kijk, naar het sombere weer, dan ga ik dit vanavond maar op tafel zetten i.p.v. een lekkere zomersalade. Lijkt me heerlijk.

    Reply
  2. Kristien on 18 augustus 2017 00:39

    Leuk recept! Ik heb snijbonen (in ruit gesneden) gebruikt en gehakt vervangen door blokjes kip en gerookt spek. Man en kinderen vonden het heerlijk en hebben de hele schaal leeggegeten. Ééntje om te onthouden! Dankjewel voor de inspiratie!

    Reply
  3. Mada on 19 augustus 2017 22:53

    Hi
    Ik zie het gehakt niet tussen de ingrediënten staan

    Reply
  4. Hanneke on 7 oktober 2017 22:05

    Het was heerlijk, vonden ook de kinderen! Ik had alleen de boontjes gesmoord ipv gekookt, voor wat meer smaak.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.