Havermout yoghurt cake met muesli

15

Oeps… ik liep even vast. Hoe moest ik dit baksel nou noemen? Ik heb me suf gepiekerd, en ik kom tot de conclusie dat havermout yoghurt cake met muesli het beste de lading dekt. Gek hoor, dat je als blogger daar over na moet denken. Ik had namelijk bedacht dat ik al mijn favoriete ingrediënten voor een ontbijtje in een cake wilde stoppen. Havermout, yoghurt, muesli, eieren, rijpe banaan… maar hoe noem je zoiets dan? Ik weet het eigenlijk ook niet, maar ik weet wel dat het een heerlijke ontbijtcake was. En daar doe ik het voor!

havermout yoghurt cake met muesli

Er ging deze week wat mis in mijn planning. Dit recept had namelijk gisteren al online moeten komen. Maar ik zat niet op te letten… Ik vertelde eerder al dat de 3e week van januari eindelijk pas echt aanvoelde als een normale (werk)week. Met aan het begin van de maand nog een week vakantie en daarna een week in Oostenrijk, was ik nu pas weer een beetje geland. Normaal deel ik op zondag een ontbijtrecept met je, maar ik was de dagen helemaal kwijt. Ik dacht dat ik nog een extra dag in het weekend had om te koken, maar toen bleek het weekend al bijna voorbij te zijn…

havermout yoghurt cake met muesli

Maar ach, dat maakt uiteindelijk niet uit. Ook vandaag kun je vast wel wat inspiratie voor een lekker ontbijt gebruiken! Al zou ik deze havermout yoghurt cake met muesli ook als tussendoortje kunnen eten hoor. Er zit alleen maar lekkers in, en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten toch al in huis. Maak dan vandaag deze cake nog klaar, morgen een stukje als ontbijt en de rest in vriezer. Zit je mooi weer gebakken voor de rest van de week!

havermout yoghurt cake met muesli

Havermout yoghurt cake met muesli

Voor ongeveer 6 porties als ontbijt

  • 100 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 4 el muesli
  • 2 el rozijnen
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl koekkruiden / kaneel
  • snuf zout

Nodig; mengkom, blender, bakvorm 15 x 20 cm, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even nat onder de kraan, frommel op tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de bakvorm mee.

Gebruik de blender of een koffiemolentje om de havermout tot meel te mengen. Doe het havermeel samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg hier het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout aan toe, meng goed door.

Doe de rijpe banaan in de blender (of een keukenmachine kan ook) en schep hier de yoghurt bij. Tik de eieren boven de kan/kom en blend nu tot een luchtige gladde mix.

Schenk de yoghurt, eieren en banaan bij het meel. Roer goed door.

Schep 3 el muesli en de rozijnen door het beslag voor de havermout yoghurt cake en meng alle ingrediënten door elkaar.

Schenk het beslag nu in de bakvorm en strooi nog een laatste beetje muesli over de cake. Schuif de havermout yoghurt cake voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker als warm ontbijt, maar je kunt de cake ook laten afkoelen en dan in stukken snijden. Bewaar in de vriezer en je hebt de komende dagen een heerlijk tussendoortje!

havermout yoghurt cake met muesli

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout yoghurt cake met muesli? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

15 reacties

  1. Zojuist yoghurt havermout cake gemaakt. Lekker eenvoudig en snel te bereiden. Kids en ik vinden m lekkerrrrrr. Dank je wel voor het delen van je recept.

  2. Had alle ingredienten toevallig in huis, behalve amandelmerl. Ipv daarvan speltmeel gebruikt. De cake is bij mij wel wat donkerder geworden dan op de foto, maar hij smaakt heerlijk!

  3. Hoi! Kan je dit recept ook met soja yoghurt maken in plaats van met magere (melk) kwark? Of heb je een andere plantaardige vervanger als tip voor me? Gr. Marjolijn

    • je zou misschien beter overwegen om naar geitenmelk of amandelmelk over te stappen ivm het regenwoud wat bedreigt wordt door de soyabouw. Er is ook verantwoorde soyamelk, maar dat scheelt het lezen van de kleine lettertjes.. en je bent bij Geit en Amandelmelk allergievrij. 😉

  4. Heerlijk, heb hem al een paar keer gemaakt, helpt echt als je veel honger hebt en je neemt zo’n stukje hiervan, het vult goed.

Laat een bericht achter