DE FOOD BUCKET LIST TAG

2

Drie dagen geleden vertelde ik je nog dat ik niet van de lijstjes ben, of nee, niet van de overzichtslijstjes. Want lijstje maak ik verder maar al te graag. De meeste lijstjes zijn to do’s, of to makes, maar ook heb ik een lijstje met dingen die ik als foodie graag nog eens zou willen doen. Niet dat het nú moet zeg maar, maar een langere termijn wensenlijstje. Een bucket list eigenlijk, maar die bestaat meer in mijn hoofd dan op papier. Toen ik bij Uit Paulines Keuken de Food Bucket List Tag tegenkwam, dacht ik Ja! Laat ik mijn dromen, doelen en wensen nou eens voor mezelf opschrijven, want wanneer het geschreven staat, dan moet ik er ook echt mee aan de slag. Toch? Voor wie het niet weet, een tag is een soort vragenlijst die door een blogger bedacht wordt, en die je kunt invullen op je eigen blog. Vandaag dus mijn food bucket list voor 2016, in de vorm van een vragenlijst. De vragen zijn dus verzonnen door Pauline!

foodtruck

Foto gemaakt door Aygin Kolaei.

Food Bucket List

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Sinds ik ruim 5 jaar geleden moeder werd van Senna, schiet het er sowieso nog wel eens bij in om naar een restaurant te gaan… We maken er echt te weinig tijd voor, en dat is dus alvast 1 van mijn goede voornemens voor 2016…. Nu allebei de meiden de rust in hun kont hebben om gewoon aan tafel te blijven zitten tijdens een etentje, wil ik ze vaker mee gaan nemen naar restaurants. En dan bedoel ik dus niet de pizzeria om de hoek, want die heb ik de laatste jaren vaak genoeg van binnen gezien…

Op mijn bucket list staat eten bij The Jane in Antwerpen, het restaurant van Sergio Herman, zeker nadat ik de documentaire Fucking Perfect gezien heb. Maar ook eten bij Jamie Oliver, in Fifteen, staat nog op mijn lijstje, net zoals een keer naar restaurant mét Michelin ster. Volgens mij heb ik daar nog nooit gegeten, en dat wil ik toch wel een keer ervaren….

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Ik maak natuurlijk altijd al heel veel zelf, en ga bijna nooit voor kant en klaar. Hoogstens een keer een tomatensaus, maar dat is meer vanwege het tijdgebrek om het op dát moment vers klaar te maken. Of nee, toch niet, want ook kaas koop ik gewoon kant en klaar, en dat zou ik wel erg graag een keer zelf maken. En dan vooral ook mozzarella, dat lijkt me echt superleuk om te doen. En waar ik wel echt meer mee aan de slag wil, is mijn eigen groenten kweken. Afgelopen jaar was de oogst niet zo heel groot, en het lijkt mij dus echt geweldig om gewoon uit je eigen tuin te eten….

food bucket list

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Wat een lastige vraag… want dat wat ik wil eten, maak ik ook meestal klaar. Of ik bestel het in een restaurant… Mijn to make & to bake lijstjes zijn enorm, dus het duurt af en toe even voordat ik het gerecht kan proeven, maar uiteindelijk eet ik het dus wel. Wat ik graag wel nóg een keer zou willen proeven zijn de gerechten waar ik mooie herinneringen aan heb… Die heerlijke saté op het strand van Bali, met een koude Bintang erbij. Of die geweldige pasta carbonara met heel veel Parmezaan, in dat ieniemini restaurantje in Florence.

Als er vroeger aan tafel nog wat gekookte aardappelen over waren, dan maakte mijn vader daar altijd nog een soort toetje van, hij dook dan met de schaal aardappels de keuken in, deed er volgens mij wat melk en mayonaise bij, en daarna liep hij ermee naar de bijkeuken. Daar deed hij er wat chilicha-poeder overheen, en mijn zus en ik zaten dan te smullen van ons toetje van aardappels. Die aardappels zou ik ook nog wel een keer willen proeven!

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Nou daar hoef ik niet zo lang over na te denken… Een echte goede koffiemachine, waarbij je zelf de bonen tot koffie maalt en elke ochtend de dag kan beginnen met een perfecte kop koffie. Ik heb hier alleen een klein discussiepuntje met Simon, want hij vindt ons koffiezetapparaat nog helemaal prima…

koffie gezond

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Een van mijn wensen was om mee te koken in een foodtruck, en dat is afgelopen jaar gebeurd! Echt superleuk om te doen, ik mocht toen met een echte chefkok meekijken en heb veel van hem geleerd! Want ik ben eigenlijk gewoon een hobbykok, niets professioneel aan, dus als ik dan met een echte pro mag meekijken maakt mijn foodie hart wel een sprongetje!

Na mijn bezoek aan Milaan vorig jaar oktober, heb ik nog wel de wens om weer naar Eataly terug te gaan. Maar dan deze keer graag mét extra bagageruimte in mijn koffer, ik zou namelijk de hele winkel leeg kopen!

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Oh ik zou geloof ik de hele wereld over gaan! Een grote Australische bbq, een echte braai in Zuid Afrika, een visje aan de kust van Bali, burrito’s in Mexico, paella in Spanje en pasta in Italië. Ik vind namelijk dat alle oorspronkelijke versies van een gerecht het beste proeven in het land waar ze vandaan komen….

hotspots in milaan

7. Wat wil je leren eten?

Vis met kop…. Ik ben niet zo’n held met vissen, en het vervelende is dat ik het juist wel ontzettend lekker vind… Maar ik kan een stuk vis echt niet eten als er nog een kop aan zit, en staart, en dat die ogen je dan zo aanstaren… Brrrrr….. Zo jammer, want het lijkt me geweldig om een hele vis in de oven of op een bbq te bereiden…. Ik heb hetzelfde trouwens met vlees aan een bot, kan ik ook echt niet tegen.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Voor alle lezers van mijn blog… lijkt me reuzegezellig om eerst samen de recepten uit te werken, dan te bereiden en daarna samen op eten. Oh, en dan komt er wel wijn op tafel, je bent gewaarschuwd!

food bucket list

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Met stip op nummer 1; normaal leren snijden…. Ik sta dus echt te hannesen met die grote messen, en heb mezelf een hele eigen snijtechniek aangeleerd. Die niet geheel ongevaarlijk is trouwens, ik snij nogal eens in mijn vinger… Daarnaast zou ik ook wat meer basis in het koken willen hebben. Ik weet bijvoorbeeld echt wel dat een cake uit bloem, melk en eieren bestaat, maar ik doe altijd maar wat. Het pakt wel goed uit meestal…

Nog een wens; een kookles op Bali volgen, om te leren hoe je al die heerlijke boemboe’s (kruidenmengsels) kunt samenstellen. Tijdens ons verblijf 1,5 jaar geleden hebben we wel geleerd om de boemboe voor Rendang klaar te maken, en daar ga ik binnenkort mee aan de slag voor de blog. Maar er zijn nog zoveel meer geweldige smaken te leren!

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Ik zou wel de tijd willen hebben om elke dag een nieuw gerecht te koken. Nu is het vaak druk en neem ik niet de tijd om na te denken wat we gaan eten, en zo verschijnen vaak dezelfde gerechten op tafel. Weer pasta, weer aardappels, steeds weer hetzelfde. Ik zou wel elke dag de tijd willen hebben om iets klaar te maken dat ik nog niet eerder klaargemaakt heb.

What s in my kitchen tag

Ik kan een enorme rommel maken….

Nou, ik ga ermee aan de slag! Aan het einde van het jaar zal ik een update geven over mijn vorderingen met mijn Food Bucket List!  Wil jij de de Food Bucket list tag ook invullen? Vergeet dan niet te linken naar de blog van Pauline en haar te vermelden in jouw tekst. Gebruik op social media de hashtag #UITPAULINESKEUKEN of #foodbucketlisttag zodat Pauline alle Food Bucket List tags kan terugvinden!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

 1. Ik heb al vaak paella gegeten in Spanje en de beste paella die ik gegeten heb is steevast een tentje aan het strand. Zou het aan het strand liggen? Ik weet het niet maar als ik paella eet wil ik dat doen in een eettentje aan het strand.
  Ik heb ook pizza gegeten in Italie. Mijn eerste gedachte was….is dit nou een echte italiaanse pizza? Beetje slappe hap.
  Gezellig, wanneer ga je voor ons koken, zet ik het alvast in de agenda 😉
  Ik ben echt heel erg benieuwd naar het boemboe recept. Wij eten dat zeer regelmatig omdat het zo makkelijk en zo lekker is maar ik zou dat heel graag zelf willen leren maken. Heb er al vaak over na gedacht maar hoe begin je? Beetje kruiden bij elkaar voegen kan ik wel maar hoe maak je er zo’n pasta van die ervoor zorgt dat het vocht indikt.
  Ik ben dus heel benieuwd wat ik allemaal te zien ga krijgen op je blog het komende jaar.

 2. CS Dijkstra op

  Nog een wens; een kookles op Bali volgen, om te leren hoe je al die heerlijke boemboe’s (kruidenmengsels) kunt samenstellen. Tijdens ons verblijf 1,5 jaar geleden hebben we wel geleerd om de boemboe voor Rendang klaar te maken, en daar ga ik binnenkort mee aan de slag voor de blog. Dat lijkt mij een heel goed idee. zeker voor mij met een echte Indonesche schoonzoon. Die trouwens vanmorgen weer een heel gaaf Organic Vegetariër “Earth cafe ” heeft gevonden in Kuta. Succes verder groeten.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.