Hoe viert MYF de Kerstdagen?

2

Wat waren het super leuke maar hectische dagen, in deze afgelopen weken. MYF stond helemaal in het teken van Kerst en wat werd ik er blij van. Alsof je Kerst nog een beetje extra viert. Ik vond het te gek om samen met Linda een Happy Healthy Christmas op te zetten, ook al was het wel intensief. Normaal gesproken verschijnen er 3 tot 4 keer per week nieuwe blogs online, in de afgelopen weken kon je elke dag een nieuwe blogpost lezen, en op sommige dagen zelfs wel 2! Ik heb ervan genoten! Als ik zo stuiter van de ideeën, dan doe ik niets liever dan die online te delen. Ik hoop dan ook dat je enorm veel (Kerst) inspiratie hebt opgedaan op mijn blog. Vandaag geen nieuw recept meer online, je zult het kerstmenu nu wel bepaald hebben en de boodschappen zijn ook in huis. Laat ik daar dan niet nog even tussendoor komen met nog weer een nieuw idee, want daar zit je dan helemaal niet op te wachten. Nee, vandaag een persoonlijk stukje, ik vertel je over hoe MYF de kerstdagen viert.

happy healthy christmas

Weken ben ik er al mee bezig, met recepten, tips, inspiratie voor de Kerst. En nu is het dan eindelijk zo ver, the most wonderful time of the year. Tijd om even rust te nemen en ook echt Kerst te gaan vieren. Voor mij draait Kerst om warmte, liefdevol samenzijn met het gezin, om gezelligheid. Ik hou van deze donkere dagen, ik doe graag de open haard en de kaarsjes aan en zet de hele dag kerstmuziek op (daar zit mijn echtgenoot niet altijd op te wachten, dus die zet dan steeds de radio weer op een andere zender)…. Ik heb ook ontzettend de neiging om te cocoonen in deze dagen, het liefst ben ik veel binnen en rommel ik een beetje in huis. Ik schakel duidelijk even terug qua tempo, ik heb voor de komende week al veel vooruit gewerkt dus ik laat echt de boel gewoon de boel en ik richt me op mijn gezin. Kerst is voor mij family time, het liefst heb ik iedereen zo dicht mogelijk bij mij in mijn warme cocon.

Bij mij zijn de kerstdagen geen drukke dagen vol met sociale verplichtingen en dat vind ik eigenlijk wel heel lekker. We zijn voornamelijk thuis en ik vind het leuk om daar eigen tradities te maken. Zo zetten wij al jaren geen kerststol op tafel met het kerstontbijt, maar staat er elk jaar een mooie ontbijttaart of -cake op tafel, zo feestelijk!  We vieren Kerst niet groots en uitgebreid, we zitten lekker in onze pyjama’s aan het ontbijt en daarna kunnen we altijd heel goed in onze joggingbroeken op de bank kruipen om vervolgens een film marathon te houden. Kleine simpele dingen, veel tijd met het gezin, daar hou ik van. We eten graag lekker met Kerst, maar bij ons draaien de feestdagen echt niet alleen maar om eten. Ik probeer dan ook altijd wel iets te gaan doen met z’n allen, even lekker naar buiten bijvoorbeeld. Een frisse neus halen op het strand of een lange wandeling door het bos. En aan het eind van de middag duiken we met z’n allen de keuken in om wat lekkers op tafel te zetten. Net even wat uitgebreider dan normaal, maar zeker wanneer we thuis zijn zetten we geen high end maaltijden op tafel.

MYF

Op eerste Kerstdag gaan we naar mijn ouders, waar ook mijn zus en zwager, zus en broer, tante en nichtjes zullen zijn. Dit jaar hebben we afgesproken om te gaan gourmetten en we doen allemaal de boodschappen voor een onderdeel van de gourmettafel. De een zorgt voor de vis, de ander voor het vlees, de ander weer voor bijgerechten en een mooie fles wijn en zo zorgen we dus samen voor ons kerstmenu. Andere jaren maakten we allemaal een gang klaar voor het kerstdiner. Bij ons is het diner iets wat we altijd met z’n allen doen, iedereen vind het leuk om met koken en lekker met eten bezig te zijn en juist als je samen bezig bent met de voorbereidingen, is er eigenlijk nooit stress. En het is altijd een verrassing wat je te eten krijgt, ook leuk!

Tijdens de feestdagen ben ik echt niet zo bezig met heel gezond eten. Voor mij is gezonde voeding een hele bewuste keuze, net zo als dat je ook heel bewust kan kiezen om even iets minder gezond te eten. Thuis eet ik grotendeels zoals altijd, maar wel lekker feestelijk natuurlijk! Bij anderen hoef ik niet de uitzondering te zijn, zeker niet als ik mijn familie daar stress mee bezorg. Ik eet dan ook gewoon lekker met iedereen mee, probeer wel bewuste keuzes te maken, doe niet (al te) moeilijk over zuivel of suiker, daar ga ik na de Kerst wel weer over nadenken. Ik kan er namelijk ook enorm van genieten om samen te eten en wil het andere ook helemaal niet lastig maken door van ze te vragen of ze voor mij anders willen koken. Happy én een beetje healthy, voor mij is dat met Kerst de perfecte combi.

Op de zaterdag na Kerst hebben we nog afgesproken met lieve vrienden om samen wat leuks te doen en natuurlijk ook lekker te eten. En verder zijn we dus vooral thuis, lekker rustig aan doen met het gezin en uitgebreid de tijd voor elkaar. Leuke dingen doen, samen rommelen in huis, lekker eten en veel liefde, zo vier ik de kerstdagen.

HHC Reny

Na de Kerst ga ik weer verder met bloggen, maar voor nu ga ik je heerlijke feestdagen wensen. Ik ben een paar dagen offline en duik in mijn cocon! Ik ben wel heel benieuwd naar hoe jij Kerst viert! En naar hoe je deze blog vond…. Het is een wat persoonlijker stuk dan je gewend bent op MYF, maar ik vind het wel heel leuk om te doen en zo mijn blog een wat meer eigen, persoonlijke touch te geven. En ik denk zomaar dat dit in het nieuwe jaar wel wat vaker gaat gebeuren… Maar daarover na de Kerst meer.

Have a Happy Healthy Christmas!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

 1. Mijn idee van de Kerstdagen. Lekker gezellig genieten.
  Wij gingen op 2e Kerstdag altijd bij allebei de ouders langs en de rest was voor ons.
  Nu kunnen we daar jammer genoeg niet meer langs, maar de kinderen komen gelukkig wel nog altijd en genieten van de ongedwongen sfeer.
  We kijken er altijd naar uit en het is jammer, dat het zo kort duurt.
  Geniet er lekker van.
  Bedankt voor je interessante blogs en heerlijke recepten, waar ik er een paar van gebruik.
  En de allerbeste wensen voor 2015.
  Tot volgend jaar, Reny.

 2. Thea Brouwer op

  Voor ons is het dit jaar even wennen. In 2014 zijn alle kinderen (3) op zichzelf gaan wonen dus is het al stiller in huis. Nu met de Kerst heeft ieder zo zijn eigen plan. Een dochter is lekker een weekje op vakantie, een zoon heeft zelf plannen gemaakt. Maar een zoon, die alleen woont, komt gezellig bij ons eten. Ik vond het wel leuk om te lezen dat, ook jij met de Kerst een oogje dicht knijpt wat gezond eten betreft. Ook ik doe dat. Ik maak het niet te bont maar we eten gewoon lekker. Varkenshaasje in bladerdeeg, carpagio, en een tiramiso toe. De 2e dag een courgettesoepje, zalm in bacon en een dame blanche. Verder genieten we van het samen zijn. Maar gelukkig zijn we met Nieuwjaarsdag wel allemaal samen en dan is het nog veel gezelliger.

  Fijne dagen en een gezond en gelukkig 2015

  Thea Brouwer

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.