Nom nom nom tag – vragen over voeding

0

Ik zie ze regelmatig langskomen in bloggerland, tags die rond gaan en die je als blogger kunt oppakken en kunt invullen op je eigen blog. Een tag bestaat uit een aantal vragen die je als blogger moet beantwoorden, eigenlijk zodat jij als lezer wat meer te weten komt over de persoon achter de blog. Meestal laat ik die tags voorbij gaan aangezien ze vaak niet over voeding gaan en ik het daar toch voornamelijk over heb. Maar toen Mariella van Voedingspraktijk Pure Energy mij vroeg of ze de Nom nom nom tag aan mij mocht doorgeven, dacht ik ha, leuk! Eindelijk een tag over voeding! Dus ik vul met plezier de vragen in, en laat je zo dus een beetje meer over mij te weten komen!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

1-970851_242331289284438_323318958_nDoor mijn meiden wordt er enthousiast op gereageerd, maar mijn man vindt het nog steeds maar niks; de groene smoothies die hier vaak bij het ontbijt gedronken worden. Ik kijk per keer wat ik in de koelkast en op de fruitschaal heb liggen en maak daar steeds een andere combinatie mee. Of soms vraag ik aan mijn oudste dochter welke kleur haar smoothie moet worden (vaak kiest ze voor roze) en meng de ingredienten dan voor haar tot de gewenste kleur. Mijn man vindt het maar niets, hij drinkt liever water…. Toch stond hij op Moederdag  – toen ik nog heerlijk in mijn bed lag – samen met de meiden een groen sapje te blenden, speciaal voor bij het ontbijt.

Verder heb ik niet hele rare eetgewoonten, hier in huis eten we bijna allemaal wel dezelfde dingen. Mijn enige afwijking is dat áls ik kaas eet, ik ook echt niet kan stoppen. Als ik een cracker of rijstwafel heb belegd, dan schaaf ik daarna gerust nog wat plakjes af voor ‘de lekker’. Ik moet dan echt de kaas opruimen om ermee te stoppen. Gelukkig heeft mijn moeder dezelfde tik, is dus toch genetisch bepaald…

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Ik blijf verzot op pasta! Ik vind het eigenlijk het lekkerst om de sauzen die je erbij kunt maken. Ik varieer eigenlijk iedere keer weer, dan met vis, dan met vlees, dan een witte saus en dan weer een rode saus. Wel kies ik altijd voor glutenvrije pasta of voor speltpasta. De favoriet hier in huis blijft trouwens de originele Italiaanse pastasaus, daar smullen we zeker 1 a 2 keer per maand van.

pasta al ragu

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Eigenlijk eten wij helemaal niet zo vaak buiten de deur…. Maar als ik mag kiezen, dan ga ik naar de Italiaan (een echte goede!) of naar een Indonesisch restaurant. De Italiaan spreekt denk ik wel voor zich, als je het antwoord van hierboven gelezen hebt…. En ik ben ook gek op Indonesische gerechten, groenten, vlees, pure ingrediënten en een koud biertje erbij.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Als ik brood eet, dan hou ik van veel beleg. Dus een beetje zoals je een broodje in een restaurant zou krijgen. Ik begin dan ook altijd eerst met een smeersel; boter, hummus, tapenade en dan ga ik pas beleggen. Ik doe dat trouwens ook op rijstwafels of crackers hoor. Maar de naam van dat broodje? Mind Your Feed! Eet bewust, voel je goed. En dan kan dat dus ook een keer met brood en lekker veel beleg!

Deel een handige kooktip.

Eigenlijk niet echt een kooktip, maar wel handig om te doen; zorg dat je voorraadkasten op orde (en goed gevuld) zijn! Zo grijp je nooit mis en heb je ook niet de verleiding om toch voor makkelijk en ongezond te gaan.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Oh wow, nog zoveel!! Uit het Ebook Puur en Lekker eten wil ik nog heel wat mooie gerechten maken, maar ik wil ook meer aan de slag gaan met brood bakken. Ik heb laatst een prachtige keukenmachine gekregen, met zo’n mooie deegkom en grote deeghaken, ik denk dat ik daar de lekkerste broden mee kan gaan bakken. Het ontbreekt me alleen vaak aan tijd….

Puur en Lekker eten

Zelf koken/eten bestellen/buiten de deur eten

Laat mij maar zelf koken, dan weet ik wat ik eet. Al vind ik het ook wel erg prettig als er voor mij gekookt wordt….

Ben je ergens allergisch voor?

Ik vind ‘allergie’ altijd een lastig woord, het klinkt gelijk zo ernstig. Ik heb geen allergie, voor zover ik weet, ik heb wel last van gevoeligheid voor bepaalde voeding. Zo heb ik ervaren wat het weglaten van zuivel met mij doet, en merk ik dat ik me fitter voel als ik minder brood eet. Maar ook op bepaalde fruitsoorten (aardbeien!) reageer ik gevoelig en krijg ik na het eten ervan uitslag. Voor mij zijn dat allemaal geen redenen om iets dan maar nooit meer te eten. Weten dat je gevoelig bent, zorgt er bij mij voor dat ik lekker veel varieer en dat ik af en toe heel bewust geniet van zuivel, brood en aardbeien.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Chocola. En niet alleen van de afgelopen tijd…. al jaren!

Wat is je favoriete toetje?

Doe mij maar een lekker voorgerecht, een mooi hoofdgerecht, een goed glas wijn erbij en fijne mensen in mijn gezelschap, dan heb ik echt geen toetje nodig. Ik ben niet zo’n toetjesliefhebber.

Lijkt het je ook leuk om de Nom nom nom tag in te vullen? Neem hem gerust over! Oorspronkelijk komt de tag trouwens bij Team Confetti vandaan. Ik tag in elk geval de bloggers achter Leef Bewust Gezond, Dayennefoodblog, Mijn Paleo Keuken en Cave-a-Eva. Benieuwd wie dat zijn? Neem snel een kijkje op hun blog en lees daar binnenkort ook de nom nom nom tag!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.