Kromkommer soep lancering

1

Ik durf wel te zeggen dat soep maken mijn favoriete manier is om groenten die niet helemaal vers of mooi meer zijn te verwerken. Als er in de voorraad- of koelkast nog wat groenten over is, met een plekje erop of waar nog geen plan voor gemaakt is, maak ik er altijd een soep van. Zo ontstaan vaak de mooiste combinaties, en hoef ik dus ook geen groenten weg te gooien. Op grotere schaal is dat dus precies waar Kromkommer zich ook mee bezig houdt. Zij zetten zich in voor voedselverspilling, er wordt namelijk wereldwijd zo’n 5 tot 10% voedsel weggegooid omdat het er niet helemaal mooi uit ziet. Kromme komkommers, hartvormige tomaten, tweebeen-wortels komen op de afvalberg omdat deze groenten niet voldoen aan hoge schoonheidseisen of omdat er teveel van geproduceerd wordt. De meiden van Kromkommer willen deze ‘gekke groenten’ ook een kans geven en gingen aan de slag met een productlijn. Afgelopen zaterdag was de Kromkommer soep lancering, waarbij 3 soepen gepresenteerd werden.

 

1-vlnr Chantal, Jente, LisanneJente, Chantal en Lisanne zijn de oprichters van Kromkommer en maken zich hard voor minder voedselverspilling. Bij het weggooien van producten, gaan niet alleen de producten verloren, maar ook alle energie en hulpbronnen die er voor nodig waren om die komkommer of tomaat te produceren. Zonde! Alleen maar omdat de komkommer krom is of de paprika een ‘aanhangsel’ heeft, belanden deze producten niet op ons bord. Maar smaken ze er minder om? Natuurlijk niet! Na een jaar van pilotprojecten om gekke groenten weer op het bord te krijgen, viel uiteindelijk de keuze op het maken van soep. De meiden hebben contact gezocht met groentetelers die hun ‘gekke groenten’ graag een kans wilden geven en een soepfabrikant die het aandurfde om mooie, pure, eerlijke soepen te maken. Het resultaat? Drie soepen; tomatensoep met hele gele snoeptomaatjes, wortelsoep met een kruidige twist en bietensoep bomvol biet.

Zaterdag 24 mei was het zover, de officiële lancering van deze soepenlijn. Op het terrein van Fruitvis / Uit je eigen stad in Rotterdam vond de presentatie plaats, een te gekke locatie om alle gekke groentehelden bij elkaar te krijgen. Nog extra aangekleed met een mooie buitenmarkt met prachtige groenten (niet krom!) en een aantal stands binnen van onder andere FoodGuerilla en Rotterzwam werd er gezorgd voor vermaak en een goede sfeer. Chocolaatjes van Tony en nootjes van Just Nuts stonden klaar voor de lekkere trek. De Krommies zelf stralen passie en enthousiasme uit! Zij stáán volledig achter hun product, achter hun idee en kunnen dit met heel veel energie overbrengen. Tijdens de Kromkommer soep lancering hebben zij met ons de geschiedenis en het verhaal achter Kromkommer gedeeld. En uiteraard mocht er ook van de nieuwe soeplijn geproefd worden! Ik proefde de wortelsoep en de bietensoep en kan daar alleen maar heel erg blij van worden. Pure, volle, bijna eenvoudige smaken, je proeft de groente en de passie en wat ik erg fijn vind; de soepen zijn volledig plantaardig, bevatten geen suikers of andere kunstmatige toevoegingen en zijn koemelkvrij, glutenvrij, vegetarisch en veganistisch. De tomatensoep zat in mijn goodiebag en gaan we thuis zeker nog proeven! Al denk ik dat mijn echtgenoot er niet zo blij mee is dat die soep vegetarisch is, de soepballetjes zijn vervangen door hele gele tomaatjes…. Wat biologische gehaktballetjes erin en we zitten goed!

Kromkommer impressie

Ook al maak ik graag zelf mijn soep klaar, omdat dit dus zo’n ideale manier is om mijn gekke, overgebleven groenten te verwerken, toch is het natuurlijk super handig om een soepje op voorraad te hebben. Je hebt namelijk niet altijd genoeg tijd om de keuken in te duiken. De soepen van Kromkommer kun je guiltfree in je voorraadkast hebben, je helpt immers mee aan het minder verspillen van groenten en het zijn prachtige, pure, verantwoorde soepen. De soepen kun je trouwens kopen bij bij WAAR, Groos en Buiten. De verkoopprijs is 3,79 voor een verpakking van 570 ml (2 tot 3 personen). Ga zeker eens proeven!

1-DSC01580

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

 

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.