Vrolijk Pasen! – en een persoonlijke update…

13

Goedemorgen, op deze Eerste Paasdag! Ik wens jullie allemaal een heel vrolijk Pasen! Ik heb vandaag geen recept voor je klaar staan, maar wel een klein kletspraatje. Even een persoonlijk stukje, gewoon omdat ik dat ook graag met je wil delen. MYF is een healthy foodblog, maar het gaat hier lang niet alleen over voeding. Ik vind het leuk en fijn om mijn blog persoonlijk te houden en dus lees je vandaag net even wat anders…. 

Soms heb ik de behoefte om wat meer te delen dan alleen mijn recepten. Deze zondagochtend leek me een mooi moment om eens wat te schrijven, gewoon waar ik zin in heb, ik zie wel waar deze blogpost eindigt. Ik zat er aan te denken om een tag in te vullen, maar die vragen beantwoorden is vaak weer zo beperkend. Ik wil wat van mij delen, over hoe ik over MYF denk en wat ik er eigenlijk mee wil.

Vrolijk Pasen

Want de laatste tijd word ik eigenlijk steeds vaker gedwongen om daar over na te denken. MYF groeit, behoorlijk!, en er komt steeds meer aandacht voor mijn blog. Ik vind dat natuurlijk super leuk, maar soms ook onwerkelijk en onwennig. En ik voel daardoor ook een bepaalde druk. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het geweldig dat zoveel mensen de weg naar mijn blog weten te vinden (in maart ruim 35.000 unieke bezoekers, say what!), maar het dwingt me ook om na te denken. Waar sta ik – ook alweer – voor, wat wil ik met MYF, waar gaan we naartoe?

Toen ik 2 jaar geleden begon met bloggen, toen nog op een .blogspot account, durfde ik in eerste instantie niet eens te delen dat ik een blog had. Ik schreef best persoonlijke stukjes, maar vond het maar raar als andere mensen dat zouden lezen. Waarom zet je het dan online, en niet in een dagboek, vroeg ik mezelf wel eens af. Maar nee, ik koos voor online, omdat ik wilde delen. Omdat ik mijn ervaringen, mijn kennis, mijn enthousiasme en mijn passie voor eten wil delen. Omdat ik zelf zoveel geleerd had over wat échte voeding voor je kan doen, dat wilde ik niet voor mezelf houden…. MYF is pas in september 2013 online gegaan, dus als je die paar maanden daarvoor gemist hebt, dan zal ik je dat niet kwalijk nemen…

Noem het onzekerheid, of bescheidenheid, maar pas na een aantal maanden maakte ik mijn blog openbaar. Die 3 kippen en een ei die tot dan toe langsgekomen waren op mijn blog, dat proefde toch echt naar meer. En vanaf moment 1 loopt MYF als een trein…. Zoveel lieve, mooie, enthousiaste reacties, maar ook net zoveel vragen van mijn lezers. Ik begon langzaam aan te beseffen dat ik werkelijk wat te vertellen had, dat ik blijkbaar inspireer en dat mijn liefde om te delen, dus ook hartelijk ontvangen werd. Ik ben nog steeds te bescheiden, want het voelt echt zo onwerkelijk allemaal. Als ik dan wel eens mensen zie die met volle overtuiging een blog beginnen, die weten dat ze er een succes van gaan maken, dan kan ik wel eens om mezelf lachen. Kom op Reny, je bent een volwassen vrouw, een beetje meer vertrouwen in jezelf mag wel eens hoor….

Vrolijk Pasen

En dan ben je ineens een blogger…. En dan is het leven toch een beetje anders. Want net zoals zoveel mensen die een passie of een hobby hebben, wil je dan het liefst zo veel en zo vaak mogelijk bezig zijn met dat waar je gek op bent. Dat waar je écht energie van krijgt, dat waar je blij van wordt. Maar met het verschil dat MYF een publiek heeft, een lezersgroep die enthousiast wacht op een nieuw berichtje online. En dus nam – en neem! – ik mijn blog steeds serieuzer. Het is gewoon een baan geworden, ook al heb ik daar helemaal niet altijd de tijd voor….haha! Maar ik geniet er echt zo van, hier had ik twee jaar geleden alleen maar van kunnen dromen.

Goed, waar wil ik naartoe…. Ik ben zelf nog steeds verbaasd dat MYF zo gegroeid is in de afgelopen 2 jaar. Ik heb best wel wat onzekerheid gekend in de afgelopen tijd. Want op het moment dat je online gaat, dan heeft ook iedereen een mening. De mening dat het niet gezond genoeg is op mijn blog, de mening dat ik niet altijd de juiste producten gebruik, de mening dat mijn recepten niet zouden kloppen (maar ik maak alles zelf, dus dat kan niet!). En daar moet ik wel even mee dealen. Dat lukt ook meestal wel hoor, maar soms heb ik weer de behoefte om nog een keer uit te leggen dat MYF niet per sé betekent dat alles hier glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij is. Nee, dat is het niet, want dat ben ik zelf ook niet.

Maar meer en meer, en dat pas na 2 jaar, begint MYF echt van mij te voelen. Het is echt mijn platform, waarop ik deel waar ik blij van word. Dat betekent dat ik ervoor heb gekozen om ook wat vaker persoonlijk te bloggen, om ook wat vaker andere onderwerpen aan te halen, om ook wat vaker het begrip gezondheid breder te trekken dan alleen food. Zo heb je afgelopen week al de eerste Happy Feed post online zien komen, en dat is ook waar MYF om draait. Om lekker in het leven staan, om gelukkig te zijn, om goed voor jezelf te zorgen. Door goed te eten, maar soms ook iets minder gezond, gewoon omdat het wel heel lekker is.

Vrolijk Pasen

Wat ik ook al een tijdje wil delen, is dat het bijhouden van een blog behoorlijk intensief is. En ik las gisteren een blog van een collega die aangeeft even een tijdje offline te gaan, en ik moet zeggen dat ik dat helemaal begrijp. Bloggen is zoveel meer dan een receptje online zetten, het is gewoon echt heel hard werken. En dat maakt niet uit, als je er energie van krijgt, dan maakt dat niet uit. En dat krijg ik gelukkig nog wel steeds. Maar die druk waar ik het net over had, omdat mijn blog zo groeit en ik het idee heb dat ik meer en  meer online moet zetten, die is wel pittig. Ik ben zelf aan het nadenken hoe ik daar een fijne balans weer in ga krijgen, maar dat is mijn projectje voor de Pasen.

Nou kwebbel, zo was het wel weer een mooi verhaal…. zeg ik dan altijd tegen mijn dochter. Dit was dus even een kleine persoonlijke update van mij. Het gaat goed, ik geniet nog elke dag van MYF en ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat ik zoveel lezers kan bereiken. Maar het is ook een moment om even stil te staan en te bedenken of het allemaal gaat zoals ik wil dat het gaat. Of ik er nog wel echt blij van word zoals het nu gaat. Momentje van reflectie, bezinning, dat kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Ik kijk ernaar uit om je op de hoogte te houden. Geen grote veranderingen in het vooruitzicht hoor, maar MYF wordt dus wel wat breder dan alleen food, en ook wat persoonlijker.

Ik wens jullie heerlijke Paasdagen, geniet lekker van een dagje extra vrij. Morgen verschijnt er geen blog online, omdat ik ook gewoon even lekker ga genieten met mijn gezin van de vrije tijd en omdat ik het niet gered heb om zover vooruit te werken. Maar geen nood, volgende week staat er weer een fijn recept online!

Liefs, Reny

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

13 reacties

 1. Goed van je dat je daar allemaal even bij stil staat. Een blog is inderdaad keihard werken, zelfs als het maar een hobby is. Zodra je een publiek hebt, word je voor je het weet een beetje geleid door dat publiek. Onbedoeld, en dan is het fijn om overal eens bij stil te staan. Succes met het uitdenken van de rest van de weg! Ik vind alvast dat je hier iets moois neer zet!

 2. leuk om te lezen en goed bezig hoor; even stilstaan en dan volle kracht vooruit, zoals jij het wilt. Vergeet niet ook een beetje te genieten van het succes 😉

 3. Voor jou en je gezin ook hele fijne paasdagen.
  En ik snap het helemaal, wij als volgers zijn hartstikke blij met wat jullie allemaal met ons willen delen, maar sjonge, daar gaat echt heel veel tijd inzitten!
  Hoop dat je een weg kunt vinden, veel succes in elk geval

 4. wat een mooi stuk lieve Reny! Grappig dat onze blogs zo samen zijn ‘opgegroeid’ en dat we ook dezelfde dingen en gevoelens ervaren. Ik vind je blog te gek en stuur vaak mensen naar je toe die lekkere en gezonde tips kunnen gebruiken.

  Geniet lekker van Pasen en je familie

 5. Mooi zo’n eerlijk stuk. En op sommige vlakken erg herkenbaar! Fijn om eens ergens anders te lezen dat het behoorlijk intensief is en een bepaalde druk met zich mee brengt. Geniet van je vrije dagen!
  Liefs Hanneke

 6. Vooral jezelf niet onder druk zetten; 7 dagen per week een blog? Waarom?
  Ik vind je blog erg leuk, maar als ik er 7 krijg lees ik er 7 en als er 5 zijn lees ik er 5.
  Fijne paasdagen.

 7. Een goed stuk! Heel begrijpelijk ook. Ik volg je sinds een tijdje nu en ben je dankbaar voor de inspiratie die ik hier opdoe. Daarnaast wilde ik je ook graag een hart onder de riem steken om het blog persoonlijker te maken. Moedig. Het is zo verraderlijk om je te laten verleiden om te schrijven over wat je denkt dat mensen willen horen, recepten maakt waarvan je denkt dat mensen dat willen zien. Maar uiteindelijk voelen mensen zich aangetrokken door echtheid en pure passie en overtuiging. Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe beter het blog het zal doen, daar ben ik van overtuigd.

 8. Lieve Reny, Ik volg jouw blog omdat jij deze vult met jouw kennis en ervaring en inzichten. Dat maakt dat je blog al persoonlijk is. Het ‘bos’ van de food en healthy blogs is bijna niet door te komen, maar aan jouw blog heb ik genoeg. Blijf met schrijven dicht bij jezelf ajb, dat is waarom jij zoveel volgers hebt volgens mij.
  En eens een dag geen tijd of zin? Wij zien wel weer als je iets wilt delen met ons.
  Een heel fijn Paasweekend!

 9. Mijn behoefte is om jou te laten weten dat ik heel erg geïnspireerd raak door wat jij schrijft en ja, vooral door jouw recepten. Vaak wil ik meteen aan de slag als een recept me pakt. Maar ja, wij (72 en 75) zijn maar met z’n tweetjes en manlief wil alleen maar rechttoe rechtaan maaltijden. maar wanneer het hele gezin bij elkaar komt, 4 kinderen en aanhang dan sta ik lang met plezier in de keuken, door jou. Dus daar ben ik je dankbaar voor. Ik stel zelfs mijn eigen kookboek samen, eigenhandig geschreven in een mooi schrift, met jouw recepten omdat we geen printer hebben. Zo heb ik het bij de hand op mijn werkblad.
  Tot slot nog dit, wanneer je gaat schrijven vanuit de denkbeeldige behoefte van de ander zullen jouw blogs op een dood spoor eindigen. De levendigheid houd je erin door dicht bij jezelf te blijven. Dus luister maar goed naar wat jouw hart je influistert.
  Nog een mooi paasuiteinde.
  Liefs van een enthousiaste fan.

 10. Lees uw berichtjes altijd, leuke receptjes en leuke kleine verhaaltjes, dit is de eerste keer dat ik reageer, eigenlijk geen tijd, maar wilde laten weten dat ik t erg leuk vind.
  Ben eigenlijk niet zo heel fanatiek bezig met gezonde recepten,maar doe wel ideeen op hoe t anders kan en maak er een combi van.
  Zelf eet ik geen vlees,kip of vis, alleen af en toe makreel of een zelfgemaakte zalmsalade.
  Maar wel veel groenten ,mag jammer genoeg maar twee stukjes fruit pd ivm suiker want ik ben gek op fruit.
  Wens u en uw gezin nog een fijne Pasen en veel succes met de blog.
  Met vriendelijke groet, Cilia

 11. marijksels op

  Wauw Reny, dit is wel weer een mooi verhaal 😉
  Wat je op je blog ook doet, je doet het goed! Wat een ander eventueel ook mag of zal vinden…het is JOUW blog! Gezond en puur, hartstikke goed natuurlijk, maarre we zijn we mensen hè, we laten gewoon ook gewoon regelmatig de teugels even vieren. Volgens mij is dàt juist heel gezond!
  Leuk dat je van plan bent wat meer te bloggen over ook andere dingen…HAPPY FEED.
  Enne mag ik effe zeggen dat ik verschrikkelijk veelwaardering heb voor jullie bloggers!? Zelfs toen ik wist dat je op vakantie was, stond er dagelijks een nieuwe blog van je online. Eerst dat ik ‘Huh, hoe kan dat nu?” Maar ik weet dat je dat dus allemaal voor je vakantie al zo hebt ingesteld….ALLEMENSEN RESPECT! Je mag gerust gewoon een weekje skippen hoor 😉 Ieder mens verdient vakantie. Dus chapeau! En blijf je fijne zelf!

 12. Waw Reny! Je verhaal is héél herkenbaar. Ik wil aan de ene kant vooruit, maar aan de andere kant, vergt een blog zovéél energie! Ik wil een gezond leven promoten, maar ook ik bezweek de laatste week aan (te veel) paaseieren. Héél moeilijk allemaal 🙁
  Veel liefs en veel succes met MYF want je bent echt keeeeigoed bezig!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.