Yoga & Food retreat in Italie

0

Hier is het aftellen geblazen. Aftellen naar die heerlijk lange zomervakantie…. ik kijk er echt zo naar uit! Lekker 6 weken geen wekker, geen haast, niet op tijd ergens hoeven te zijn. Rust in de tent, een lager tempo en leuke dingen doen. En op vakantie! Naar Italië, uiteraard…. Volop vooruit dromend zat ik toch ook terug te denken aan de heerlijke yoga & food retreat die ik vorig jaar in Italië doorbracht. Wat een geweldige week was dat! Heb je nog geen plannen gemaakt voor de zomer en ben je op zoek naar een plekje en tijd om helemaal tot jezelf te komen?! Dan zou ik zo ontzettend aanraden om deze week naar het prachtige landhuis Vidovina af te reizen en weer volledig op te laden! Het is dat ik zelf in precies dezelfde periode op vakantie ben, anders had ik het wel geweten…. 

yoga & food retreat

Met een dikke smile op mijn gezicht denk ik terug aan die heerlijke week vorig jaar aan het einde van de zomer. Echt, van tevoren wist ik niet dat ik het zo nodig had om op te laden en bij te komen, maar als ik dat stralende blije hoofd van mezelf op de foto’s zie, dan weet ik dat het precies de juiste keuze was om een weekje goed voor mezelf te zorgen, bij te komen en op te laden. Want zoals je weet, het jaar was druk zat. Alle ballen hoog, de verbouwing, de verhuizing, de kids, het gezin, mijn blog. En ergens op de laatste plaats mezelf….

yoga & food retreat

Dus dompelde ik me een week lang onder in het warme bad van de yoga & food retreat van Claartje en Marije. Pure me-time in de prachtige Italiaanse heuvels vlak onder Bologna. Samen met Bo en een gezellige groep lieve dames genoot ik van yoga en good food. En van het niks doen, van de warmte van de zon, van de rust in de prachtige tuin van het landhuis, van de heerlijke ijsjes en het vooral geen verplichtingen hebben. Een cadeautje voor mezelf….

yoga & food retreat

yoga & food retreat

Elke dag wakker gemaakt worden met het gefluit van de vogeltjes en de zon die door het slaapkamerraam piept. Rustig de dag beginnen met een ontbijtje in de tuin. Gevolgd door een yoga-les verzorgd door Marije. Zij is echt een topper, haar lessen zijn zo fijn! Daarna tijd om nog meer te relaxen en een food workshop onder begeleiding van Claartje. Samen de lunch en het diner voorbereiden, Claartje heeft de heerlijkste recepten uitgewerkt en ik heb zo zitten smullen. Er is genoeg tijd om te ontspannen, lekker in de hangmat, prachtig uitzicht krijg je er zo maar bij.

Tijdens de retreat volg je dus elke dag een yogales én een foodworkshop. Het leuke vond ik dat er verschillende vormen van yoga voorbij komen en dat de lessen ook voor mijn niveau gewoon goed te doen waren. En van yoga in een kruidentuin of bij zonsondergang wordt natuurlijk iedereen gelukkig. Ik wel! Ook in de foodworkshops zit heel wat afwisseling. Zo leerde ik pasta rollen van 2 Italiaanse omaatjes, maakten we heel veel heerlijke salades en springrolls en schoven we onze zelfgemaakte pizza’s de houtoven bij het huis in. Het was een week lang genieten!

yoga & food retreat

yoga & food retreat

Ik denk dat de foto’s genoeg zeggen…. zucht! Wat was dit een heerlijke week! Ik zou zo weer mee willen…  Mocht je nog geen plannen hebben gemaakt voor de zomer en nog wel even weg willen, dan zou ik zeggen boek die yoga & food retreat voor jezelf! Het is echt heerlijk om even weg te zijn van alle hectiek van alledag en te genieten van de Italiaanse zon en de gezelligheid van Marije en Claartje. Meer informatie lees je op de blog van Claartje! Je kunt dit jaar mee van 4 tot 10 augustus of van 12 tot 18 augustus.

yoga & food retreat

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.