X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Feestelijk voorgerecht van makreel tartaar met tuinbonen, doperwten en cottage cheese, opgemaakt met een serveerring. Deze gerookte makreel tartaar met avocado en frisse kruiden is perfect voor Pasen of als luxe voorgerecht voor feestdagen. Makkelijk recept voor een frisse en romige vis tartaar van makreel.

Makreel tartaar

0
By Mind Your Feed on 17 april 2025 Diner

Makreel tartaar met tuinbonen, avocado en cottage cheese – een fris en feestelijk vis voorgerecht. Het klinkt misschien chique, zo’n makreel tartaar, maar geloof me: dit is zo’n gerecht waarmee je indruk maakt zonder dat het ingewikkeld is. Perfect als je gasten hebt, bijvoorbeeld met Pasen of tijdens een ander feestelijk etentje. Deze tartaar van gerookte makreel maak je met frisse tuinbonen, doperwten, romige avocado en een lepel cottage cheese.

Ik ben dol op voorgerechten met vis. Het voelt altijd als een verwenmomentje, maar dan wel eentje waar je lijf blij van wordt. Makreel is een vette vis boordevol omega 3, en gecombineerd met de groenten en de frisse avocado is dit echt een prachtig vis voorgerecht en een voedzaam begin van je maaltijd. Enne, stiekem is dit heel makkelijk om te maken!

Feestelijk voorgerecht van makreel tartaar met tuinbonen, doperwten en cottage cheese, opgemaakt met een serveerring. Deze gerookte makreel tartaar met avocado en frisse kruiden is perfect voor Pasen of als luxe voorgerecht voor feestdagen. Makkelijk recept voor een frisse en romige vis tartaar van makreel.

Makreel tartaar maken

Voor dit makreel tartaar recept gebruik ik het liefst gerookte makreel, dat geeft meteen die diepe, volle smaak. De vis combineert heerlijk met de zachte avocado-puree die ik op smaak breng met een beetje citroensap, peper en zout. De tuinbonen – je wilt ze dubbel doppen voor die zachte structuur – en doperwten zorgen voor een frisse bite. En cottage cheese maakt het net wat romiger – én geeft een fijne eiwitboost.

Dit is zo’n gerecht dat licht en luxe tegelijk voelt. Ideaal dus voor een paas voorgerecht met vis, maar eigenlijk altijd lekker. Doordat je de tartaar opmaakt met een serveerring – net als bij een steak tartare – krijgt het gerecht een mooie vorm op je bord. Het mengsel van gerookte makreel, tuinbonen, doperwten en cottage cheese is smeuïg en smaakvol, en ziet er in zo’n ring prachtig uit. Echt een feestelijk voorgerecht waar je weinig werk aan hebt, maar wél groots mee uitpakt. Ben je op zoek naar een feestelijk vegetarisch voorgerecht, probeer dan deze tartaar van rode biet met feta mousse eens.

Feestelijk voorgerecht van makreel tartaar met tuinbonen, doperwten en cottage cheese, opgemaakt met een serveerring. Deze gerookte makreel tartaar met avocado en frisse kruiden is perfect voor Pasen of als luxe voorgerecht voor feestdagen. Makkelijk recept voor een frisse en romige vis tartaar van makreel.

Makreel tartaar voorgerecht

Wat ik zelf fijn vind aan dit soort gerechten, is dat je het goed kunt voorbereiden. De tartaar kun je helemaal opbouwen in de ochtend en dan in de koelkast zetten tot je gaat serveren. Even een beetje verse dille of peterselie erbovenop en je bent klaar. Serveer eventueel met wat knapperige crackers of een klein sneetje zuurdesembrood erbij, dan heb je echt een compleet feestelijk voorgerecht met vis.

Meer feestelijke vis voorgerechten:

Ben je – net als ik – fan van frisse gerechten met vis? Probeer dan na deze makreel tartaar ook eens een van deze gezonde voorgerechten met vis. Ze zijn stuk voor stuk makkelijk, voedzaam en perfect voor elk moment waarop je net iets meer op tafel wilt zetten zonder uren in de keuken te staan.

  • Zalm carpaccio met honing-mosterd dressing
  • Salade met venkel, appel en gerookte forel
  • Zalmbonbons met garnalen en avocado
  • Garnalen cocktail met avocado mousse

Feestelijk voorgerecht van makreel tartaar met tuinbonen, doperwten en cottage cheese, opgemaakt met een serveerring. Deze gerookte makreel tartaar met avocado en frisse kruiden is perfect voor Pasen of als luxe voorgerecht voor feestdagen. Makkelijk recept voor een frisse en romige vis tartaar van makreel.

Feestelijk voorgerecht van makreel tartaar met tuinbonen, doperwten en cottage cheese, opgemaakt met een serveerring. Deze gerookte makreel tartaar met avocado en frisse kruiden is perfect voor Pasen of als luxe voorgerecht voor feestdagen. Makkelijk recept voor een frisse en romige vis tartaar van makreel.

Makreel tartaar

Makkelijk recept voor feestelijke makreel tartaar met tuinbonen, avocado en cottage cheese.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Pasen, Vis recepten
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Steelpan
  • Serveer ring

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte makreel
  • 75 gram tuinbonen (vers of diepvries)
  • 75 gram doperwten (vers of diepvries)
  • ½ avocado
  • ½ salade ui
  • 2 el cottage cheese
  • 2 el magere kwark
  • ½ citroen
  • 2 takjes verse dille
  • kappertjes
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Begin met het koken van de tuinbonen en doperwten. Vul een pan met water, breng aan de kook en voeg hier de tuinbonen aan toe. Laat ze zo'n 4 minuten koken en voeg dan de doperwten toe. Kook nog 2 minuten, je wilt nog een beetje bite in de groenten hebben!
  • Giet de tuinbonen en doperwten af en laat afkoelen. De tuinbonen ga je nog een keer doppen; snij met een scherp mesje het vliesje van de boon in, en druk het binnenste boontje naar buiten.
  • Pluis de makreel en doe deze in een mengkom. Gebruik een vork om de tuinbonen en doperwten te prakken. Voeg ook toe aan de mengkom.
  • Snij de salade ui fijn, hak de dille en voeg samen met de cottage cheese en een beetje citroensap toe aan de makreel. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de ingrediënten voor de makreel tartaar door elkaar.
  • Voor de avocado mousse prak je de avocado en deze meng je met wat kwark, citroensap, peper en zout.
  • Voor het opmaken van de makreel tartaar zet je een serveerring op een mooi bordje. Schep hier wat van de makreel met tuinbonen in en druk stevig aan. Verwijder dan de serveerring, schep wat van de avocado mousse op de makreel tartaar en maak deze af met wat tuinbonen, doperwtjes, kappertjes en verse dille.
Calorieën: 141kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 11g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Feestelijk voorgerecht van makreel tartaar met tuinbonen, doperwten en cottage cheese, opgemaakt met een serveerring. Deze gerookte makreel tartaar met avocado en frisse kruiden is perfect voor Pasen of als luxe voorgerecht voor feestdagen. Makkelijk recept voor een frisse en romige vis tartaar van makreel.

Ga jij aan de slag met dit recept voor makreel tartaar? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

Kerst pasen vis recepten voorgerechten recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #16 – 2025
Next Article Turkse eieren
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required