X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bospaddenstoelensoep voorgerechten, champignonsoep, kerst, soep recepten, bospaddenstoelensoep, paddenstoelensoep, champignonsoep, zelf paddenstoelensoep maken, romige paddenstoelensoep, gebonden,

Bospaddenstoelensoep met truffelolie

6
By Mind Your Feed on 11 december 2017 Diner, Feest

Yes, ik ben er klaar voor! Kerst mag komen van mij! Vanaf vandaag ga ik je inspireren met makkelijke én lekkere kerstrecepten. Geen moeilijk gedoe dit jaar, daar ben ik zelf namelijk ook niet zo van. Ik vind de Kerstdagen heerlijke dagen, maar heb dan niet ineens zin om high end te koken en úren in de keuken te staan. Ik zit veel liever aan tafel met de liefste mensen om mij heen. Dit jaar gaan wij ook echt weer eens koken in plaats van gourmetten en met deze bospaddenstoelensoep met truffelolie zet ik een feestelijk voorgerecht op tafel!

bospaddenstoelensoep, paddenstoelensoep, champignonsoep, zelf paddenstoelensoep maken, romige paddenstoelensoep, gebonden,

Bij ons in de familie verdelen we altijd de gangen voor het kerstmenu. Het is toch totaal niet ontspannen als 1 persoon de hele dag in de keuken moet staan?! Dus een voorgerecht door de één, een hoofdgerecht door de ander. Zo doet iedereen wat en kunnen we relaxed aan tafel zitten tijdens het kerstdiner. Ik vind het met Kerst echt wel leuk om wat langer in de keuken te staan of net even wat meer bijzondere ingrediënten toe te voegen. Maar nog steeds hou ik het wel gewoon makkelijk.

bospaddenstoelensoep, paddenstoelensoep, champignonsoep, zelf paddenstoelensoep maken, romige paddenstoelensoep, gebonden,

Bospaddenstoelensoep

Een soep als voorgerecht is altijd een goed idee want je kunt eigenlijk alle voorbereidingen al van tevoren doen. En dat scheelt natuurlijk op de dag zelf. Alleen opwarmen en uitserveren. Ik hou daar wel van, het thema van mijn kerst dit jaar is dan ook no stress…. 

De komende dagen gaan er nog veel meer kerstrecepten op de blog verschijnen die allemaal al op tijd klaargemaakt kunnen worden. Laten we er ontspannen feestdagen van maken!

bospaddenstoelensoep, paddenstoelensoep, champignonsoep, zelf paddenstoelensoep maken, romige paddenstoelensoep, gebonden,

Het recept voor deze bospaddenstoelensoep met truffelolie is voor 4 personen. Pas dus de hoeveelheden aan als je met een groter gezelschap eet. Met een uitsteekvormpje maakte ik de sterretjes van bladerdeeg. Met Kerst kun je deze soep ook in kleine glaasjes serveren.

Wel zo feestelijk en de porties hoeven niet zo groot, er gaat waarschijnlijk nog genoeg gegeten worden. Meer kerstrecepten vind je hier!

bospaddenstoelensoep, paddenstoelensoep, champignonsoep, zelf paddenstoelensoep maken, romige paddenstoelensoep, gebonden,

Voorbereiden:

  • Je kunt deze soep al helemaal van tevoren klaar maken. Bewaar op een koele plaats en verwarm vlak voor het serveren
  • Het inschenken van de soep en de garnering doe je vlak voor het opdienen.

kerstrecepten

bospaddenstoelensoep met truffelolie, champignonsoep, romige paddenstoelensoep

Menu suggestie

**

Bospaddenstoelensoep met truffelolie

***

Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta

Bloemkoolpuree met truffel en oregano

Geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas

***

Semifreddo met blauwe bessen en witte chocola

**

bospaddenstoelensoep voorgerechten, champignonsoep, kerst, soep recepten, bospaddenstoelensoep, paddenstoelensoep, champignonsoep, zelf paddenstoelensoep maken, romige paddenstoelensoep, gebonden,

Bospaddenstoelensoep met truffelolie

Romige champignonsoep met truffel en room
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Soep recepten
Servings: 4

Nodig

  • Soeppan
  • Wokpan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 500 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampigons, oesterzwammen, shiitake)
  • 2 kleine uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 takjes verse tijm
  • 50 ml droge witte wijn
  • 800 ml water
  • 1 blokje paddenstoelen bouillon (groenten kan ook)
  • 75 ml (plantaardige) room
  • 2 eetlepels truffelolie (+ extra voor garnering)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Boen de paddestoelen schoon en snij in grove stukken. Zet de wokpan op het vuur en verwarm hier wat olie in. Bak de paddestoelen zo’n 4 a 5 minuten. Zet dan het vuur uit.
  • Schil en snipper de ui. Snij de harde uiteinden van de bleekselderij en snij in partjes. Maak de knoflook schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Zet de soeppan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Verwarm de olie en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de bleekselderij, knoflook, tijm toe. Doe ook de paddenstoelen in de pan maar hou er een paar achter voor de garnering. Bak nog even mee en blus de groenten af met de witte wijn.
  • Laat ongeveer 2 minuten pruttelen en schenk dan het water in de pan. Voeg een bouillonblokje toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat de bospaddenstoelensoep zo’n 15 minuten zachtjes koken.
  • Zet het vuur uit en schenk de room in de pan. Gebruik de staafmixer om de ingrediënten tot een gladde soep te pureren. Wil je een echt gladde soep dan kun je de bospaddenstoelensoep nog even door de zeef halen.
  • Voeg de truffelolie toe en breng de soep op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Maak de soep af met nog een druppel room, truffelolie, wat verse tijm en in plakjes of stukjes gesneden paddenstoelen.
Calorieën: 86kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 3g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

 

Ga je aan de slag met dit recept voor bospaddenstoelensoep met truffelolie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

bospaddenstoelen bospaddenstoelensoep champignons champignonsoep feestelijke voorgerechten kastanjechampignons Kerst kerst soep recepten kerst voorgerecht kerst voorgerechten kerstdiner kerstmenu koolhydraatarme recepten paddenstoelensoep soep soep voorgerecht voorgerecht
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleCadeautjes voor onder de kerstboom – tips!
Next Article 3 x kruidenboter recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

6 reacties

  1. Marian on 11 december 2017 10:57

    Hoi Reny, welke truffelolie gebruik je hiervoor? Ik heb weleens begrepen dat hier enorm verschil in is welk soort je gebruikt. En wat kan ik nemen i.p.v. de bleekselderij, 1 van mijn gasten is hier allergisch voor.

    Reply
    • Mind Your Feed on 11 december 2017 11:38

      Mijn truffelolie komt uit Italië, afgelopen zomer meegenomen. Maar ik zou naar een speciaalzaak of delicatessenwinkel gaan voor een goede smaakvolle olie. Als vervanging van de bleekselderij kun je ook voor prei of bosui gaan, maar zonder kan ook hoor!

      Reply
  2. Nicole on 30 november 2022 07:21

    ik heb een vraag over de paddestoelen die je als garnering gebruikt. doekje die rauw in de soep, heb je ze gebakken of laat je ze even meevaren tijdens het opwarmen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 december 2022 20:41

      Goed dat je het nog even vraagt, je kunt ze even opbakken of laat ze op het laatst even meegaren in de soep.

      Reply
    • Jojo on 22 december 2022 16:11

      Ik lust geen truffelolie, kan het ook zonder.

      Reply
      • Mind Your Feed on 23 december 2022 15:37

        Ja, uiteraard 🙂

        Reply
4.15 from 14 votes (14 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.