X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Farro met bonen, paprika en citroenolie

3
By Mind Your Feed on 30 september 2014 Diner, Feest

Farro met bonen, paprika en citroenolie. Wat is het toch fijn dat er steeds meer gezonde producten in de ‘gewone’ supermarkt te vinden zijn. In mijn supermarkt is er niet alleen laatst een heel schap bijgekomen met verschillende meelsoorten, ontbijtvlokken, oliën en gezonde chocola, er is ook een flinke uitbreiding geweest in het schap met de granen.

Ik kwam dus laatst farro tegen, een oeroud graan, dat veel in de Italiaanse keuken gebruikt wordt. Nou eet ik  bewust niet heel veel granen en probeer verder zoveel mogelijk te variëren in de graansoorten die ik kies. Dat er dus ‘nieuwe’ granen in het schap staan, daar wordt ik wel enthousiast van!

Farro met bonen, paprika en citroenolieWist je dat wanneer je granen het beste kunt combineren met peulvruchten als je ze eet? Zo zorg je ervoor dat de biologische beschikbaarheid van de eiwitten wordt vergroot. Dus mijn combinatie van farro met bonen, paprika en citroenolie is een gerecht waarmee je behoorlijk aan je eiwitten komt, die bovendien ook nog eens goed door je lichaam opgenomen kunnen worden. En het is ook nog eens erg lekker, vandaar dat ik graag het recept deel.

Farro is verwant aan spelt en vaak worden deze graansoorten door elkaar gehaald. In Italie wordt deze graansoort nog steeds heel veel toegepast, zo worden er onder andere risotto’s mee gemaakt en wordt het veel gebruikt in stevige boerensoepen. De smaak van farro is licht nootachtig, een klein beetje zoet, en de korrel blijft heel stevig na het koken.

Farro met bonen, paprika en citroenolie

Farro recept

Ik maakte dit gerecht vegetarisch, wat op zich bijzonder is, omdat er bij ons altijd wel vlees op tafel staat. Mijn man wil namelijk echt niets weten van meatless mondays of welke dag in de week dan ook. Maar deze schotel met farro kun je zelf nog aanvullen met vlees naar keuze, dus zo is er bij ons thuis voor iedereen wat wils.

Ik maak altijd een grote pan vol, zodat ik er de volgende dag bij de lunch ook nog van kan eten. Oh, en schrik niet van de lijst aan ingrediënten, ik beloof je dat het echt heel makkelijk is om dit gerecht op tafel te zetten!

 

Farro met bonen, paprika en citroenolie

Farro met bonen, paprika en citroenolie

Makkelijk recept voor goed gevulde farro met bonen, champignons, paprika en citroenolie
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Rijst, Vegetarische recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 100 gram farro
  • 200 gram witte bonen (pot)
  • 200 gram kapucijnders (pot)
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 gele puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • olijfolie

Bereiden

  • Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de farro toe aan het kokende water en kook in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Spoel de witte bonen en kapucijners af met wat lauw water. 
  • Snij de groenten en pers de knoflook. Doe wat olie in een pan en fruit de groenten zachtjes aan. Laat ook de knoflook even meebakken.
  • Maak in een schaaltje de citroenolie door het sap van de 1/2 citroen, de olijfolie, de kokosmelk en de peper, kurkuma en komijn te mengen.
  • Wanneer de farro beetgaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan de groenten.
  • Schep goed om en schep ook de witte bonen en kapucijners door de groenten heen. Voeg als laatste de citroenolie toe en roer goed door de farro heen (laat niet te warm worden!). Eet smakelijk!
Calorieën: 252kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 13g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 12g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

diner farro granen Kerst recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article5 minuten meditatieoefening
Next Article Feest op Mind Your Feed #1jaar
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

3 reacties

  1. vera on 30 september 2014 09:18

    Wat een goed recept! In welke supermarkt heb je Faro gevonden?

    Reply
    • Mind Your Feed on 30 september 2014 17:40

      In de grote blauwe supermarkt 😉

      Reply
  2. Malou on 9 februari 2015 16:59

    Lijkt me heerlijk! Is er in die grote blauwe supermarket ook witte bonen en kapucijners zonder suiker in pot/blik te vinden? Hier nog niet kunnen ontdekken van het Eigen merk!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required