X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gele bloemkool curry

Gele bloemkool curry met snijbonen

1
By Mind Your Feed on 13 maart 2019 Diner

Als je een beetje foodie bent, dan zal het je vast niet zijn ontgaan dat het deze week de Nationale Week zonder Vlees is. En hoewel ik daar niet per sé aan mee doe, heb ik vandaag wel een lekker vegetarisch recept voor je. Namelijk een gele bloemkool curry met snijbonen, paprika en zwarte bonen. Lekker met rijst of een naanbroodje ernaast. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Week zonder Vlees een prachtig initiatief! Maar voor mij houdt dat niet in dat ik ineens 1 hele week vegetarisch eet en de rest van het jaar nergens over nadenk. Het gaat mij om de bewustwording, om het bewust zijn van de (mijn!) vleesconsumptie. Dat het echt niet elke dag hoeft, dat er zoveel andere lekkere alternatieven zijn, dat ik graag kies voor goed vlees in plaats van voor een voordeelpakket uit de supermarkt. Dat is voor mij waar een bewust eetpatroon om draait. Hoe denk jij over vlees eten? 

Week zonder Vlees

Hier thuis wordt niet heel veel vlees gegeten. Maar het staat wel bijna elke dag op tafel… Ik probeer regelmatig een vegetarische dag in te lassen, maar dat lukt echt niet altijd. Er zijn meerdere wensen waar ik rekening mee wil houden. Met een carnivoor in huis en 2 meiden die best kieskeurig zijn qua wat ze wel en niet lekker vinden qua vlees, is het nog wel eens puzzelen. Meestal kom ik er wel uit hoor en maak ik voor mezelf een vega variant klaar van wat er op het menu staat die dag. Zo probeer ik echt bewust wat minder vlees te eten. Niet alleen beter voor de natuur en het milieu, uiteindelijk ook voor mijn lijf. Want dat heeft echt niet elke dag vlees nodig!

gele bloemkool curry

Daarom vandaag een makkelijke vegetarische gele bloemkool curry. En uiteraard weer zonder pakje of zakje. Al moet ik zeggen dat ik even heb gespiekt in de supermarkt om te zien welke kruiden er in een gele curry thuis horen. Gelukkig is mijn kruidenla echt meer dan goed gevuld en kon ik snel aan de slag. Nog een voordeel; dit gerecht staat echt binnen een half uur op tafel. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, lijkt me zo!

gele bloemkool curry

Gele bloemkool curry met snijbonen

Voor 4 personen:

  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gr snijbonen
  • 130 gr zwarte bonen (klein potje)
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 uien
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml groentebouillon
  • 3 tl kerrie
  • 3 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • olie om te bakken
  • 2 el allesbinder

Nodig;

wokpan, pan om de rijst te koken

Bereiden:

Schil en snipper de ui. Verwijder de steel van de paprika en snij in kwarten. Haal de zaadlijsten weg en snij de paprika in reepjes. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn. Schil de gember.

Snij de bloemkool in fijne roosjes. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snij ze in kleine stukjes.

Verwarm wat olie in de wokpan. Fruit hier de ui in aan en bak de rode peper en paprika mee. Pers de knoflook en gember uit boven de pan en schep om.

Voeg de bloemkool en de snijbonen toe aan de pan en schenk de kokosmelk erbij. Voeg 100 ml groentebouillon toe en doe de kerrie, kurkuma, komijn, chilipoeder en cayennepeper bij de groenten. Breek de stengel citroengras en voeg deze toe aan de kokosmelk.

Laat de gele bloemkool curry nu zo’n 20 minuten koken, tot de groenten gaar zijn. Gebruik deze tijd om de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking te bereiden of schuif de naanbroodjes in de oven.

Wanneer de groenten gaar zijn, maar de saus van de gele bloemkool curry nog niet dik genoeg is, roer je er 2 el allesbinder doorheen. Als de saus wel goed is ingedikt, is dit niet nodig.

Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon in een vergiet onder de kraan. Voeg ze toe aan de curry en laat nog even mee verwarmen.

Serveer de gele bloemkool curry met rijst of naanbrood en eet smakelijk!

gele bloemkool curry

Ga jij aan de slag met dit recept voor gele bloemkool curry met snijbonen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

bloemkool curry curry curry recepten curry zelf maken makkelijke maaltijden vegetarische curry vegetarische recepten wereldgerechten zelf curry maken zelf koken zonder pakje zonder pakjes en zakjes
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #89 makkelijke maaltijden – VEGA!
Next Article Weekmenu #90 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

1 reactie

  1. Omanel on 13 maart 2019 11:54

    Ben t roerend met je eens, helemaal geen vlees vind ik ook geen optie, maar bewust vlees eten doe ik wel.. liever een lekkere biefstuk van de slager, dan uit de super…….li k.k. t mij een lekk er g er echt, ga het zeker proberen, word vervolgd

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.