X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gevulde paprika met kip

Gevulde paprika met kip en champignons

0
By Mind Your Feed on 26 april 2019 Diner

Papegaaitje leef je nog? I-ja-de-jaa. Ja, lieve Mind Your Foodies, ik ben er nog hoor. Maar oh, wat een gekkenhuis…. En ja, ik heb het eten opgegeten en het drinken opgedronken. En ik geniet ook vooral even van het rustige tempo dat hier vakantie heet. Tussen de tijd die ik met de meiden door breng, ben ik vrij druk aan het werk. En niet alleen met MYF maar ook met mijn nieuwe bedrijf. Ik heb inmiddels met 3 supertoffe ondernemers mogen samenwerken en zie dat zij ook echt vorderingen maken in hun online zichtbaarheid. Echt, dat maakt me zo super trots. Trots als een pauw zelfs. En dat is ook precies hoe mijn nieuwe bedrijf gaat heten. Volg PauwLAB vooral op Instagram om binnenkort alle verhalen te horen. Wat ik wel nog steeds heel belangrijk vind, is om mezelf van een goede maaltijd te voorzien. Daarom schoof ik afgelopen week deze gevulde paprika met kip en champignons de oven in. Moeilijk is het niet, lekker uiteraard wel!

gevulde paprika met kip

Na al het Paasgeweld – en ja ook met de zomer in aantocht – vond ik het wel weer even tijd voor een kleine pas op de plaats. Ik heb op MYF nog nooit over bikini-bodies, afvallen of diëten geschreven en dat was ik ook absoluut niet van plan! Maar net zo goed voor mij geldt dat ik ook niet onbeperkt kan blijven eten. Die paasstolletjes waren heerlijk, maar ik mis dan echt op een bepaald moment – NU! –  de groenten en de wat lichtere gerechten. Deze gevulde paprika met kip en champignons zijn dan een heerlijk en welkom gerecht als het allemaal weer iets meer in balans mag zijn. De komende week vier ik nog weer even wat vakantie mee met de dames. Daarna ga ik je weer helemaal updaten en voorzien van lekkere recepten! Stay tuned. En ik vind het vooral heel tof dat jullie dat ook echt doen, ook als het een tijdje iets rustiger is…

gevulde paprika met kip

gevulde paprika met kip

Gevulde paprika met kip en champignons

Voor 2 personen:

  • 3 paprika’s
  • 2 kleine uien
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 1/2 rode peper
  • 150 gr kipfilet
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • 5 kleine bolletjes mozzarella
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 1 tl oregano
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Nodig;

wokpan, braadslee

Bereiden:

Snij de paprika’s doormidden. Verwijder de steel (ik liet ze zitten voor de foto) en de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s in een braadslee of ovenschaal.

Zet de wokpan op het vuur en verwarm hier wat olie in.

Schil en snipper de ui. Borstel de kastanjechampignons en snij in hele fijne blokjes. Maak de knoflook schoon. Snij de peper in fijne stukjes.

Snij de smaaktomaatjes in kwarten. Halveer de bolletjes mozzarella.

Snij de kipfilet in hele kleine blokjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even kort mee en voeg dan de kipfilet toe. Bak rondom bruin.

Doe de champignons in de pan en laat deze zachtjes garen. Voeg dan de spinazie toe en laat even slinken. Draai het vuur nu uit. Voeg dan de smaaktomaatjes en mozzarella toe.

Verdeel de vulling over de paprika’s. Strooi nog wat oude geraspte kaas over de gevulde paprika met kip en champignons en schuif deze voor 15-20 minuten de warme oven in. Serveer eventueel nog met een frisse salade!

gevulde paprika met kip

Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde paprika met kip en champignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

doordeweekse recepten gevulde paprika gevulde paprika met kip koolhydraatarm koolhydraatarme recepten lichte maaltijd makkelijke maaltijd paprika paprika recepten wat eten we vandaag
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBroodpudding van paasstol met blauwe bessen
Next Article Frozen cappuccino
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.