X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Gevulde portobello met spinazie, ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en mozzarella, perfect als vegetarisch voorgerecht of feestelijk gerecht voor Kerst. Recept voor gevulde portobello uit de oven.

Gevulde portobello met spinazie en ricotta

0
By Mind Your Feed on 16 december 2024 Diner, Kerst

Gevulde portobello met spinazie en ricotta, met dit recept zet je een waanzinnig vegetarisch voorgerecht op tafel. Grote champignons gevuld met verse spinazie, zongedroogde tomaten, krokante walnoten en maar liefst 3 soorten kaas, dat klinkt niet alleen goddelijk, dat is het ook! Door de portobello in de oven te bereiden worden de smaken nog intenser en krijgt de kaas een heerlijk goudbruin korstje. Dit gerecht is perfect voor een feestelijk etentje of een vegetarisch kerstmenu.

Een gevulde portobello is het ideale vegetarische voorgerecht. De combinatie van romige ricotta, zoute Parmezaanse kaas en smeltende mozzarella maakt dit gerecht onweerstaanbaar. De zongedroogde tomaten voegen een frisse, hartige smaak toe, terwijl de walnoten zorgen voor een heerlijke crunch. Dit portobello recept laat zien dat een vegetarisch gerecht allesbehalve saai is en perfect past bij een luxe diner. Serveer het als onderdeel van een vegetarisch kerstmenu en maak indruk op je gasten.

Gevulde portobello met spinazie, ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en mozzarella, perfect als vegetarisch voorgerecht of feestelijk gerecht voor Kerst. Recept voor gevulde portobello uit de oven.

Gevulde portobello recept

Het fijne aan dit portobello recept is dat het ontzettend makkelijk te maken is. Je maakt de vulling in een handomdraai door spinazie te combineren met ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en Parmezaanse kaas. Vul de portobello’s, leg ze in een ovenschaal en garneer met mozzarella. Even de portobello in de oven en je hebt een prachtig voorgerecht dat je zonder stress kunt serveren. En omdat je alles van tevoren kunt voorbereiden, hoef je tijdens het diner alleen nog de oven in de gaten te houden.

Deze gevulde portobello met spinazie en ricotta is niet alleen geschikt als vegetarisch voorgerecht. Je kunt ze ook serveren als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met een frisse salade of geroosterde groenten. Of maak ze als onderdeel van een buffet tijdens de feestdagen. De portobello is een veelzijdige basis die je naar smaak kunt aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat verse kruiden toe, zoals basilicum of tijm, om extra smaak aan het gerecht te geven.

Gevulde portobello met spinazie, ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en mozzarella, perfect als vegetarisch voorgerecht of feestelijk gerecht voor Kerst. Recept voor gevulde portobello uit de oven.

Gevulde portobello met spinazie

Voor wie een vegetarisch voorgerecht voor Kerst zoekt, is dit recept een echte aanrader. Het gerecht is rijk van smaak, ziet er prachtig uit en is makkelijk te bereiden. Combineer deze portobello uit de oven met andere feestelijke gerechten om een compleet vegetarisch kerstmenu samen te stellen. Of je nu vegetarisch eet of gewoon iets bijzonders op tafel wilt zetten, deze gevulde portobello’s zijn een gegarandeerd succes.

Meer vegetarische voorgerechten:

Enthousiast geworden om meer vegetarische voorgerechten op tafel te zetten en nog op zoek naar inspiratie? Daar help ik je graag bij, ga bijvoorbeeld eens aan de slag met een van deze recepten:

  • Paddenstoelen ragout met truffelolie
  • Tartaar van rode biet met feta mousse
  • Romige champignonsoep met kastanjechampignons
  • Quiche met gekarameliseerde ui, mascarpone en kersen
  • Truffel risotto met gemengde paddenstoelen

Gevulde portobello met spinazie, ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en mozzarella, perfect als vegetarisch voorgerecht of feestelijk gerecht voor Kerst. Recept voor gevulde portobello uit de oven.

Gevulde portobello met spinazie, ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en mozzarella, perfect als vegetarisch voorgerecht of feestelijk gerecht voor Kerst. Recept voor gevulde portobello uit de oven.

Gevulde portobello met spinazie en ricotta

Makkelijk recept voor vegetarisch voorgerecht van gevulde portobello met spinazie, zongedroogde tomaat, walnoten, ricotta en mozzarella.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Voorgerecht
Nederlands
Kerst recepten, Vegetarische recepten, Voorgerecht
Servings: 4

Nodig

  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 2 uien (klein)
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 4 el zongedroogde tomaat
  • 4 el walnoten
  • 150 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram mozzarella

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes heel fijn. Hak de walnoten fijn.
  • Snij de verse bladspinazie fijn.
  • Verwarm een pan op het vuur en voeg hier de zongedroogde tomaatjes aan toe. Fruit de ui aan in de olie van de tomaatjes en pers de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg dan de walnoten en spinazie toe en bak mee tot de spinazie is geslonken.
  • Roer dan de ricotta en Parmezaanse kaas door het spinazie-mengsel en zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de portobello uit (bewaar het vruchtvlees bijvoorbeeld voor een pasta maaltijd) en schep dan wat van de vulling in de portobello. Druk een beetje aan.
  • Vet een ovenschaal in en zet hier de gevulde portobello's met spinazie en ricotta in. Bestrooi met mozzarella.
  • Schuif de gevulde portobello's zo'n 20 - 25 minuten de oven in. Serveer direct!
Calorieën: 218kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 15g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Gevulde portobello met spinazie, ricotta, zongedroogde tomaten, walnoten en mozzarella, perfect als vegetarisch voorgerecht of feestelijk gerecht voor Kerst. Recept voor gevulde portobello uit de oven.

Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde portobello met spinazie en ricotta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

Kerst kerst recepten vegetarische recepten voorgerechten recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTiramisu
Next Article Zalmbonbons met garnalen en avocado
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required