X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaans gevuld gehaktbrood

Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta

9
By Mind Your Feed on 18 december 2016 Diner, Feest

Italiaans gehaktbrood met kerst. Nog een week, en dan is het zo ver! Xmas is coming to town – insert fout kerstmuziekje – en ik heb er al helemaal zin in! Gisteravond vierde ik met mijn familie al een soort pre-Kerstfeestje en daardoor ben ik helemaal in kerststemming. Ik hou van dat gevoel rondom de kerstdagen, die gezelligheid en liefde, de warmte en het samenzijn. En ik hou van lekker eten. Komt dat even goed uit! Vandaag deel ik dit Italiaans gevuld gehaktbrood met je, dat mijn hoofdgerecht is in het kerstmenu hier op de blog.

Italiaans gevuld gehaktbrood met pancetta, gehaktbrood met spek, Italiaans gehaktbrood, zelf gehaktbrood maken, recept gehaktbrood, recept Italiaans gehaktbrood, Italiaans kerstmenu, gehaktbrood kerst, Italiaans gehaktbrood simpel

Gehaktbrood met spek

Zo leuk, ik krijg aan alle kanten berichtjes van jullie dat er druk kerstrecepten worden uitgeprobeerd. En dat er al heel wat menu’s voor de feestdagen zijn samengesteld. Heerlijk toch, om zo het internet een beetje af te struinen, op zoek naar inspiratie. Ik hoop alleen dat je nog niet helemaal had bedacht wat het hoofdgerecht gaat zijn dit jaar, want voor dit Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta zou je eigenlijk wel een plekje moeten bewaren! En vergeet natuurlijk niet om nog wat feestelijke bijgerechten met groenten op tafel te zetten!

Italiaans gevuld gehaktbrood met pancetta, gehaktbrood met spek, Italiaans gehaktbrood, zelf gehaktbrood maken, recept gehaktbrood, recept Italiaans gehaktbrood, Italiaans kerstmenu, gehaktbrood kerst, Italiaans gehaktbrood simpel

Italiaans kerstmenu

Mijn tripje naar Zuid Tirol eind november bracht mij op het idee om het kerstmenu dit jaar een Italiaanse touch te geven. Ik kwam er namelijk niet helemaal uit met de kerstrecepten. Ik had zoveel inspiratie weer, maar het waren allemaal losse eindjes. Met een foodblog begin ik al iets eerder aan Kerst te denken dan de gemiddelde Nederlander, maar dit jaar vielen de puzzelstukjes pas op zijn plek toen ik op de terugweg in het vliegtuig zat. Gelukkig maar, want ik wil net als andere jaren geen last hebben van kerststress.

Italiaans gevuld gehaktbrood met pancetta, gehaktbrood met spek, Italiaans gehaktbrood, zelf gehaktbrood maken, recept gehaktbrood, recept Italiaans gehaktbrood, Italiaans kerstmenu, gehaktbrood kerst, Italiaans gehaktbrood simpel

Gehaktbrood voor Kerst

Een Italiaans gevuld gehaktbrood staat er dus dit jaar op het menu. Is het je opgevallen dat ik al mijn kerstrecepten to share heb gemaakt. Geen individuele porties en netjes opgemaakte borden, maar grote schalen op tafel en allemaal wat opscheppen. Want hoewel het Kerst is, ben ik niet zo van de sjieke gerechten. Wie zegt dat je alleen dan lekker eet? Dit gehaktbrood vulde ik met heerlijke Italiaanse smaken en kruiden en door de pancetta ziet ie er super feestelijk uit, vind ik zelf.

Italiaans gevuld gehaktbrood met pancetta, gehaktbrood met spek, Italiaans gehaktbrood, zelf gehaktbrood maken, recept gehaktbrood, recept Italiaans gehaktbrood, Italiaans kerstmenu, gehaktbrood kerst, Italiaans gehaktbrood simpel
Klaar om de oven in te gaan….!
Italiaans gevuld gehaktbrood

Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta

Makkelijk recept voor een feestelijk hoofdgerecht, een gevuld Italiaans gehaktbrood met champignons gewikkeld in pancetta.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Feestelijk, Italiaanse recepten, Vlees recepten
Servings: 4

Nodig

  • Vijzel
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Bindtouw

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 9 plakken pancetta
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 blaadjes salie (vers)
  • 1 takje tijm (vers)
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 1 theelepel oregano
  • snuf nootmuskaat
  • 1 eidooier
  • 30 gram cream crackers (eventueel glutenvrij)
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik een vijzel, of keukenmachine, om de crackers tot kruimels te malen. Doe het kipgehakt in de mengkom. Voeg hier de verkruimelde crackers aan toe.
  • Schil de ui en snij deze heel fijn. Borstel de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij in kleine stukjes. Doe de ui en de champignons samen met de Parmezaanse kaas bij het gehakt.
  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de kom.
  • Snij de salie, tijm en rozemarijn fijn en doe ook bij het gehakt. Voeg ook de oregano en nootmuskaat toe, en een snuf peper en zout.
  • Splits een ei - hoeft niet heel netjes deze keer - en doe de eidooier bij het gehakt. Kneed nu alle ingrediënten door elkaar en vorm er met je handen een brood van.
  • Leg 6 plakjes pancetta in een rechthoek (3x2) op het vel bakpapier. Zorg dat ze elkaar iets overlappen. Leg het Italiaans gevuld gehaktbrood op de pancetta en vouw aan de zijkanten en uiteinden dicht. Druk de plakjes pancetta lichtjes tegen het gehakt aan en bekleed de bovenkant van het brood met de overgebleven pancetta.
  • Gebruik een stuk bindtouw om de plakjes pancetta om het Italiaans gevuld gehaktbrood op de plek te houden. Schuif nog een takje salie onder het touw.
  • Schuif het gehaktbrood nu voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even rusten voordat je het brood gaat aansnijden. Enjoy!
Calorieën: 237kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 21g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Italiaans gevuld gehaktbrood met pancetta, gehaktbrood met spek, Italiaans gehaktbrood, zelf gehaktbrood maken, recept gehaktbrood, recept Italiaans gehaktbrood, Italiaans kerstmenu, gehaktbrood kerst, Italiaans gehaktbrood simpel

Meer kerstrecepten vind je hier!

kerstrecepten

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Italiaans gehaktbrood met spek, gehaktbrood recept, hoofdgerechten gehakt, hoofdgerechten recepten, hoofdgerechten Italiaans, kerstmenu, zelf gehaktbrood maken

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

gehaktbrood gehaktbrood recepten glutenvrij hoofdgerecht hoofdgerecht kerst Italiaans gehaktbrood Italiaans kerstmenu Italiaanse kerstrecepten Kerst kerstmenu kerstrecepten kipgehakt koolhydraatarme recepten pancetta pasen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTruffel peterselie frietjes met Parmezaan
Next Article Bosvruchten trifle met chocoladecake
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

9 reacties

  1. Ellen on 18 december 2016 10:45

    Het ziet er heerlijk uit! Kun je dit ook bv vroeg in de ochtend maken en dan tijdens diner opwarmen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 18 december 2016 18:11

      Ja, zeker! Maar dek dan wel af met wat aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te krokant wordt. Ik vond het zelf wel lekkerder om direct uit de oven te eten hoor…

      Reply
  2. Tally on 20 december 2016 10:21

    Dag Reny,

    Kan ik in plaats van kipgehakt ook kalfsgehakt of rundergehakt gebruiken? Zo ja, mager rundergehakt of half om half. Fijn als je me dit even wilt laten weten.

    Groetjes,
    Tally

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 december 2016 15:05

      Ja hoor, dat kan zeker! Allebei zou kunnen, alleen is het gehakt misschien iets droger als je de zelfde bereiding aanhoudt. Ik zou dan zeker voor half-om-half gaan.

      Reply
  3. Fiona on 14 februari 2017 11:29

    Is er ook een alternatief voor de champignons?

    Reply
  4. Cindy on 24 september 2017 12:01

    Een heerlijk recept! Mijn mans favoriet! En niet alleen voor kerst want vanavond maken we hem gewoon ook in de herfst!

    Reply
  5. Suzanne on 10 januari 2021 15:21

    Maakt het uit welk touw je gebruikt om mee dicht te binden? Bij mijn supermarkt verkopen ze geen touw voor rollades etc.

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 januari 2021 16:11

      Ik gebruik wel echt van dat stevige katoenen bindtouw, zonder pluisjes e.d. Dus mocht je daar toch aan kunnen komen, dan zou ik dat wel adviseren!

      Reply
  6. Danielle on 26 december 2021 15:22

    De voorbereidingstijd zegt: 15 min. Maar wij zijn zeker 30 minuten bezig geweest. Op zich niet erg hoor.
    Het staat nu in de oven en ruikt al heerlijk! We zijn zeer benieuwd!

    Reply
4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.