X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kalkoen ragout

Kalkoen ragout met kastanjechampignons

0
By Mind Your Feed on 14 december 2017 Diner, Feest

Zijn jullie al een beetje in de kerststemming aan het komen?! Ik wel hoor! Voor je het weet is het zo ver en hoewel mijn thema dit jaar no stress is, begin ik me toch wel een beetje af te vragen hoe ik nog zoveel lekkere recepten met je ga delen in deze komende dagen?! Ik bedoel, de tijd vliegt voorbij en er zijn gewoon te weinig dagen voor al het lekkers dat ik al klaar heb staan…. Wie weet moeten we gewoon na de Kerst maar doorgaan?! Vandaag heb ik een recept voor zelfgemaakte kalkoen ragout met kastanjechampignons voor je. Best wel makkelijk om klaar te maken en ik weet zeker dat je hier indruk mee maakt!

kalkoen ragout

Zeg je Kerst dan denk ik direct aan kalkoen. Maar ik ben geen held… ik zie mezelf echt nog niet zo’n heel beest de oven inschuiven. Nooit gedaan en daar ga ik me met Kerst ook niet ineens aan wagen… Ik heb trouwens wel gehoord dat mijn zwager dat wel wil gaan doen, dus we eten waarschijnlijk met Kerst wel gevulde kalkoen. Ik ben benieuwd hoor!

kalkoen ragout

Zeg je Kerst dan denk ik ook direct aan pasteitjes gevuld met ragout. Dat deden we vroeger bij mijn ouders altijd. En ik vond ze heerlijk, die krokante bakjes met een warme ragout. Ik weet niet of mijn vader en moeder de ragout zelf klaar maakten, maar het is echt makkelijker dan je denkt.

kalkoen ragout

Natuurlijk denk ik nog veel meer als je het woord Kerst tegen me zegt, maar ik besloot voor dit recept die 2 dingen te combineren en zelf kalkoen ragout te maken. Met nog extra kastanjechampignons, gewoon omdat het wel feest is en een ragout best goed gevuld mag zijn. Dit is verder geen zwaar gerecht hoor, als voorafje zou het echt met Kerst op tafel mogen komen!

kalkoen ragout

Meer kalkoen recepten:

  • Gevulde kalkoenfilet met truffel en cranberry
  • Kalkoen stoofpotje met champignons en rode wijn
  • Kalkoen rolletjes met pesto en mozzarella
  • Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie
kalkoen ragout

Kalkoen ragout met kastanjechampignons

Recept voor zelfgemaakte ragout met kalkoen en kastanjechampignons
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Voorgerecht
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk, Voorgerecht
Servings: 6

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem
  • Pan
  • Hapjespan
  • Garde

Ingrediënten

  • 250 gram kalkoenfilet
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 25 ml witte wijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels oregano
  • peper
  • zout
  • 6 pastei bakjes voor de ragout
  • olie om te bakken

Bereiden

  • Vul de pan om te koken met het water en een bouillonblokje. Zet op het vuur en doe hier de kalkoenfilet in. Breng zachtjes aan de kook en gaar de kalkoenfilet in zo’n 30 minuten. Het vlees moet echt heel zacht worden, zodat je het straks met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.
  • Haal de kalkoenfilet uit de pan en zet het vuur uit. Giet de bouillon nog niet weg!
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Zet de pan met dikke bodem op het vuur en laat hier de boter in smelten. De boter mag niet al te bruin worden. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Pers ook de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de bloem toe aan de boter met ui en knoflook, zet het vuur laag en bak de bloem zachtjes 2 minuten aan.
  • Begin dan de bouillon er beetje voor beetje bij te scheppen. Begin direct met roeren  met een garde, je wilt geen klontjes in de ragout! Schep alle bouillon in de pan en laat de ragout zachtjes pruttelen.
  • Voeg de witte wijn toe en roer goed door. Breng de ragout op smaak met de tijm, oregano, peper en zout. Zet het vuur nu uit.
  • Trek met twee vorken de kalkoenfilet tot dunne reepjes. Voeg de kalkoen toe aan de ragout.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in hele dunne plakjes. Verwarm wat olie in de hapjespan en bak de champignons hier in een minuut of 6 in gaar. Voeg ze daarna toe aan de kalkoen ragout en roer even door.
  • Verwarm de oven en bak de pasteibakjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Vul de bakjes met de kalkoen ragout.
Calorieën: 171kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 11g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

kalkoen ragout

Voorbereiden:

  • Je kunt de kalkoen ragout zeker een dag of 2 van tevoren klaar maken. Bewaar in de koelkast.
  • Is de kalkoen ragout op de dag van serveren te dik geworden, voeg dan nog iets water toe als je de ragout gaat verwarmen.

kerstrecepten

Menu suggestie

**

Kalkoen ragout met kastanjechampignons

***

Varkensrollade met gevulde portobello

Italiaanse aardappeltjes uit de oven

Rode kool met appel en kaneel

***

Tiramisu met limoncello en blauwe bessen

Ga je aan de slag met dit recept voor kalkoen ragout met kastanjechampignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

kalkoen kalkoen ragout kalkoen ragout zelf maken Kerst kerst kalkoen kerst recepten pastei pasteitjes ragout zelf ragout maken zelfgemaakte kalkoen ragout
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleAbrikozenbroodjes met amandel
Next Article Salade gerookte kip, mango en avocado
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.