Kip Masala + review Powerfood 2 van Rens Kroes

4

Er blijven maar mooie kookboeken verschijnen…. super leuk! Ik vind het heerlijk om door kookboeken te bladeren en inspiratie op te doen. De laatste tijd lees ik vaker kookboeken dan gewone leesboeken…. gevalletje beroepsdeformatie, haha! Zelfs op een zaterdagavond kruip ik met een kookboek op de bank en ik vind het heerlijk om de recepten te lezen, de foto’s te bekijken en te bedenken wat ik er uit ga maken. Nu kreeg ik vlak voor mijn zomervakantie weer zo’n heerlijk exemplaar toegestuurd, namelijk Powerfood 2 van Rens Kroes. Juist, het tweede boek van Rens. Toen ik laatst niet wist wat we ’s avonds zouden gaan eten, bedacht ik me dat ik in Powerfood 2 een leuk recept had gezien voor Kip Masala. En dat was errug lekker kan ik je verklappen….

Om heel eerlijk te zijn, was ik bij haar eerste boek nog niet heel enthousiast over Rens Kroes…. de recepten die Powerfood 1 stonden, had ik namelijk bijna allemaal al wel eens voorbij zien komen en ik vond ze dus niet heel bijzonder. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen, misschien heb ik gewoon al wel erg veel healthy recepten voorbij zien komen… En sommige recepten waren juist weer net even té bijzonder, ik zag het nog niet voor me dat ik die gerechten ook echt zou gaan maken….

Kip masala

Wat ik wel al direct leuk vond aan Rens is dat ze op een hele toegankelijke manier haar lezers enthousiast maakt voor een gezondere levensstijl. Ze is volgens mij voor heel veel – jongere? – meiden echt een voorbeeld en weet dat op een mooie manier op te pakken. Ik las vorig weekend in de NRC dat zij op dit moment de grootste foodblogger van Nederland is. En dat vind ik dan wel weer leuk, het is gewoon duidelijk dat puur eten, zonder gekke toevoegingen, hartstikke hot is op dit moment!

Vlak voor mijn zomervakantie ontving ik Powerfood 2 en deze ging mee op vakantie. Ja, echt, ik lees dus op vakantie ook kookboeken, het is werkelijk zo ontspannend, haha! En bij dit tweede boek van Rens word ik wel enthousiast, wat een leuke recepten staan hier in! De ondertitel van het boek is van Friesland naar New York en dat is een verwijzing naar de plekken op de wereld waar Rens zich het meest mee verbonden voelt en waar haar food roots liggen. De recepten die in Powerfood 2 staan, zijn dus typisch Nederlands aangevuld met real American dishes. Maar er staat eigenlijk nog zoveel meer in dit boek, er komen bijvoorbeeld ook Italiaanse, Spaanse en Japanse recepten voorbij.

Kip Masala

Het boek is ingedeeld naar de verschillende eetmomenten op een dag en er wordt veel met groenten, (verse) kruiden en specerijen gewerkt. Ik schrik al lang niet meer van lange ingrediëntenlijsten, want als je zelf wilt koken – zonder pakjes en zakjes – dan heb je nu eenmaal veel verschillende kruiden nodig. En ja, die maken de lijst met benodigdheden voor een gerecht vaak erg lang. In een aantal gerechten gebruikt Rens wel ingrediënten die je volgens mij echt alleen bij de natuurwinkel kunt krijgen, wat misschien niet altijd handig is. Ik vind de recepten zeker origineel en wilde er mee aan d slag! Ik koos ervoor om de kip Masala te maken, maar paste het recept toch wel iets aan. Zo liet ik de sambal weg omdat de meisjes nog niet zo gek zijn op pittig eten. En ik voegde nog een beetje extra groenten toe, ik had namelijk nog wat stukjes pompoen in de vriezer liggen. Het was heerlijk!

kip masala

Recept kip Masala

Voor 4 personen:

  • 300 gr kipfilet
  • 300 gr sperziebonen
  • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 100 gr pompoen (in blokjes)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gr couscous (of rijst)
  • 4 tl kerriepoeder
  • 2 tl laospoeder
  • 2 tl kurkuma
  • peper
  • zout
  • olie (voor de marinade én om te bakken)
  • water

Nodig; 2 schalen, 1 kleine pan, 1 braadpan, kom voor de couscous

Bereiden: Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kerriepoeder, de laospoeder en de kurkuma. Snipper de ui en doe deze in de schaal. Pers hier de knoflook boven uit en voeg de kipfilet en een snuf zout en peper toe. Schep goed om en laat de kipfilet ongeveer 10 minuten in de marinade staan.

Maak de boontjes schoon en kook ze in een pannetje met water beetgaar.

Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes.

Zet nu een grote braadpan op het vuur en doe hier wat olie in. Bak de stukjes gemarineerde kipfilet in 5 minuten rondom bruin. Schep regelmatig om zodat de uien en knoflook niet aanbranden.

Doe de zoete aardappel en stukjes pompoen bij de kip. Voeg nu de kokosmelk en tomatenpuree toe, roer goed door en schenk er vervolgens water bij totdat alles net onder water staat. Laat de masala minimaal 25 minuten sudderen en roer regelmatig.

Doe de couscous in een schaal en voeg hier – lees op de verpakking hoeveel – kokend water aan toe. Laat wellen totdat de couscous gaar is.

Schep de sperziebonen door de kip masala en serveer met de couscous. Ik maakte er nog een kleine komkommersalade bij.

Powerfood 2 van Rens Kroes is te bestellen via Bol.com.

kip masala

 

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.comBestel jij een exemplaar van Powerfood 2 via de links in deze blogpost, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Herkenbaar, ik lees ook vaak kookboeken ’s avonds op de bank. In Powerfood 2 staan echt lekkere recepten. Eigenlijk zijn alle recepten die er al uit gemaakt heb, aanraders: pad thai, linzensoep, chill bread, cashew candy, rode pesto met bonensalade, hartige muffins met feta. En vanavond ga ik een stamppotje met zoete aardappel uit het boek maken.

  2. Ik wil dit morgen maken, het klinkt erg lekker! Als ik curry maak, dan bak ik vaak eerst de kip en haal het weer uit de pan, omdat het anders zo droog wordt. Wordt de kip hier niet droog, als je het zo lang laat meesudderen?

  3. Toch nog even reageren op dit “oude” recept. Gisteren vega variant gemaakt, had geen blikje tomaten puree in huis dus maar wat passata gebruikt. Tevens wat garam masala & hot curry kruiden toegevoegd. Erg lekker! Bedankt en complimenten voor de site: fijne, gezonde en pure recepten, top!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.