X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Mexicaanse kruiden

Mexicaanse gehaktschotel

1
By Mind Your Feed on 30 december 2014 Diner

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind het altijd zo moeilijk om te kiezen wat ik wil eten in de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Met Kerst heb ik zo heerlijk en uitgebreid gegeten en dan wil ik in de dagen tot aan Oud en Nieuw eigenlijk een beetje gezond eten en rustig aan doen. Maar tegelijkertijd ben ik in een soort feeststemming en moet ik ook niet denken aan aardappels met groenten en vlees. Daar staat mijn hoofd echt niet naar, ik wil een feestelijke maaltijd op tafel! En daar vind ik wraps altijd heel erg geschikt voor. Lekker veel verschillende schaaltjes op tafel en zelf je maaltijd samenstellen, dat is toch hartstikke leuk! Mijn Mexicaanse gehaktschotel vormt altijd de basis bij onze wrap maaltijden. Deze keer maakte ik de Mexicaanse gehaktschotel met glutenvrije wraps van Schär. Zo kun je ook wanneer je glutenvrij moet of wilt eten, genieten van dit recept.

Deze Mexicaanse gehaktschotel is een ideaal gerecht als je toch wat extra groenten wilt toevoegen aan de maaltijd. In de gehaktschotel kun je namelijk lekker veel groenten kwijt en zo vind ik dit recept toch helemaal passen bij Mind Your Feed. Zeker in deze dagen waar het nogal eens bij inschiet om voldoende groenten te eten, kun je zo een beetje compenseren. Een wrap opbouwen is al een feest op zich, meestal begin ik met een flinke laag spinazie of salade, daarna een lepel van de Mexicaanse gehaktschotel, en daarna nog wat Griekse yoghurt of zelfgemaakte tomatensalsa. En natuurlijk nog wat geraspte kaas on top!

Vroeger kruide ik mijn gehaktschotel met een kant en klaar mix…. Die zijn sinds een aantal jaar de deur uit, want zelf kruiden is net zo makkelijk. Schrik dus niet van de ingrediëntenlijst hieronder, om een gerecht helemaal zelf klaar te maken heb je soms wat meer nodig dan wanneer je voor een makkelijk zakje kiest. Ik gebruikte glutenvrije wraps van Schär, handig als je glutenvrij wilt of moet eten. De wraps zijn ook lactosevrij, maar zijn wel gezoet.

Mexicaanse gehaktschotel

Mexicaanse gehaktschotel

Voor 4 personen:

  • 4 glutenvrije wraps van Schär (of meer….!)
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 2 prei
  • 2 tomaten
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 klein potje mais/doperwtjes
  • blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl oregano
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • 250 gr spinazie / sla
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • kokosolie

Nodig: stoofpan of hapjespan met dikke bodem, vijzel of keukenmachine

Bereiden: Plet de knoflook, pel het schilletje eraf en snij in kleine stukjes. Snij de rode peper fijn (verwijder ook de zaadjes als je niet van pittig houdt!). Snij ook 1/4 van de rode paprika in kleine stukjes. Doe de knoflook, peper en paprika in de vijzel en plet, draai en schaaf de ingrediënten tot een salsa. Schep nu de tomatenpuree er doorheen, voeg een snuf peper en zout toe en doe ook de oregano erbij.

Maak de uien schoon en snij fijn. Maak de groenten schoon en snij de rest van de paprika, de courgette, de wortels, de prei en de tomaten in kleine blokjes, ringen en stukjes. Verwarm wat kokosolie in de pan en voeg de uien toe. Bak de uien glazig en doe dan het gehakt in de pan en bak mee. Wanneer het gehakt gaar begint te worden, voeg je de groenten toe. Bak even mee op hoog vuur, voeg het glas wijn toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep dan de salsa in de pan en voeg nog 100 ml water toe. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.

Spoel de bruine bonen en de mais af onder lauw water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat nog ongeveer 5 minuten mee warmen.

De wraps maak je warm in een droge koekenpan met een deksel erop. Zet de pan op het vuur en laat warm worden. Doe nu de wraps erin en leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de wraps langzaam warmen. 2 a 3 minuten is voldoende.

Doe de spinazie of sla in een schaal, de geraspte kaas in een bakje en de Griekse yoghurt ook in een bakje. De Griekse yoghurt kun je eventueel nog aanmaken met wat kruiden, maar ik vind het naturel het lekkerst! Zet dit samen met de Mexicaanse gehaktschotel op tafel. Fiesta en la mesa!

Mexicaanse gehaktschotel

Mexicaanse gehaktschotel

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

 

 

 

 

Lees mijn disclaimer.

bonen gehakt glutenvrij groente groenten kidneybonen mais mexicaans peulvruchten Schär wrap wraps
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleEen tafel vol gezonde borrelhapjes
Next Article Hét grote MYF jaaroverzicht 2014
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

1 reactie

  1. Elize on 30 december 2014 10:14

    Ziet er heerlijk uit! Denk dat ik dit eens ga proberen met mijn zelfgemaakte glutenvrije wraps.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....