X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
oven pasta met gehakt en spinazie, pasta uit de oven, pasta recept met gehakt

Oven pasta met gehakt en spinazie

13
By Mind Your Feed on 1 oktober 2019 Diner

Oh oh oh, wat moeten we nu weer eten?! Ik heb de ene keer een oneindige stroom aan inspiratie en de andere keer weet ik het ook echt niet… Drama is het dan. Dan sta ik weer in die supermarkt. Zonder plan. Eigenlijk zonder ergens echt trek in te hebben. En dan heb ik ook echt geen idee. Gelukkig heb ik dan altijd mijn klassiekers en sowieso is pasta eigenlijk altijd goed. Nu de dagen weer korter worden heb ik ook weer veel meer zin in ovengerechten. Dus maakte ik oven pasta met gehakt en spinazie klaar. De mozzarella on top die zo heerlijk is gesmolten, maakt dit gerecht echt helemaal af! Dus. Mijn tip, voor als je de volgende keer ook radeloos in de winkel staat: ga voor deze pastaschotel. Je zult geen spijt krijgen!

oven pasta

Sinds het nieuwe schooljaar – en dat is natuurlijk al een paar weken – hebben mijn meiden een continu rooster op school. Nou bleven ze altijd al over tussen de middag, dus wat dat betreft is er niet veel veranderd. Maar ze beginnen nu wel iets eerder en ze zijn dus veel eerder vrij. Ik mis daardoor best wat uurtjes aan werktijd, heb ik de afgelopen weken gemerkt….

oven pasta
oven pasta

Dat is best wel even wennen! Maar ik ben nog steeds elke dag blij dat ik het zo kan doen. Zelf mijn meiden naar school brengen, zelf uit school halen. Altijd klaar staan voor het wegbrengen naar de training, het ophalen bij vriendinnetjes. Dat dan de avondmaaltijden er een beetje bij inschieten en ontzettend simpel worden, vind ik helemaal niet erg. Als het maar lekker is, want dat vind ik wel belangrijk. De schaal van deze oven pasta met gehakt en spinazie ging schoon leeg. Nou, dan weet ik dat het goed zit hoor!

oven pasta met gehakt en spinazie, pasta uit de oven, pasta recept met gehakt

Oven pasta met gehakt en spinazie

Makkelijk recept voor pasta uit de oven met tomatensaus, gehakt en spinazie
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Oven recepten, Pasta recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Hapjespan
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 150 gram pasta (naar keuze, ik gebruik schelpjes)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 a 6 kastanjechampignons
  • 200 gram bladspinazie (vers)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta zo’n 4 a 5 minuten. In elk geval 3 minuten korter dan de kooktijd die op de verpakking wordt aangegeven.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de champignons in dunne plakjes.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit bruin en voeg dan de champignons toe. Als deze kort zijn meegebakken doe je de spinazie in de pan. Laat deze slinken.
  • Schenk de tomatenblokjes bij het mengsel van gehakt en spinazie en breng op smaak met oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout.
  • Giet de pasta af en schep deze door de gehakt-spinazie saus. Schep daarna over in de ovenschaal.
  • Snij de mozzarella in dunne plakken en leg deze over de oven pasta met gehakt en spinazie. Strooi tot slot wat geraspte kaas over de mozzarella en schuif het gerecht voor 20 minuten de warme oven in. Serveer direct!
Calorieën: 387kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 22g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
oven pasta
oven pasta

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Oven pasta met gehakt en spinazie, pasta uit de oven, pasta recept, pasta met gehakt en spinazie

Ga jij aan de slag met dit recept voor oven pasta met gehakt en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Foto’s: Cooked by Renske

oven pasta ovenschotel pasta pasta pasta gehakt pasta met gehakt pasta met spinazie pasta recepten pasta uit de oven
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGranola met gedroogde cranberries en pure chocola
Next Article MYF breidt uit en aftellen naar Nieuw Zeeland! – foto diary september 2019
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

13 reacties

  1. Mirjam Roose on 3 oktober 2019 11:11

    Jaaaa ik heb hem gisteravond gemaakt. Wat is die lekkerrrr. Ik kan er vanmiddag weer van genieten want ik heb het restant meegenomen in mijn Thermos beker. Heerlijk smaakvol en super makkelijk te maken. Top!!

    Reply
  2. marianne on 7 oktober 2019 21:42

    Mmmm, was heerlijk, ik heb er wel wat meer spinazie in gedaan en ik had verse tomaten toegevoegd ipv blik want ik had er nog heel veel. Ja, voor herhaling vatbaar.

    Reply
    • Mind Your Feed on 11 oktober 2019 15:36

      Wat heerlijk om dat te horen! En goed idee om verse tomaten te gebruiken!

      Reply
  3. Marco on 24 september 2020 20:40

    Super lekker, volgende keer gaan wij wel iets meer zout en peper gebruiken en een heette peper, wij vonden hem iets aan de flauwe kant en inplaats van tomatenblokjes hadden wij er verse tomaatjes uit de tuin ingedaan.

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 oktober 2020 17:04

      Smaken verschillen natuurlijk dus zelf iets meer peper en zout toevoegen kun je zeker op eigen gevoel doen. Beetje extra chilivlokken is dan ook lekker!

      Reply
      • Ria on 20 januari 2021 17:05

        Hoi, kun je deze schotel van tevoren maken?
        Groetjes

        Reply
        • Mind Your Feed on 25 januari 2021 10:59

          Hi! Yes, dat kan wel, maar dan zou ik de pasta in de saus nog even in de pan bewaren en pas over scheppen in de ovenschaal voordat je echt gaat eten. Dus het afbakken met de kaas dan wel vlak voor het opdienen.

          Reply
      • R on 29 oktober 2021 14:57

        Lijkt me heerlijk. Moet je de blik tomatenblokjes uit laten lekken?

        Reply
        • Mind Your Feed on 1 november 2021 17:09

          Nee, het is al bijna tomatensaus! Ik bedoel die hele fijne ‘blokjes’ en niet de stukken tomaat! Eet smakelijk!

          Reply
  4. Ria on 20 januari 2021 17:05

    Hoi, kun je deze schotel van tevoren maken?
    Groetjes

    Reply
  5. Ramona on 13 mei 2021 19:05

    5 sterren
    Superlekker!! Lekker puur!
    Ik heb t nog een aantal gehalveerde kleine trostomaten bovenop gelegd.
    Iets parmezaan erboven geraspt na opscheppen en wat zeezout eroverheen gestrooid.
    ‘Mam dit is lekkerder dan gewoon spinazie met aardappeltjes’, ha ha..

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 mei 2021 11:52

      Haha, yes, daar doe je het voor toch 🙂 Heerlijk om dit berichtje te lezen en te horen dat jullie er zo van hebben genoten!

      Reply
  6. Annerieke on 20 december 2023 06:55

    Kan je dit recept ook met fijn gehakte diepvries spinazie maken? Daar houden de kinderen wat meer van dan de verse spinazie. Bedankt!

    Reply
4.42 from 17 votes (16 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.