Paella met kip en chorizo

1

Aftellen. Maar dan ook echt! Ik kijk de dagen weg tot aan de vakantie… ik ben er namelijk echt aan toe en ook wel een beetje klaar met de drukte van de afgelopen tijd. Het was niet normaal en hoewel het druk was, heb ik steeds het idee net nergens aan toegekomen te zijn. Al weken is er heel veel gaande. Op school bij de meiden, maar ook thuis. Verjaardagen – maar liefst 3 in 1 week – (kinder)feestjes, uitstapjes. Super leuk allemaal natuurlijk, maar ook een hoop geregel…. De laatste keer dat ik voor de blog in de keuken heb gestaan, kan ik me al bijna niet meer herinneren… en daar baal ik dan wel weer een beetje van. Het is niet anders en na vandaag zijn de meiden gelukkig eindelijk vrij van school. Het tempo mag omlaag en we gaan ons voorbereiden op de vakantie. We vertrekken dit jaar naar Oostenrijk en ik heb alvast een makkelijk recept voor op de camping bedacht! Deze paella met kip en chorizo gaat daar zeker in de herhaling!

paelle met kip

We zijn de eerste weken van de vakantie nog thuis en ik heb eigenlijk nog niet heel veel plannen gemaakt. Er staan nog wel een paar werkdagen ingeroosterd maar verder gaan we wel zien wat de dagen ons brengen. Ik wil wel heel graag met de meiden naar de Lion King film en verder hoop ik dat het mooi weer wordt en we lekker naar het strand kunnen. Dat is toch wel het voordeel van zo dicht bij de kust wonen. Als de zon schijnt, kan ik zo op de fiets springen en gaan.

paella met kip

Campingrecepten

Daarna staan er 2 weken Oostenrijk op de planning. Voor het eerst met de vouwwagen. Dus echt wel kamperen, zeg maar…. Voorheen gingen we altijd naar een kant-en-klare tent, dus ik ben heel benieuwd hoe het ons gaat bevallen. Koken op de camping lijkt me ook best nog een uitdaging. Op zo’n klein gasstelletje…. Makkelijke recepten voor op de camping staan er trouwens al op de blog en deze paella met kip en chorizo is een mooie toevoeging. Verder hoop ik de komende weken nog wat inspiratie met je te delen, even zien hoe het loopt. En om eerlijk te zijn, vind ik een goede salade met een stukje vis of vlees ook een prima campingmaaltje!

paella met kip

Paella met kip en chorizo

Voor 1 flinke pan!

  • 300 gr paella rijst (of risotto rijst)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 250 gr kippendijfilet
  • 250 gr chorizo
  • 1 glas witte wijn
  • plukje saffraan
  • 400 ml tomatenblokjes in blik
  • 1 lt kippenbouillon
  • 250 gr doperwten (diepvries)
  • peper
  • zout
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn

Nodig;

1 grote hapjes/paella pan

Bereiden:

Schrik zeker niet van de lijst met ingrediënten. Die gaan allemaal in 1 pan, dus weinig afwas. En wij hebben met z’n vieren 2x gegeten van deze hoeveelheid. Ook handig toch!

Schenk een glas wijn in en voeg hier een pluk saffraan aan toe. Laat zo’n 10 minuten staan.

Verwijder het velletje van de chorizoworst en snij deze in dobbelsteentjes. Snij de kipfilet in kleine blokjes.

Schil en snipper de ui. Snij de paprika in blokjes en maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.

Zet de grote pan  op het vuur en doe hier eerst de chorizoworst in. Bak zo’n 4 minuten, schep regelmatig om en schep de chorizo blokjes dan uit de pan op een bord. Zet even apart. Maak de pan niet schoon en bak in het vet van de chorizo de kipfilet goudbruin. Voeg 1 tl oregano en 1 tl rozemarijn toe. Schep de kip uit de pan en zet even apart.

Maak de pan weer niet schoon en fruit de ui aan in het bakvet. Voeg dan de paprika en rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak zo’n 3 minuten mee.

Doe de rijst bij de groenten en bak even kort mee. Blus dan af met het glas wijn mét de saffraan. Schep goed door en doe dan de tomatenblokjes in de pan. Voeg ook 1 lt kippenbouillon toe en breng de rijst aan de kook.

Laat de rijst zo’n 20 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door. Voeg als laatste de doperwten toe en laat deze nog even meewarmen. Doe dan ook de chorizo en kipfilet terug in de pan. Breng de paella met kip en chorizo op smaak met wat zout en peper naar wens.

paella met kip

paella met kip

Ga je aan de slag met dit recept voor paella met kip en chorizo? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Het was weer heerlijk! Toevaillig alles in huis en nog wat champignons die op moesten toegevoegd. Bedankt weer voor al jou inspiratie. Fijne vakantie!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.