X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pasta met citroen kip

Pasta met citroen kip en basilicum

4
By Mind Your Feed on 2 maart 2017 Diner

Als ik naar mijn eigen weekplanning kijk, dan staat er minstens 1 keer pasta op. Iedere week weer. De meiden zijn het meest gek op pasta met rode saus en hoewel ik die ook graag eet, hou ik ook van variatie. Maar tot mijn grote verbazing staan er helemaal niet zoveel pasta recepten op mijn blog. Nou ja, eigenlijk weet ik wel hoe dat komt…. pasta ontstaat namelijk vaak pas last minute in mijn keuken. En dan heb ik geen tijd meer om uitgebreid foto’s te maken. Want tsja, er moet gegeten worden. Deze keer heb ik er wel even tijd voor genomen. En dus kan ik deze pasta met citroen kip en basilicum vandaag met je delen!

pasta met citroen kip

Pasta gerechten ontstaan bij mij heel vaak uit een spontaan rondje door mijn koelkast. Meestal heb ik niet echt een vooropgezet plan en bedenk ik a la minute waar ik mijn pasta mee ga afmaken. Er zijn van die klassiekers die ik steeds weer op tafel tover, zoals dus die pasta met rode saus. Of een pasta carbonara, ook altijd goed en daarvoor zijn de ingrediënten eigenlijk standaard in huis. Maar laatst verraste ik mijzelf – en het gezin – door deze pasta met citroen kip klaar te maken. Natuurlijk was ik weer te laat voor foto’s….

pasta met citroen kip

Dus ging de pasta in de repeat. Gelukkig had ik wel onthouden hoe ik de kip had klaargemaakt. Normaal doe ik altijd maar wat namelijk…. En deze keer maakte ik dit gerecht al in de middag klaar, waardoor ik tijd zat had voor foto’s. Daarna at ik een eerste portie als lunch, en de rest ging in de koelkast voor het avondeten. Zo gaat dat vaker bij ons…. Maar toen. Toen kwam er een hongerige echtgenoot thuis, en die vond de kip in de koelkast. Moet ik je echt nog vertellen wat er gebeurde….? Laten we het er maar op houden dat het recept is goedgekeurd!

pasta met citroen kip

pasta met citroen kip

 

Pasta met citroen kip en basilicum

Voor 4 personen

  • 250 gr kippendijfilet
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gr pasta (spaghetti)
  • (flink wat!) Parmezaanse kaas
  • 4 takjes verse basilicum
  • peper
  • chilivlokken
  • olijfolie

Nodig;

schaaltje, grillpan, pan om pasta te koken

Bereiden:

Snij de kippendijfilet in reepjes. Kipfilet kan ook, maar dat is iets droger, daarom gebruik ik graag kippendijfilet.

Doe de kip in een schaaltje en pers het sap van 1 citroen hierbij uit.

Snij de peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij daarna heel fijn. Voeg toe aan de kip. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de schaal. Strooi wat peper over de kipreepjes en schenk een flinke scheut olijfolie erbij. Roer goed door en laat het liefst zo’n 30 minuten staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Zet een pan met water op het vuur voor de pasta. Breng aan de kook en kook vervolgens de pasta al dente. Dit is net beetgaar, ik proef altijd een sliertje spaghetti om te kijken of het al zover is. Draai het vuur uit, giet de pasta af, en doe terug in de pan. Schenk hier wat olijfolie bij zodat de pasta niet aan elkaar plakt.

Verwarm ondertussen de grillpan op het vuur en voeg geen olie toe. Bak de gemarineerde kip in de grillpan, met een minuut of 3 aan beide kanten zijn ze wel gaar.

Snij de blaadjes basilicum fijn.

Zet het vuur onder de pan van de pasta nu nog even laag aan. Voeg de citroen kip toe aan de pasta, voeg lekker ruim Parmezaanse kaas toe. Doe ook de basilicum in de pan, schep goed door en breng verder op smaak met peper en chilivlokken.

En natuurlijk gaat dan ook de Parmezaanse kaas nog op tafel als je deze pasta met citroen kip en basilicum serveert. Enjoy!

pasta met citroen kip

Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met citroen kip en basilicum? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

citroen citroen kip citroen marinade makkelijke maaltijd makkelijke maaltijd recepten makkelijke maaltijden pasta pasta gerechten pasta kip recepten pasta met kip pasta met kip recepten pasta recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleFoto diary februari 2
Next Article Weekmenu 9 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

4 reacties

  1. Peter on 2 maart 2017 11:23

    Deliziosa! buon appetito of te wel heerlijk, eet smakelijk. Lekker recept Reny. Daar word je vrolijk van en als ik zo naar buiten kijk heb ik daar best wel behoefte aan. Dus op naar de poelier. De rest hebben we in huis. Grazie!

    Reply
  2. Ineke on 2 maart 2017 14:34

    MMm heerlijk! Deze komt volgende week op de menu!

    Reply
  3. Patricia on 2 maart 2017 20:05

    Klinkt echt heerlijk!
    Maar war voor groente zou hier lekker bij zijn?

    Reply
    • Patricia on 2 maart 2017 20:07

      Oeps! WaT voor natuurlijk!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.