X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pasta uit de oven met pompoen

Pasta uit de oven met pompoen en champignons

10
By Mind Your Feed on 14 november 2016 Diner

Best wel raar eigenlijk… Er staat bij ons bijna elke week wel pasta op het menu, maar eigenlijk blijven de pasta recepten een beetje achter hier op de blog. Dat komt omdat pasta voor mij een makkelijke maaltijd is. Een echte makkelijke maaltijd, waar ik eigenlijk niet eens over na denk. Pasta komt hier op tafel als ik het zelf ook even niet weet. En pasta is altijd goed, ook bij de meiden. Dus meestal draai ik dan aan het einde van de middag een pasta in elkaar, en dan is er geen tijd meer om foto’s te maken. Dat gaat vanaf nu anders…. Om te beginnen deel ik deze makkelijke pasta uit de oven met pompoen met je. Een heerlijk herfstgerecht!

pasta uit de oven met pompoen

Pastagerechten ontstaan hier altijd als vanzelf. Ik check mijn koelkast en mijn voorraadkast, en dan ga ik aan de slag. Pasta is sowieso standaard in huis, net als Parmezaanse kaas, een bol goede mozzarella en gedroogde Italiaanse kruiden. Mijn basilicumplantje hou ik goed bij, zodat ik altijd verse basilicumblaadjes kan toevoegen. En tomatenblokjes, ook altijd handig. Zo, ik heb je even in een notendop verteld wat ik dus als basisvoorraad heb! En dan is het voor mij een kwestie van verse groenten toevoegen. Zo simpel kan het zijn.

pasta uit de oven met pompoen

Ovenpasta is wel net even bewerkelijker dan een pastamaaltijd zonder oven. Maar de mozzarella smelt zo lekker op de ovenschotel, en dat is mij die 20 minuutjes extra wel waard hoor. Ik maak deze pasta uit de oven met pompoen graag in het weekend klaar. Dan maak ik de schaal helemaal gereed, zet ik aan het eind van de middag wat borrelhappen op tafel, en dan mag de oven daarna mijn maaltijd af maken. Heerlijk om dan zelf niet meer aan de slag te hoeven. Alleen de tafel moet nog gedekt worden, maar daar roep ik Simon dan wel voor!

pasta uit de oven met pompoen

Pasta uit de oven met pompoen

Voor 4 personen:

  • 150 gr (volkoren) pasta
  • 1/2 pompoen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • snuf nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olie

Nodig; koekenpan, pan om te koken, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat olie.

Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta zo’n 4 a 5 minuten. In elk geval 3 minuten korter dan de kooktijd die op de verpakking wordt aangegeven.

Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Plet de knoflookteentjes en verwijder de schil. Snij de champignons in plakken. Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees daarna in blokjes.

Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit de ui hierin aan. Voeg de paprika en pompoen toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak zo’n 10 minuten, tot de pompoen zachter begint te worden. Voeg dan de champignons en de tomatenblokjes toe en strooi ook de oregano, tijm, nootmuskaat, peper en zout uit boven de pan.

Giet de pasta af, roer hier 1 el olie doorheen en voeg daarna toe aan de pan met pompoen en champignons. Schep alles even goed door elkaar en schep daarna in de ovenschaal.

Snij de mozzarella in stukken en verdeel over de ovenschaal. Rasp de Parmezaan boven de schaal en schuif de schaal voor 20 minuten de oven in. Maak de pasta uit de oven met pompoen af met wat verse basilicum en geniet!

pasta uit de oven met pompoen

Ga je aan de slag met dit recept voor pasta uit de oven met pompoen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

champignons kastanjechampignons mozzarella ovenschotel ovenschotel recepten pasta pasta recept pasta recepten pasta uit de oven pompoen vegetarisch
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChocolade kruidnootjes van havermout
Next Article Zelf speculaaskruiden maken + recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

10 reacties

  1. Vivian | stayaliveandcooking on 14 november 2016 09:44

    Ik heb eerlijk gezegd nog nooit pasta uit de oven gemaakt, maar het klinkt erg lekker! En die gesmolten kaas maakt altijd alles beter 😉 Perfect voor de herfst zo met die stukjes pompoen. Gaan we onthouden!

    Reply
  2. Merel on 24 januari 2017 17:03

    Kun je dit ook met vlees maken? Is de pompoen hier de vervanger van of kun je bijvoorbeeld gewoon wat gehakt aanbraden en aan de ovenschotel toevoegen?

    Reply
    • Thera on 3 oktober 2017 12:57

      Ik denk dat je voor de vleesliefhebbers er prima gehakt door kan doen.

      Reply
      • Mind Your Feed on 5 oktober 2017 13:39

        Zeker! Lekker!

        Reply
  3. Lara on 16 november 2017 20:33

    bedoel je een kleine ronde pompoen?
    Hoeveel gram is dat?

    Reply
    • Albert Willem Knop on 23 december 2022 21:40

      Goede vraag. Hetzelfde geld voor 1 bol mozzarella. Ik kook heel erg op gewicht, met 200-250 gram groenten per persoon (wat meer is niet erg). Dan heb je naast de ui, de paprika en de tomaten niet heel veel pompoen nodig. Ik heb er voor 2 personen ongeveer 100 gr feta (had ik nog liggen) en 20-25 gram Parmezaan in gedaan. Volgens mij kan geitenkaas ook. Is net even anders, maar als je dat nog hebt en geen mozzarella kun je beter de geitenkaas opmaken ipv van mozzarella kopen en met de geitenkaas blijven zitten. Het is net zoals bovenin dit verhaal staat, ook een beetje spelen met wat je in de koelkast of de voorraadkast heb liggen. Het doel is lekker en gezond eten tegen niet te hoge kosten en zo min mogelijk weggooien. Daar zijn dit soort gerechten super voor.

      Reply
  4. Angela on 21 december 2018 17:38

    Lekker receptje! Er staat vandaag weer een schaal in de oven 🙂

    Reply
  5. Nathalie on 29 oktober 2019 10:53

    misschien een overbodige vraag, maar, schil je de pompoen of laat je deze er gewoon aan zitten?

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 november 2019 10:08

      Overbodige vragen bestaan niet! Beter even checken toch?! Ik laat de schil eigenlijk altijd zitten, je kunt het gewoon eten namelijk en het ‘slachten’ van de pompoen vind ik altijd maar erg lastig!

      Reply
  6. Albert Willem Knop on 23 december 2022 21:27

    Smaakte prima. Uw recept, maar aangepast naar wat ik nog had liggen. Heel veel meer champignons (50 gram voor 2 personen is wel een heel klein restje), feta i.p.v. mozzarella en passata i.p.v. tomaten stukjes. Het idee om iets in elkaar te timmeren met wat er is en wat niet langer kan blijven liggen, spreekt me wel erg aan. Mijn vraag is dan wel hoe u op het idee komt om er nootmuskaat in te doen. Dat is iets dat je altijd hebt, net als heel veel andere dingen in het kruidenrek en ook niet speciaal op moet.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.