X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Peperonata

Peperonata

0
By Mind Your Feed on 21 april 2015 Diner

Peperonata…. Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan dit recept. Vroeger, toen ik nog regelmatig in Italië kwam, maakte nonna dit altijd voor ons klaar. En ja, dat aten we dan – met heel veel ander lekkers – aan lange tafels op, gezellig met familie en vrienden, met de zon op onze bol. Zeg zomer en ik denk aan peperonata! Ik had het al heel lang niet meer gemaakt, maar afgelopen week schoot het recept mij ineens te binnen. En natuurlijk deel ik dat met je! 

peperonata recept gestoofde paprika's, pastasaus, pasta peperonata

Peperonata

Deze peperonata kun je op veel verschillende manieren eten. Ik at het vroeger met een stukje brood ernaast, en dan met het laatste beetje brood de saus van de peperonata uit de pan snoepen. Maar je kunt de peperonata ook als anti pasti opdienen, eventueel op een bruchetta. Als bijgerecht misstaat dit gerecht ook zeker niet en uiteraard kun je de peperonata als basis voor een pastasaus gebruiken. Je hoeft dan echt niet veel ingrediënten meer toe te voegen aan de pasta, de gestoofde paprika’s geven zoveel smaak af!

peperonata recept gestoofde paprika's, pastasaus, pasta peperonata

Gestoofde paprika recept

Laatst kwam mijn lief met maar liefst 10 paprika’s thuis… tsja, dan moet je wel wat verzinnen. Ineens schoot mij het recept van peperonata weer te binnen en ik ben gelijk aan de slag gegaan. Het is heel eenvoudig, een simpel en puur gerecht, maar daarom hou ik ook zo van de Italiaanse keuken. Daar is eten gewoon eten, geen ingewikkeld gedoe, gewoon genieten! De gerechten zijn eigenlijk altijd eenvoudig, en hebben geen enorme lijst aan ingredienten. Past dus helemaal in mijn straatje. Wil je ook alvast de zomer in je bol? Ga dan snel aan de slag!

peperonata recept gestoofde paprika's, pastasaus, pasta peperonata

Peperonata

Peperonata

Origineel Italiaans recept voor peperonata, gestoofde paprika's als antipasti, bijgerecht of voor bij de pasta.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Bijgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Groenten
Servings: 4

Nodig

  • Hapjespan
  • Deksel

Ingrediënten

  • 3 paprika's
  • 2 kleine rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 kleine tomaatjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • water
  • 3 theelepels rode wijn azijn
  • 1 theelepel honing
  • olijfolie
  • 4 blaadjes verse basilicum

Bereiden

  • Eerst het snijwerk! Schil de ui en snij fijn. Maak de knoflook schoon en pak alvast de knoflookpers of snij de knoflook heel fijn. Verwijder de steel van de paprika’s, snij in vieren en verwijder de zaadjes. Snij de paprika’s nu in lange repen. Halveer de kleine tomaatjes.
  • Zet een hapjespan op het vuur en verwarm wat olie. Fruit de ui zachtjes en pers de knoflook uit boven de pan. Schep regelmatig om en wacht tot de uien glazig zijn. Voeg nu de paprika’s en de kleine tomaatjes toe. Maak het blikje tomatenpuree open en schep de puree in de pan. Vul het blikje onder de kraan met water en giet bij het paprikamengsel.
  • Doe nu de rode wijn azijn en de honing bij de peperonata en roer nog een laatste keer. Nu kan de deksel op de pan en laat je de paprika’s zeker een half uur stoven. Zijn de paprika’s goed zacht geworden, dan is je peperonata klaar. Snij de basilicumblaadjes in grove stukjes en strooi over de peperonata.
  • Nu mag je kiezen, zet je het warm op tafel als bijgerecht? Gebruik je het als basis voor de pastasaus? Of laat je het afkoelen en serveer je het bijgerecht koud, of zet je de peperonata misschien wel als anti pasti op tafel. Het maakt mij niet uit, geniet er vooral lekker van!
Calorieën: 26kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Peperonata

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga jij aan de slag met dit recept voor peperonata? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Peperonata. Recept voor Italiaans bijgerecht met paprika en tomaten.

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
bijgerecht glutenvrij Italie paprika voedselzandloper zomer
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSchoonheidsslaapjes
Next Article Frisse yoghurt pannenkoekjes met rood fruit
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.