X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
paasbrunch recepten

Frisse yoghurt pannenkoekjes met rood fruit

8
By Mind Your Feed on 23 april 2015 Ontbijt

Negen van de tien keer bestaat mijn ochtendritueel uit het vooruit duwen van 2 little feed en er bij mezelf snel een rijstwafel inschuiven. De dames hebben ’s morgens altijd honderd andere belangrijkere dingen te doen dan hun ontbijt eten, en moeten er dan ook regelmatig even aan herinnerd worden om een hap te nemen. Ondertussen ben ik druk bezig met lunchtrommels en haren vlechten, en probeer ik nog een kop koffie te drinken. Nee, doordeweekse ochtenden zijn bij ons niet heel ontspannen. Reden te meer om in het weekend heel erg rustig aan te doen en een verwenontbijt op tafel te toveren. Deze frisse yoghurt pannenkoekjes met rood fruit zijn de perfecte start van een luie weekenddag. En ze zijn ook nog eens glutenvrij, want ik gebruikte glutenvrij meel van Schär.

Yoghurt pannenkoekjes

Juist in het weekend vind ik het heerlijk om te beginnen in de keuken en een net even wat specialer ontbijt op tafel te zetten. En pannenkoekjes zijn dan altijd goed! Ik gebruik in deze pannenkoekjes wat Griekse yoghurt, waardoor ze tegelijkertijd wat romiger én wat luchtiger worden. En zo krijg je alvast wat eiwitten binnen! Nog een beetje bakpoeder erbij, maakt dat ze bijna lijken op die American pancakes.

Yoghurt pannenkoekjes

Van de dames mag ik wel elke dag pannenkoeken bakken. En het liefst eten ze er – gelukkig! –  vers fruit bij. De frambozen liggen weer bij de groenteboer en van blauwe bessen krijgt mijn oudste dochter geen genoeg, ze kan ze echt blijven eten! In dit recept maak ik gebruik van glutenvrij meel van Schär, dat echt super eenvoudig in gebruik is. Er zit wel dextrose in dit meel, dus eet je echt suikervrij dan moet je een andere meelsoort gebruiken. En dan kun je eigenlijk ook het fruit niet toevoegen aan je pannenkoekjes….

Yoghurt pannenkoekjes

Frisse yoghurt pannenkoekjes met rood fruit

Voor circa 6 pannekoekjes:

  • 100 gr glutenvrij meel van Schär
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • (kokos)olie om in te bakken
  • blauwe bessen
  • frambozen
  • extra yoghurt om de pannenkoekjes mee te besmeren

Nodig: beslagkom, garde, klein koekenpannetje

Bereiden: Doe het meel met de melk in de beslagkom. Schep door. Voeg nu ook de yoghurt en de eieren toe en meng tot een glad beslag. Doe als laatste de bakpoeder en een snuf zout bij het beslag en klop nog een laatste keer door. Het beslag is behoorlijk dik nu.

Zet het pannetje op het vuur en doe er een drupje olie in. Laat de pan goed warm worden en zorg dat de olie goed verdeeld is. Schenk nu voorzichtig wat van het beslag in de pan en verdeel het beslag goed over het pannetje. Zet het vuur zacht en laat de pannenkoek langzaam garen en bruin worden. Is de onderkant mooi bruin en de bovenkant gestold, draai dan de pannenkoek om en laat de onderkant nog even bruin worden.

Herhaal tot het beslag op is. Serveer met nog wat overgebleven yoghurt en natuurlijk het verse zomerfruit. Geniet van een heerlijk lui weekend!

Yoghurt pannenkoekjes

Yoghurt pannenkoekjes

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees mijn disclaimer

feest feestdagen gluten glutenvrij Kerst kerstrecepten Ontbijt pancakes pannenkoeken pasen Schär yoghurt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePeperonata
Next Article Snapshots uit Parijs
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

Makreel tartaar

8 reacties

  1. Karla on 23 april 2015 18:05

    Wat voor andere meel zou je ook kunnen gebruiken? Het recept lijkt me heerlijk om uit te proberen maar dit glutenvrij meel ken ik niet.
    Groeten Karla

    Reply
    • Mind Your Feed on 23 april 2015 20:20

      Je kunt eigenlijk alle meelsoorten hiervoor gebruiken! Bijvoorbeeld ook spelt, of volkoren tarwe, maar je zou ook amandelmeel of boekweitmeel kunnen gebruiken. Probeer maar eens! 🙂

      Reply
  2. Roos on 2 juli 2015 15:35

    Heerlijk dit recept, is nu al favo bij ons in de ochtend!!

    Reply
  3. Bas on 23 mei 2017 09:33

    Ziet er lekker uit!
    Is dit ook een beetje Koolhydraatarm?

    Reply
  4. Judy on 14 augustus 2018 21:47

    Kan je deze pannekoeken invriezen? Soms komt er zo’n vieze bakpoedersmaak aan als je bepaalde pannekoeken opwarmt.
    Bedankt alvast!

    Reply
  5. Mirjam on 13 januari 2019 13:37

    Kan ik deze pannenkoeken ook de avond van te voren maken. De volgende ochtend evt opwarmen en dan eten. Ik wil ze nl maken voor het voorleesontbijt op mijn werk.

    Groetjes Mirjam.

    Reply
  6. Anne Grootjans on 24 augustus 2019 13:28

    Hoeveel calorieen zitten er in het beslag?

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 10:33

      Ik heb werkelijk geen idee… Wellicht dat je daar een online tool voor kunt raadplegen? Ik hou me daar niet zo mee bezig namelijk…

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....