X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
paasbrunch recepten

Plaattaart met rode biet en geitenkaas

5
By Mind Your Feed on 11 februari 2016 Diner

Ja hoor, ook hier gebeurt het wel eens dat ik dus echt van tevoren nog geen idee heb wat we gaan eten… Dat ik ineens in een soort vanΒ blinde paniek om 5 uur ’s middags kastjes ga opentrekken om te zien wat we eigenlijk in huis hebben… En dan draait mijn hoofd op volle toeren,Β wat kan ik hiermee maken?… Yes, zo gaat dat er zelfs bij mij wel eens aan toe! Het is dan ideaal om nog wat bladerdeeg in de vriezer te hebben, want daar kan ik altijd wel mee uit de voeten. Zo maakte ik laatst deze plaattaart met rode biet en geitenkaas ook alsΒ last minute maaltijd, en ik vond het eigenlijk wel geslaagd…

Ik doe niet aan restjes weggooien en mijn voorraadkast is denk ik wel meer dan gemiddeld gevuld…. Dat is mijn redding als ik de hele dag te druk ben geweest om over het avondeten na te denken… Klinkt gek misschien, maar op de dagen dat ik me bezig hou met ontbijtjes, lunches, zoete en hartige snacks, dan kan het gebeuren dat ik aan het einde van de dag héél veel gekookt en gebakken heb, maar dat we eigenlijk niets te eten hebben. Of nou ja, wel te eten hebben, maar niet avondeten waardig…. Ik zou het zelf misschien nog niet eens zo erg vinden, maar ik wilde Simon maar geen havermout smoothie bowl als diner voorschotelen…

plaattaart met rode biet

En daarom heb ik dus altijd bladerdeeg in de vriezer liggen. Want een plaattaart is dan zo gemaakt! Ik heb wat restjes uit de koelkast verzameld, waarvan ik het vermoeden had dat ze wel lekker zouden matchen, en dat is ook bij mijn soms een pure gok. Maar rode biet in combinatie met geitenkaas is Γ‘ltijd goed, en nog wat extra groenten op de taart is alleen maar beter! Deze plaattaart met rode biet schuif je binnen 10 minuten de oven in, en dat is zeker voor drukke doordeweekse dagen wel erg fijn!

Plaattaart met rode biet en geitenkaas

  • 6 plakken volkoren bladerdeeg
  • 2 rode bieten (voorgekookt)
  • 100 gr geitenkaas
  • 8 kastanje champignons
  • 100 gr boerenkool
  • 50 ml kwark
  • 2 el za’atar (kruidenmengsel) of tijm + oregano
  • peper
  • zout
  • balsamico azijn
  • 1 ei

Nodig: bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de velletjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ongeveer 5 minuten ontdooien. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Leg de plakjes bladerdeeg op de beklede bakplaat, 3 in de lengte en 2 in de breedte. Leg het bladerdeeg op de randjes iets over elkaar heen en druk ze goed aan. Vouw de buitenste randen ongeveer 1/2 cm naar binnen toe, zodat jeΒ straks een mooie korst bij de plaattaart met rode biet krijgt. Prik met een vork nu over de heleΒ bodem van de taart gaatjes.

Meng de kwark met deΒ za’atar en wat peper enΒ zout. Heb je geen za’atar in de kast, geen nood! Je maakt eenvoudig een zelfde smaak door wat tijd en oregano door de kwark te mengen. Smeer de bodem van de plaattaart (dus niet de buitenste randjes) in met de kwark.Β Ik gebruikte hier gewoon een mes voor, maar de bolle kant van een lepel of een klein kwastje werkt ook prima. Het hoeft niet heel netjes, als er stukjes niet bedekt zijn is dat geen probleem.

Snij de bietjes in dunne plakken, gebruik hier eventueel een kaasschaaf of mandoline voor. Maar met een scherp mes lukt het ook prima! Leg de rode biet op de kwark. Snij de champignons in plakken en leg deze tussen de bietjes en brokkel nu de geitenkaas over de plaattaart.

Kluts een eitje en smeer de randen van de taart in met het ei mengsel.Β Schuif de plaattaart met rode biet voor 25 minuten de oven in. Na 25 minuten mag de taart er even uit, want de boerenkool mag er nog over heen. Verdeel de boerenkool en schuif de taart dan nog 5 minuten in de warme oven. Haal de taart uit de oven en sprenkel als laatste de balsamicoazijn over de taart. Enjoy!

plaattaart met rode biet

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor deΒ nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opΒ FacebookΒ |Β TwitterΒ |BloglovinΒ |Β InstagramΒ | Pinterest

bladerdeeg boerenkool geitenkaas hartige taart Kerst makkelijke maaltijd pasen plaattaart quiche rode biet taart
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHavermout smoothie bowl
Next Article Wrap ei muffins met zalm
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kabeljauw van de BBQ

SatΓ©saus van pindakaas

Groenten van de BBQ

5 reacties

  1. Marlotte on 11 februari 2016 07:05

    Oh heerlijk, ik ben echt dΓ³l op plaattaarten. Deze variant lijkt me ook echt ontzettend lekker!

    Reply
  2. Stefanie on 11 februari 2016 08:25

    Dit lijkt me super lekker! Ik heb dus eigenlijk nooit bladerdeeg in huis. Idee om dat eens aan te schaffen voor die momenten dat je inspiratieloos bent πŸ˜‰ Met gegrilde groentes vind ik ook zo lekker.

    Reply
  3. Ynette on 11 februari 2016 13:50

    waar blijft dan de balsamico azijn? doe je dat op het laatst?

    Reply
  4. R. on 1 maart 2016 10:02

    Is het bladerdeeg ook te vervangen door bijv. filodeeg?
    Of zou je zelf een deeg kunnen maken van een bepaalde groente?
    Daar ben ik namelijk heel nieuwsgierig naar ..

    Groetjes,
    Robin Seuren

    Reply
  5. Atty Eissens on 25 maart 2018 17:13

    Hallo,

    Mijn man lust geen champignons, wat kan ik nemen daar voor in de plaats?

    Groetjes, Atty Eissens

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

LUNCHEN ZONDER BROOD:
Natuurlijk lunchen zonder brood, Ebook met 50 lunch recepten zonder brood. Van wafels tot wraps tot omelet en frittata, soepen en salades. Variatie op de boterham met deze recepten zonder brood
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en Γ©cht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
23 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #35 – 2025

16 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #34 – 2025

9 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #33 – 2025

2 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #32 – 2025

26 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #31 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright Β© Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.