X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
risotto met prosecco

Risotto met prosecco en bospaddenstoelen

2
By Mind Your Feed on 21 december 2017 Diner, Feest

Risotto met prosecco! … Risotto kan wat mij betreft altijd! Ik ben er echt dol op en vind het heerlijk om zo’n pan met heel veel liefde klaar te maken. Van het fruiten van de ui, het bakken van de rijst, tot het opgieten van de bouillon, ik geniet van elke stap bij het maken van dit gerecht.

Nu voor Kerst pak ik toch een beetje extra uit. Deze risotto met prosecco en bospaddenstoelen gaat echt geweldig samen met de saltimbocca van kalkoen die ik gisteren met je deelde. Heel veel meer heb je niet nodig voor een Kerst zonder stress, dit is ultiem genieten!!

risotto met prosecco

Met Kerst zou je misschien denken dat ik drie-dubbel uit pak. Maar dit jaar is het thema om het vooral makkelijk maar wel heel lekker te houden. Ik heb niet zoveel zin in moeilijk gedoe, maar wil natuurlijk wel lekker eten. Met de liefste mensen om mij heen. En dan graag niet uren van tevoren al in de keuken staan….

risotto met prosecco

Risotto met paddenstoelen

Dan is risotto een van mijn favoriete gerechten. Ik hou ervan om met heel veel liefde dit gerecht klaar te maken. Normaal gesproken kies ik voor een flinke scheut witte wijn in het recept, maar nu maakte ik risotto met prosecco. Super feestelijk en met een extra sparkle.

De bospaddenstoelen maken dit recept af. Met Kerst kan dit op tafel komen hoor! Die heerlijke saltimbocca van kalkoen erbij en laat de feestdagen maar komen! Zet er nog een aantal Italiaanse bijgerechten naast en het Italiaanse kerstmenu is compleet! 

Meer kerstrecepten vind je hier!

risotto met prosecco

Voorbereiden:

  • De bouillon kun je al van tevoren klaar maken.
  • Het snijden van de uien, schoon maken van de knoflook en paddenstoelen kun je al doen voordat je aan de slag gaat met het maken van de risotto met prosecco. Bewaar afgedekt op een koele plaats.
  • De risotto met prosecco is het lekkerst als je deze direct na bereiden serveert. Mocht dit niet lukken, dan is het mogelijk om de risotto al in zijn geheel van tevoren klaar te maken. Zorg dan wel dat je vlak voor het verwarmen nog wat bouillon toevoegt zodat de risotto niet te droog wordt.

risotto met prosecco

Menu suggestie

**

Vitello tonato op een grote schaal

***

Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie

Risotto met prosecco en bospaddenstoelen

Italiaanse groenten uit de oven

**

3 x Cheesecake in een glaasje – choco, frambozen en limoncello

risotto met prosecco

risotto met prosecco

Risotto met prosecco en bospaddenstoelen

Romige risotto met bouillon, prosecco, gemengde champignons en Parmezaanse kaas
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Bijgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Risotto recept
Servings: 4

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem
  • Pan
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst (arborio)
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • 150 ml prosecco
  • 5 takjes verse tijm
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • 2 x flinke klont boter
  • scheut (truffel)olie

Bereiden

  • Begin met het maken van de bouillon door water op te zetten en hier een bouillonblokje of bouillonpoeder aan toe te voegen. Verwarm de bouillon maar breng niet aan de kook. Zet het vuur zacht.
  • Schil en snipper de sjalotten en maak de knoflook schoon. Borstel de paddenstoelen en snij in dunne plakjes. Ik hield wat paddenstoelen achter voor de garnering van de risotto met prosecco. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit een flinke klont boter in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de blaadjes tijm toe.
  • Voeg de risotto rijst toe aan de pan en schep om. Je ziet op de korrel een licht wit puntje, hoe langer je de rijst meebakt, hoe duidelijker dit puntje zichtbaar wordt. Dit betekent dat de rijstkorrel nu klaar is om het vocht op te gaan nemen.
  • Doe nu de paddenstoelen bij de rijst en blus direct af met de prosecco. Laat even pruttelen en begin dan met het in de pan scheppen van de bouillon.
  • Zorg dat de rijst net onder water staat en laat de bouillon aan de kook komen. Roer regelmatig door en voeg steeds weer nieuwe bouillon toe, net zo lang tot dat de rijst beetgaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen. Laat de rijst zeker niet te gaar worden!
  • In de tussentijd bak je de achtergebleven paddenstoelen in een klein steelpannetje met een scheut olie in 5 a 6 minuten gaar.
  • Voeg dan een scheut (truffel) olie en een klont roomboter aan de rijst toe en roer door. Breng de risotto met prosecco op smaak met peper en zout. Maak af met de paddenstoelen en flink wat Parmezaanse kaas.
Calorieën: 236kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 7g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

kerstrecepten

 

Ga je aan de slag met dit recept voor risotto met prosecco en bospaddenstoelen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

bijgerechten kerst Kerst kerst recepten risotto risotto kerst risotto kerst bijgerecht risotto met prosecco risotto recepten risotto zelf maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSaltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie
Next Article Hangop trifle met passievrucht en rode bessen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

2 reacties

  1. Renee on 13 januari 2022 19:48

    5 sterren
    Heerlijk! Vandaag voor de eerste keer risotto gemaakt. En gelukt. Ik vond vooral de prosecco smaak lekker. Had er de saltimbocca bij. Heel lekkere combinatie!
    Bedankt voor de Italiaanse recepten. Heb al meerdere recepten gemaakt van je en allemaal smaken ze heerlijk. M’n tweede Italiaanse kerstmis overigens.

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 januari 2022 15:59

      Wat een feestje als ik het zo lees, heerlijk gegeten dus! Heel graag gedaan, laat je vooral lekker inspireren!

      Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.