X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
speltpasta met broccoli

Romige speltpasta met broccoli en tomaatjes

5
By Mind Your Feed on 29 januari 2015 Diner

Ik ben echt verzot op pasta…. ik kan er echt niets aan doen en ik wil er ook niet zo heel veel aan doen. Want ik vind dat pasta gewoon in een gezond eetpatroon thuis hoort. Wel in variatie met andere koolhydraten en altijd een goede pasta, liefst volkoren of van spelt gemaakt. Ik kies geen witte pastasoorten, dat zijn echt loze voedingsmiddelen…. Ik neem dus meestal speltpasta, en die wissel ik af met glutenvrije varianten. En zo zet ik met een gerust hart 2 x per week pasta op tafel. Ik maakte laatst deze romige speltpasta met broccoli en tomaatjes, een heerlijke zomer maaltijd.

Toen ik laatst weer eens op zoek was naar een nieuw pastarecept, schoot mij ineens het recept van Kelly te binnen. Op haar blog GoodFoodLove had ik een recept met pasta en broccoli gezien en die wilde ik graag nog een keer maken. Okee, ik beken, ik kan me meestal slecht aan andermans recepten houden. Zeker als het om de avondmaaltijd gaat, wil ik er altijd nog net even wat meer groenten in kwijt, dus ik paste het recept van Kelly iets aan. Ik koos voor speltpasta en extra groenten en verving de kookroom door haverroom. De mozzarella liet ik lekker in het recept, heerlijk om daarmee de saus romig te maken en ook voor mozzarella geldt wat mij betreft dat dit best moet kunnen op z’n tijd.

En de smaak? Die was echt top! Maar Kelly kan echt heerlijk koken, dus daar vertrouwde ik al wel op. Ik deel daarom  het recept graag met je, want zoveel lekkers moet ik niet voor mezelf willen houden.

speltpasta met broccoli

Romige speltpasta met broccoli en tomaatjes

Voor 4 personen:

  • 180 gr speltpasta
  • 800 gr broccoli (roosjes)
  • 3 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 10 cherry tomaatjes
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 150 ml haverroom (of een andere plantaardige room)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas naar wens

Nodig: hapjespan of wok, pan voor pasta, pan voor broccoli, stoommandje

Bereiden: Snij de roosjes van de broccolisteel. Vul een pan met een laagje water en zet het stoommandje in de pan. Doe hier de broccoli in, zet de pan op het vuur en laat de broccoli in 8 minuten beetgaar stomen. Heb je geen stoommandje, doe dan de broccoli in een pan met water en kook in 8 minuten beetgaar.

Breng een pan water voor de pasta aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe.

Bak de spekblokjes in de hapjespan, zónder extra olie of boter toe te voegen. Giet de spekblokjes halverwege even af als er teveel vocht of vet in de pan zit en doe ze terug in de pan om krokant te bakken. Wanneer de spekblokjes krokant zijn, schep je ze uit de pan in een schaal en zet je ze even weg.

Snipper de ui en fruit deze in de pan van de spekblokjes. Deze hoeft niet tussentijds schoongemaakt te worden. Pers de knoflook erbij uit. Snij de paprika in stukjes en de tomaatjes in partjes en voeg toe aan de ui. Bak de groenten totdat ze zacht en glazig zijn. Snij de bol mozzarella in kleine blokjes en voeg samen met de haverroom toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel Italiaanse kruiden. Zet het vuur zacht, blijf goed roeren.

Giet de pasta af en roer er een flinke scheut olijfolie doorheen.

Voeg de spekblokjes weer toe aan de roomsaus. Giet de broccoli af. Verdeel de pasta over de borden, schep er een flinke schep roomsaus op en leg de broccoli op de saus. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk en dank je wel Kelly voor de inspiratie!

speltpasta met broccoli

Ga je aan de slag met dit recept voor romige speltpasta met broccoli en tomaatjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

broccoli makkelijke maaltijd mozzarella pasta plantaardige room spekblokjes spelt speltpasta tomaat tomaten zomer zomerse pasta
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleVisnuggets met havermout crunch
Next Article Happy Healthy Bowl #1
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

5 reacties

  1. Emily van Kampen on 29 januari 2015 07:49

    Oeh! Dit lijkt me zalig! Ik ben ook een echte pasta fan en probeer graag nieuwe recepten. Toevallig heb ik een pakje haverroom in de kast staan waar ik nog geen bestemming voor had, dus die kan ik hier mooi in gebruiken.

    Reply
  2. Vlijtig Liesje on 30 januari 2015 18:22

    Dit ga ik eens proberen!

    Reply
  3. Ellen on 7 februari 2015 18:29

    Vanavond gemaakt, was heerlijk!

    Reply
  4. Cindy on 24 april 2016 09:44

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb alle ingrediënten al gekocht maar kon alleen geen haverroom vinden in de supermarkt. Kan ik er ook gewoon kookroom voor gebruiken?

    Reply
  5. Eline on 13 juli 2016 19:01

    Het was echt smullen!!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.