Een bord spaghetti met gehakt is wat mij betreft het ultieme comfort food. Makkelijk om te maken, geliefd bij het hele gezin, en altijd een gegarandeerd succes aan tafel. Dit recept voor spaghetti met gehakt en paprika is er zo één die hier regelmatig op tafel staat — simpel, snel en met pure smaken uit de Italiaanse keuken.
Deze makkelijke Italiaanse pasta doet het echt altijd goed! De paprika’s worden langzaam gestoofd in de tomatensaus, waardoor ze heerlijk zacht, zoet en vol van smaak worden. Samen met het kruidige gehakt, een lepel mascarpone voor extra romigheid en wat Parmezaanse kaas en basilicum on top, zet je een pastagerecht op tafel waar iedereen blij van wordt.

Spaghetti met gehakt recept
Ik hou van de Italiaanse keuken om haar eenvoud en smaak. Een paar goede ingrediënten, wat liefde en aandacht, en je hebt een maaltijd om van te genieten. In dit gerecht gebruik ik kipgehakt in plaats van rundergehakt — dat maakt het iets lichter, maar net zo smaakvol. De tomatensaus met paprika krijgt extra diepte door de paprika even wat langer te laten stoven, zodat de saus vol en zacht wordt.
Pasta met gehakt en tomatensaus is altijd goed! Dit is zo’n makkelijke spaghetti met gehakt en tomatensaus die je op een drukke doordeweekse avond binnen 30 minuten op tafel zet. En eerlijk? De volgende dag is deze makkelijke Italiaanse pasta vaak nóg lekkerder. Heb je genoeg tijd, dan is het ook lekker om van het gehakt Italiaanse kipgehaktballetjes te maken en die in de saus te laten garen.

Spaghetti met gehakt en tomatensaus
De geur van gestoofde paprika, tomaat en kruidig gehakt die langzaam door de keuken trekt — daar word je toch instant blij van? Terwijl de saus zachtjes pruttelt, wordt de smaak steeds intenser. De paprika’s geven natuurlijke zoetheid aan de saus, de mascarpone maakt het geheel fluweelzacht, en het gehakt zorgt voor een stevige bite. Dit is zo’n gerecht dat simpelweg nooit verveelt.
En wat ook fijn is: deze spaghetti met gehakt en tomatensaus leent zich perfect om vooraf te bereiden. Je kunt de saus gerust al ’s ochtends of zelfs een dag eerder maken; de smaken trekken dan nog beter in. Even opwarmen, pasta koken en binnen tien minuten staat er een heerlijke, huisgemaakte maaltijd op tafel. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets gezonds en smaakvol wilt eten. Serveer met verse basilicum en Parmezaanse kaas en genieten maar!

Meer makkelijke spaghetti recepten:
Heb je na deze spaghetti met gehakt, tomatensaus en paprika de smaak te pakken? Probeer dan ook eens een van deze makkelijke Italiaanse pasta recepten!
- Spaghetti Bolognese met Parmezaanse kaas
- Spaghetti carbonara
- Spaghetti alla Puttanesca
- Spaghetti cacio e pepe


Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 rode puntpaprika's
- 300 gram kipgehakt
- 500 ml passata (tomatensaus)
- 100 gram mascarpone
- scheut rode wijn (optioneel)
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl oregano (gedroogd)
- 2 tl tijm (gedroogd)
- peper
- zout
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna reepjes of blokjes.
- Breng het water voor de spaghetti aan de kook. Voeg de spaghetti toe aan het water en kook 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het kipgehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg hier het gerookt paprikapoeder, oregano, tijm en een snuf peper aan toe.
- Voeg de paprika's toe aan de pan en giet een scheutje rode wijn erbij. Laat even uitsissen en schenk dan de passata in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de gehakt met tomatensaus en paprika zo'n 15 minuten zacht stoven.
- Roer de mascarpone door de tomatensaus en laat smelten. Snij de basilicum fijn en voeg toe aan de saus. Breng eventueel nog verder op smaak met wat zout.
- Giet de spaghetti af en schep deze bij de gehakt en tomatensaus. Schep door elkaar.
- Serveer deze spaghetti met gehakt, paprika en tomatensaus met verse basilicum en wat Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met met dit recept voor spaghetti met gehakt en tomatensaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.