X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
traybake met geroosterde bloemkool

Traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en worst

5
By Mind Your Feed on 14 juni 2018 Diner

Ook hier bestaan ze hoor…. dagen waarop ik eigenlijk niet heel veel zin heb om te koken. Ik sta natuurlijk heel wat uurtjes in de keuken en hoewel alles wat ik maak voor de blog wordt opgegeten, zijn er ook dagen waarop ik van alles heb klaar gemaakt behalve een avondmaaltijd… En dan moet er dus nog weer gekookt worden… Wat ik dan echt een uitkomst vind, is om een traybake klaar te maken. Een bakplaat (tray) vol met groenten en dan hop de oven in. Kwestie van 5 minuten werk en dan wachten. Deze traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en chipolataworstjes is zo’n makkelijke maaltijd, ik deel graag het recept met je!

traybake met geroosterde bloemkool

Daar kun je er ten slotte niet genoeg van hebben, makkelijke maaltijden voor doordeweeks. Ik heb zo’n vast lijstje. De ene keer een eenvoudige pasta, de andere keer een snelle maaltijd met rijst. Aardappels, groenten en vlees doen het hier ook altijd goed. Gelukkig eten mijn meiden – meestal! – goed mee, zeker bij dat soort klassiekers.

Bloemkool uit de oven

Een bakplaat vol met groenten, aardappeltjes en worstjes is ook een van de favorieten. En bij mij zeker ook, want het is zo ontzettend weinig werk om dit klaar te maken. Echt, simpeler kan bijna niet…. Deze keer ging ik voor een traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en worst. De krieltjes hoef je niet voor te koken, die worden gaar in de oven. Als laatste nog een flinke hand geraspte kaas over de bloemkool en dit is echt doordeweeks comfort food!

traybake met geroosterde bloemkool

traybake met geroosterde bloemkool

Traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en worst

Makkelijk recept voor bloemkool, krieltjes en runderworstjes op de bakplaat in de oven.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Makkelijke maaltijden, Oven recepten
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 500 gram krieltjes
  • 300 gram runder chipolata worstjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • snuf zout
  • 75 gram oude kaas (geraspt)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Boen de krieltjes en snij ze doormidden. Zorg dat de aardappeltjes allemaal ongeveer in even grote stukken zijn.
  • Snij de bloemkoolroosjes van de stronk en snij daarna in kleinere stukken. Doe de bloemkool in de mengkom en schenk hier 2 el olijfolie bij. Pers de teentjes knoflook hierbij uit.
  • Voeg het sap van 1/2 limoen en de kerrie, kurkuma, komijn, cayennepeper en een snuf zout toe. Hussel goed door elkaar en spreid de bloemkool uit over het bakpapier.
  • Leg de krieltjes tussen de bloemkool en besprenkel met nog wat olijfolie. Schuif de bakplaat met groenten nu voor 20 minuten de warme oven in.
  • Haal de traybake met geroosterde bloemkool en krieltjes uit de oven en schep de groenten even om. Leg de runder chipolata worstjes nu tussen de groenten. Schuif de bakplaat weer voor 10 minuten in de warme oven.
  • Als laatste maak ik deze traybake af met oude kaas. Haal de plaat nog 1 keer uit de oven, strooi ruim de geraspte kaas over de groenten en worstjes en zet nog weer 5 minuten in de oven. Daarna de hele bakplaat op tafel en scheppen maar!
Calorieën: 474kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 22g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

traybake met geroosterde bloemkool

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse groenten met worstjes uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

bakplaat met groenten bloemkool bloemkool recepten bloemkool uit de oven groenten uit de oven ovenschotel ovenschotel recepten traybake traybake recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article5x Zelf granola maken
Next Article Tiramisu affogato
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

5 reacties

  1. Saskia on 25 mei 2019 18:21

    Heerlijk en makkelijk 🙂

    Reply
  2. Andrea on 29 juni 2019 18:24

    Net voor het eerst gemaakt, wordt een favoriet!

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 juli 2019 11:01

      Yeah, super leuk!!

      Reply
  3. Marie rose on 3 februari 2021 19:10

    Vandaag klaar gemaakt,suoer lekker.

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 februari 2021 13:02

      Wat super om dat te horen!

      Reply
4 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.