Wat eet jij deze kerst?

1

Yes, bijna kerst! Dé tijd van het jaar die voor mij draait om gezellig samen zijn met mijn lieve familie en urenlang aan tafel zitten met z’n allen. Elk jaar worden in al oktober de agenda’s getrokken en spreken we af op welke kerstdag we samen Kerst vieren. En vanaf dat moment begint bij mij het kerstgevoel al te komen en ga ik natuurlijk bedenken wat ik op tafel ga zetten met de kerst! Ik hou er wel van om een beetje uit te pakken en uiteraard duik ik zelf de keuken in, maar ik maak het mezelf liever niet al te moeilijk. Een goed recept en mooie ingrediënten zijn eigenlijk alles wat ik nodig heb. Laurent Smallegange, van restaurant Spetters (1 Michelin ster!) bedacht voor Jumbo een prachtig klassiek kerstgerecht en vroeg mij om daar alvast mee aan de slag te gaan. Wat eet jij deze kerst?

kerst Jumbo

Een goede voorbereiding is het halve werk en dit jaar heeft Jumbo 5 chefkoks gevraagd om met 5 prachtige kerstproducten een recept te ontwikkelen. Ook nemen de chefs je aan de hand mee bij het maken van het gerecht door de bereidingsvideo’s die bij elk gerecht gemaakt zijn. Zo is het voor iedereen haalbaar om succesvol een mooi gerecht op tafel te zetten. En dat is wat je wilt natuurlijk, een beetje indruk maken op de mensen met wie je aan tafel gaat! Zonder risico op mislukking….want de stress rondom het kerstmenu is meestal al zo hoog!

Een mooi menu hoeft van mij trouwens helemaal niet ingewikkeld te zijn, en moet eigenlijk vooral uit pure en verse ingrediënten bestaan. Voor mij is het belangrijker dat we met z’n allen samen aan tafel zitten dan dat we high end gerechten op tafel zetten en uren in de keuken staan te zwoegen. En ik vind het altijd erg handig als ik van tevoren al wat dingen klaar kan maken! Verder heb ik niet zoveel wensen hoor, haha!

kerst Jumbo

Ik ontving van Jumbo een foodbox met daarin alle ingrediënten voor het recept van Laurent én een persoonlijke videoboodschap van deze chefkok. Laurent zwaait de scepter bij restaurant Spetters in Breskens en kookt met fijne en pure seizoensproducten, die hij op een creatieve manier presenteert. Dat klinkt alvast inspirerend!

Wil jij zien welk recept Laurent Smallegange bedacht en welke uitdaging hij bij mij neerlegt? Kijk dan zeker deze video! Ook pak ik de foodbox met alle ingrediënten uit. Er zit genoeg lekkers in de box om een mooi en verrassend kerstgerecht op tafel te zetten.

Zoals je kunt zien is de box goed gevuld, met onder andere een mooie varkensrollade, spekblokjes, mooie portobello’s, mozzarella, verschillende groenten, kruiden, olie, boter, wijn en frisse rucola. Het recept voor malse varkensrollade met gevulde portobello dat Laurent met mij deelt, klinkt alvast goed. Ik krijg zin om aan de slag te gaan! Hij geeft mij wel de uitdaging om het recept op mijn eigen manier te bereiden, en daar ga ik zeker even over nadenken.

kerst Jumbo

Ik vind rollade echt een kerstklassieker en ik vind het klaarmaken ervan al een uitdaging op zich. Ik schuif namelijk het liefst aan bij mij moeder, als zij rollade heeft klaargemaakt. Maar met het recept van een echt chef moet het mij ook vast wel lukken!  Of ik me helemaal aan zijn recept ga houden, dat weet ik nog niet…. Er zitten zoveel mooie producten in de box dat ik helemaal zin krijg om aan de slag te gaan, dus wie weet wat ik nog meer op tafel ga toveren!

kerst Jumbo

Zoals gezegd vind ik het belangrijk dat ik voor het kerstmenu al wat dingen kan voorbereiden. Ik wil niet op de avond zelf nog lang in de keuken hoeven te staan, dat vind ik ongezellig en ook helemaal niet praktisch. Met het recept van Laurent ben je 50 minuten bezig. Daarom ga ik zeker de rollade alvast klaarmaken, dat kan een rollade goed hebben want die wordt alleen maar lekkerder als ie even mag rusten.

Kerst Jumbo

Met de bijgerechten ga ik ook aan de slag! Ik wil de portobello op verschillende manieren laten terugkomen want het is zo’n veelzijdige groente. En ik denk ook dat ik mijn meiden niet heel gelukkig maak met een gevulde portobello…. Ik ga daar wat op verzinnen, mijn recept deel ik deze week nog met je! Nog even geduld….

Kerst Jumbo

Bij Jumbo vind je van alle kerstrecepten handige receptkaarten mét een ingrediëntenlijst, zo kan ook jouw kerst niet meer stuk!

kerstrecepten

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Jumbo. Lees mijn disclaimer.


Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

 1. Jann Devries op

  Cowspiracy: The Sustainability Secret ” Deze film moet je zien Reny !
  Ik maak,gebruik heel vaak je recepten. Dank daar voor.
  Hoop dat je tijd kunt maken voor een film
  Ongetwijfeld zullen je recpten en ideetjes nog beter worden.

  Warme groet

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.