MYF Kerstgedachte: even stil staan bij wat je hebt…

1

De laatste paar weken zijn een beetje chaotisch in huize Mind Your Feed…. Al weken leef ik naar de feestdagen toe en ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het Mind Your Feed kerstmenu hier op de blog. Naast het kerstmenu verschijnen er ook nog gewone blogartikelen en ben ik bezig met een planning tot het einde van het jaar. En mijn leven gaat offline ook gewoon verder en ik vier natuurlijk straks ook Kerst met mijn lieve vrienden en familie. Kortom, bloggen, koken, voorbereiden, foto’s maken, afspraken die nog snel voor het einde van het jaar gepland moeten worden, het huis versieren, bedenken wat er met Kerst op de verschillende dagen op tafel staat, lieve moeder en goede echtgenote zijn…best een beetje druk!

kerstgedachte

Bron: Writeshop.com

Kerstgedachte…

En ik ren dus gewoon maar door, want alles móet natuurlijk goed en af zijn….En dan komt het moment dat ik mezelf altijd even een [halt]toe roep. Want waar draait het nou echt om in december? Moet alles echt zo goed en af zijn? Ben ik mezelf niet een beetje voorbij aan het lopen als ik zo hard blijf door rennen? En dus bouw ik in december altijd een moment van rust in. Een moment waarop ik even pas op de plaats doe en stil sta bij al het moois dat in het afgelopen jaar gebeurd is. Ik doe dit al een paar jaar en ik maak dan een lijstje met alle mooie, waardevolle dingen, gebeurtenissen, zaken, momenten van het voorgaande jaar. Beetje zweverig misschien, maar zo kom ik weer terug in het moment en kan ik even relativeren in deze drukke tijd.

Ik vind het een magische tijd, de dagen rondom Kerst. Niet alleen omdat iedereen zo druk bezig is om er weer wat moois van te maken, maar er hangt ook gewoon zoveel liefde en warmte in de lucht. Kerst is voor mij samenzijn met de mensen van wie ik hou, genieten van de aanwezigheid van deze lieve mensen, in ontspannen sfeer. Ik plan met Kerst altijd een moment in om terug te blikken en meestal vind ik dit een mooi klusje voor Eerste Kerstdag, maar soms heb ik het ook al eerder nodig. Stil staan bij wat je hebt, wat er is, wat er gebeurd is in het afgelopen jaar, wat er allemaal voor moois is gekomen, wat ik gedaan heb met de beren op mijn pad. Het is dus ook nog eens heel leerzaam om stil te staan bij wat je hebt, want door het afgelopen jaar nog eens na te lopen, kun je jezelf ook afvragen wat je anders had kunnen of moeten doen.

Kerstgedachte

Happy healthy christmas

Samen met Linda heb ik jullie deze maand een heleboel inspiratie gegeven voor een Happy Healthy Christmas. Een kerstfeest dat niet allen maar om heel veel eten draait, maar ook om gezonde keuzes en happiness! Een kerstfeest dat draait om je lekker voelen, gelukkig zijn, warmte en gezelligheid, stil staan bij wat echt belangrijk is in het leven, iets betekenen voor mensen die het minder goed hebben. En aan jullie reacties én mijn bezoekerscijfers zie ik dat jullie hier heel blij mee zijn, ik vind het super om te merken dat Kerst dus echt een beetje meer betekenis heeft. Ben je klaar voor nog een beetje extra? Dan nodig ik je uit om te doen wat ik altijd doe in deze tijd: een lijstje maken met de dingen waar je dankbaar voor bent of met dingen die goed gaan en waar je blij van wordt.

Dankbaarheid = een emotionele uitdrukking van waardering voor wat je hebt

Het stilstaan bij wat je hebt, en daar dankbaar voor zijn, maakt dat je energieker, optimistischer en liefdevoller door het leven kunt gaan. Daarom maak ik met Kerst een lijstje, een lijstje met dingen die gebeurd zijn en waar ik dankbaar voor ben. Plan jij ook een moment in tijdens Kerst om een dankbaarheidslijstje te maken? Je zult ervan genieten!

Kerstgedachte

Terugkijkend op het afgelopen jaar, ben ik dankbaar voor:

 • Dat er zo ontzettend veel lieve, mooie, inspirerende familieleden en vrienden om mij heen zijn!
 • Mijn echtgenoot, die echt de allerliefste en beste man is die ik me maar kan wensen!
 • Mijn prachtige meisjes, wat zijn het unieke mooie kindjes!
 • Het ontzettend diepe dal waar ik begin dit jaar in terecht kwam. Het was een pittig jaar, maar door dit diepe dal, sta ik waar ik nu ben en ik heb zó veel geleerd!
 • Ik heb mijn energie weer grotendeels terug en ik heb geleerd waar mijn lek zit!
 • Dat er zo ontzettend veel bezoekers op Mind Your Feed zijn geweest in de afgelopen maanden!
 • En dat daardoor allerlei nieuwe mogelijkheden voor mijn blog ontstaan!
 • Alle nieuwe contacten die ik in het afgelopen jaar heb opgedaan, ze zijn me stuk voor stuk zo waardevol en ik heb er zoveel van geleerd.!
 • De keuzes die ik gemaakt heb om te breken met alles waar ik geen energie van krijg!
 • …..

Je ziet, dit lijstje is nog niet af…. Ik kies mijn moment binnenkort uit om verder te gaan met dit lijstje, want het blijft natuurlijk druk druk druk deze maand, maar voor nu sta ik stil bij wat ik er al opgeschreven heb en daar ga ik heel erg goed van genieten! Ga jij ook aan de slag met een dankbaarheidslijstje? Vergeet dan niet om daar de heerlijke gingerbread koekjes van Linda bij te bakken, een grote kop thee bij in te schenken, en even de tijd voor jezelf te nemen!

Have a Happy Healthy Christmas!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

 1. Beste Reny,
  Ik kende je blog helemaal nog niet, maar het ziet er prachtig uit. Heel mooi.
  Je kerstgedachte is heel waardevol en je merkt terecht op dat je jezelf zo makkelijk voorbij rent in deze tijd van het jaar. En uiteindelijk gaat het om het samenzijn, niet om de cadeaus, de versieringen of het eten.
  Hele fijne dagen gewenst met je dierbaren.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.