Relax, it’s Christmas! Nog wat laatste kerst tips!

4

Bijna, bijna, bijna, het is bijna Kerst!! Ik heb hier echt heel lang naar uitgekeken, en naartoe gewerkt, en nu staan deze heerlijke dagen dan ook echt voor de deur! Vandaag is het niet meer het moment om nog een recept met je te delen, ik hoop dat je alles op orde hebt qua boodschappenlijstjes, dus ik ga je niet meer lastig vallen met nog meer lekkers! Je zult het vandaag al druk genoeg hebben met alle ingrediënten in huis halen, dus vandaag deel ik alleen nog wat last minute kerst tips met je. Wil je alle kerstrecepten nog eens teruglezen? Ze staan hier! En vergeet niet de handige printable mee naar de winkel te nemen! Vandaag dus nog gewoon wat makkelijke, leuke tips, om ontspannen de kerstdagen door te brengen. Zet de kerstmuziek aan, neem een kop koffie erbij, en lees lekker even verder….

kersttips

Op mijn Pinterest board heb ik trouwens de allerleukste kerst tips voor je verzameld! Van mooi versierde tafels en kerstbomen, tot leuke kersthapjes en decoraties voor in huis. Heb je daar al een kijkje genomen? Ik weet zeker dat je helemaal in de kerststemming gaat komen! En volg gelijk ook mijn andere borden, want daar zal ik vanaf nu natuurlijk weer actiever zijn!

Volg het bord [Mind this] Christmas time van Mind Your Feed op Pinterest.

Mijn Kerst tips:

Zelf ben ik qua styling helemaal in de ban van de honeycombs, je weet wel, die papieren b0llen. Voorheen haalde ik ze alleen uit de kast met verjaardagen, maar op de kersttafel staan ze ook echt heel feestelijk! Bij ons is trouwens alles dit jaar turquoise met zilver en wit. Heb je deze bollen ook liggen, leg ze gerust op tafel neer!

kersttips

Ook heb ik de bollen aan de lamp gehangen…. Hier mochten trouwens ook roze en paars bij, want volgens Senna horen deze kleuren ook bij Anna en Elsa (ja, wij zijn in Frozen sfeer!)

kersttips

En ook de bordjes en het bestek zijn in stijl. Knip wat onderste takjes van je kerstboom af en bind er een lintje omheen. Superfeestelijk toch?

kersttips

Verder ben ik niet zo’n stylist hoor, ik vind het heerlijk om de tafel gezellig te dekken maar bij mij is het niet tot in de puntjes verzorgd. Je moet tenslotte ook nog een beetje lekker kunnen zitten aan tafel, en nog ruimte hebben voor de gerechten die je er op wilt zetten. En, bij mij ziet het er toch nooit zo uit zoals in magazines, dus ik geef vaak halverwege maar op, dan vind ik het gewoon goed genoeg, haha!

Waar ik dit jaar nog niet echt aandacht aan heb gegeven op mijn blog, zijn makkelijke en lichte kerstlunches. Vorig jaar maakte ik daar een mooi overzicht van, en ik heb nog wel wat tips voor je hoor! Zo maak ik zelf het liefst de lunch niet al te zwaar, zeker omdat we meestal pas laat aan het kerstonbijt zitten. Maar om helemaal niets te eten tot aan het diner vind ik ook niet altijd een goed idee. Daarom kies ik zelf vaak voor een salade:

linzensalade met pompoen

Linzensalade met pompoen en feta

salade van geroosterde pompoen (2)

Salade van geroosterde pompoen en avocado

venkel appel salade gerookte forel

Venkel appel salade met gerookte forel

salade met mango en geitenkaas

Salade met mango en geitenkaas

salade nicoise

Salade Niçoise

Zo krijg ik ook alvast een portie groenten binnen! Want hoewel ik het helemaal niet lastig vind om met de Kerstdagen wat minder gezond te eten, ik wil toch ook wel heel graag wat veggies naar binnen werken, daar voel ik me echt een stuk beter bij…

Nog een paar kerst tips voor je, om de Kerstdagen een beetje ontspannen door te komen:

GENIET! Ja, deze staat op nummer 1! Een mooie spreuk die ik afgelopen week weer tegen kwam, was: Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud en Nieuw, maar tussen Oud en Nieuw en Kerst! En zo is het natuurlijk wel, wanneer je vanaf januari tot eind december (= het hele jaar!) goed voor jezelf zorgt en jezelf goed voedt, zul je van die anderhalve week in het jaar niet direct veel te zwaar worden. Dus geniet van heerlijk eten, met alle lieve mensen om je heen. Wees niet te streng voor jezelf, dat zou zonde zijn….

kerstrecepten

PERFECT BESTAAT NIET! Het is goed genoeg zoals het is, geniet van de mensen om je heen en leef in het moment. Laat verwachtingen voor wat ze zijn, door geen verwachtingen te hebben is het altijd perfect. Mijn kerstboom is niet gestyled door de styliste van het tuincentrum, en dat is prima, hij is mooi genoeg. En ook mijn gerechten presenteer ik niet zo netjes als een sterrenchef dat zou doen, fine by me…

BEWEEG! Ook wel even lekker, om tijdens de Kerstdagen ook wat beweging op te zoeken. Vaak maken wij een wandeling langs het strand, of door het bos, om wat frisse lucht op te snuiven en om even uit het huis te zijn. Ook al vind ik het heerlijk om met de meiden een foute kerstfilm marathon te houden, toch probeer ik ook altijd wel even de buitenlucht op te zoeken. Zorgt er trouwens ook voor dat je niet de héle dag aan het eten bent, haha!

DRINK! Eh, ja, zeker, neem lekker een glas wijn of een bubbeltje, maar vergeet ook vooral niet om water te blijven drinken. Voldoende water, zeker 1,5 tot 2 liter per dag, is echt essentieel voor het goed functioneren van je lichaam. Als je er met deze feestdagen een extra wijntje tegenaan gooit – en dat doe ik zeker ook – zorg dan ook voor voldoende vocht. Zo start je de Tweede kerstdag ten minste niet met een kater…

fijne kerstdagen

RELAX! Want het hele jaar heb je druk gedaan en hard gewerkt…. Deze twee dagen, of eigenlijk de hele periode van Kerst en Oud & Nieuw zouden in het teken van ontspanning moeten staan, maar vaak is de stress in deze tijd het hoogst. Waarom…? Zie ook mijn kerst tip nummer 2, perfect bestaat niet, dus probeer de boel de boel te laten en geniet van het moment. Rustig aan, zorg voor een goede planning, schenk je gasten een drankje in en maak je niet al te druk. Of om met Loesje te spreken: de Kerstman zegt niet voor niets HO HO HO…

Lieve allemaal, ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb om er dit jaar weer een geweldig Kerst feestje van te maken. De komende dagen staan er weer nieuwe blogs voor je klaar, maar mocht je niet meer op mijn blog langskomen, dan wens ik je alvast heerlijke Kerstdagen toe!

Wil je alle kerstrecepten nog eens bekijken? Je vindt ze hier!

kerstrecepten

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Wat een leuke site! Ik had ‘m nooit eerder gezien…..
    Anders hadden we andere kerstboodschappen gedaan…. 🙁
    Volgend jaar; hij gaat meteen in mijn favorieten voor kerst 2016.

    Bedankt en fijne feestdagen!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.