10 x lichte lunches

0

In deze dagen, waar alles lijkt te draaien om eten, ben ik op zoek gegaan naar lichte lunches. Want zeker met de feestdagen draait het vooral om uitgebreid ontbijten en nog uitgebreider dineren. Tussendoor wil je dan toch ook nog wel wat eten, maar het liefst niet al te zwaar en al te veel. Ik heb zelf heel wat heerlijke lichte lunch gerechten op de blog staan, maar ik wil je ook graag laten zien dat er op andere foodblogs ook hele fijne recepten staan. Vandaag dus een overzicht van 10 x lichte lunches, die prima op tafel kunnen tijdens de feestdagen. Of op die andere dagen waarop kerstontbijten op je werk wordt aangevuld met kerstborrelen op de sportclub.

lichte lunches

Lees snel verder, want er staat heel veel lekkers op het menu. De titels van de gerechten zijn aanklikbaar, klik erop en je leest het recept!

Hartige taarten

Hartige taarten of quiches zijn perfect tijdens drukke dagen. Niet alleen omdat je ze van tevoren al kunt klaar maken, maar vooral ook omdat je ze in porties kunt snijden en zo precies kunt nemen waar je trek in hebt. Heb je nog over, zet dan in de koelkast of vries de taart in, zo heb je na de feestdagen ook nog weer een verantwoorde lunch.

Hartige zoete aardappeltaart

Ja, zoete aardappels kunnen ook in de taart! Voeg lekker veel groenten toe en je lunch is hartstikke voedzaam.

 

lichte lunches

Taartje van tuinerwtjes met Hollandse garnalen

Een prachtig groen taartje van Barbara Eet, mooi gedecoreerd met garnaaltjes.

lichte lunches

Groentetaartje met ei

Oh, met eieren kun je zóveel doen, ik vind ze ideaal voor de lunch.

Groentetaartje met ei

Soep, soep, soep

Paprika tomatensoep

Een prachtig rode (Kerst!) soep via Puur Suzanne.

lichte lunches

Wortel paprikasoep met cayennepeper

Ja, wat kan ik zeggen…. Suzanne en ik komen van oorsprong uit dezelfde regio en dat is dus ook de regio waar héél veel paprika’s geteeld worden. Logisch dat we dus voor paprika’s gaan!

wortel paprikasoep

Salades

Spinazie salade met geitenkaas en verse vijgen

Mijn partner in crime Linda zet tijdens onze Happy Healthy Christmas deze heerlijke salade op tafel.

lichte lunches

Tonijnsalade

Ik ben gek op tonijnsalade, en vooral omdat je er zo heerlijk mee kunt variëren. Lekker op een klein sneetje brood en dus een hele lichte lunch. Deze tonijnsalade komt van de blog van Candy.

lichte lunches

Nog meer lekkers…

Kruidige frittata met spinazie en geitenkaas

Jawel, dit wordt mijn kerstlunch. Lekker veel groenten, eiwitten én gezonde vetten maken dit een lunch die helemaal in balans is.

frittata met spinazie en geitenkaas

Wraps

Wraps zijn altijd goed! Makkelijk klaar te maken en te vullen met zoveel lekkers… daar kun je vast een feestelijke lichte lunch mee maken!

wraps van kikkererwtenmeel

Ei hapje met zalm

Als je echt niet heel veel trek hebt, maar wel graag een klein hapje wilt nemen, maak dan deze ei hapjes met zalm klaar. Deze hapjes komen ook van de blog van Barbara.

lichte lunches

Zo kun je wel even vooruit dacht ik zo. Kerstborrels, kerstonbijten, kerstdiners…. met de lunch ben jij alvast voorbereid. Neem een lekkere lichte lunch en je zult zien dat je de rest van de dag fit en fris genoeg bent om van al het andere lekkers te genieten. Ben je op zoek naar lekkere hapjes voor bij de borrel? Neem dan een kijkje bij Linda!

Have a Happy Healthy Christmas!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.