X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Havermout crackers

13
By Mind Your Feed on 20 juli 2014 Lunch, Snacks

Het is weer tijd voor de maandelijkse receptenruil! Op Facebook ben ik lid van een healthy foodbloggers groep, een groep met bloggers die allemaal met elkaar gemeen hebben dat ze met veel passie over gezonde, pure en natuurlijke voeding bloggen. Elke maand wordt er een receptenruil georganiseerd. Het idee daarvan is dat je een recept van een ander blog maakt en daar op je eigen blog over schrijft. Super leuk, zo leer je andere healthy blogs kennen en zo doe ik enorm veel inspiratie op! Ik doe deze maand ook weer mee aan de receptenruil en koos er voor om deze gezonde havermout crackers te maken.

Havermout crackers

Deze maand mocht ik rondkijken op de prachtige blog van Cilla; Puur Homemade. Wat een geweldig mooie foto’s maakt zij van haar gerechten, ik blijf ervan genieten! En het leuke is, je ziet Cilla’s sprankelende persoonlijkheid in elk detail van haar blog terug. Niet alleen prachtige foto’s, maar ook de kleuren kloppen allemaal en het straalt gewoon liefde (voor voeding, en mooie dingen) uit. Ik heb dus ook met veel plezier élke pagina van haar blog bekeken (sorry Cilla, je zult je wel afgevraagd hebben waar al die pageviews vandaan kwamen) en ik kon eigenlijk niet kiezen. Uiteindelijk kwam ik op het recept van kaasstengels, en aangezien ik altijd op zoek ben naar lekkere recepten met havermout, koos ik ervoor om dit recept als basis te gebruiken.

Logo receptenruilDe kaasstengels spraken mij direct aan, omdat het me zo lekker lijkt om ze bij een kom soep te eten. In plaats van altijd maar weer een stukje (stok)brood erbij. Nu ik ze gemaakt heb, kan ik me ook voorstellen dat ze heerlijk zijn bij de borrel. Of – wat ik me bedacht tijdens het maken van de kaasstengels – als cracker bijvoorbeeld bij de lunch. Ik sneed dus een paar kaasstengels, en sneed de rest van het deeg tot havermout crackers. Het leuke aan dit recept vind ik dat je eindeloos kunt blijven variëren met kruiden en daardoor steeds een andere cracker of stengel maakt. Ik gebruikte iets minder kaas dan het oorspronkelijke recept en had ook helaas geen pecorino in huis dus gebruikte ik Parmezaanse kaas. Ook voegde ik nog wat andere kruiden toe.

Recept havermout crackers:

  • 100 gram  havermout (gemalen tot meel)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • snuf zeezout
  • 1 tl komijn
  • 1 handje pompoenpitten

Nodig: bakplaat, bakpapier, deegroller, oven

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de 100 gram havermout tot meel in bijvoorbeeld een klein koffiemolentje. Als je geen koffiemolentje hebt, kun je de havermout ook gewoon zo gebruiken. Doe de (gemalen) havermout in een kom en schep 2/3 van de kaas erdoor heen. Voeg wat zout en de kruiden toe. Kluts 2 eieren even los in een kommetje en schep door het meel heen. Je kunt er nu een deegbal van maken.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de deegbal op het papier. Gebruik nu een tweede vel bakpapier; leg dit bovenop de deegbal en gebruik de deegroller om het deeg goed uit te rollen, totdat het overal ongeveer 0,5 cm dik is. Wanneer je het deeg dikker laat, worden de crackers niet goed knapperig. Verwijder het tweede vel bakpapier en strooi het restje kaas en de pompoenpitten uit over het deeg. Druk een klein beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Bak in ongeveer 15 tot 20 minuten de havermout crackers mooi gaar.

Havermout crackers

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

healthy foodbloggers lunch receptenruil snacks voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleRisotto van boekweit met ui en doperwten
Next Article Rust, reinheid en regelmaat!
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

Makreelsalade

13 reacties

  1. jasmina on 20 juli 2014 15:20

    Hallo kan ik deze ook zonder de kaas maken? Of zal het dan niet goed binden?

    Reply
    • Mind Your Feed on 20 juli 2014 17:37

      Probeer het eens, bijvoorbeeld met de helft van de hoeveelheden. Ik denk dat het wel lukt, maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Kom ik op terug 😉

      Reply
  2. Renée on 8 augustus 2014 19:13

    Gisteravond heb ik deze crackers gemaakt, ze smaakten heerlijk. En ook heel gemakkelijk te maken. Omdat ik het deeg niet dun genoeg gerold had, werden ze niet knapperig, maar een beetje zacht. De smaak lijkt wat op een pizza. Ik heb wel de deeglaag voor het bakken alvast in de vorm van crackers gesneden. Heb jij dat ook gedaan, of bak jij het als 1 plaat.

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 augustus 2014 22:21

      Ik snij ze ook altijd al van tevoren, als je dat na het bakken doet dan breken ze zo lelijk af 🙂 Volgende keer iets dunner proberen te rollen, of het deeg iets natter houden zodat het makkelijker uitloopt!

      Reply
  3. Helen on 15 september 2014 16:18

    Ik heb gisteren de crackers gemaakt. In plaats van komijn heb ik een theelepel groentebouillon zonder zout gebruikt. Smaakte erg lekker. Maar klopt het dat de crackers vandaag zacht zijn of moet het op de een of andere manier lukken om ze langer knapperig te houden?

    Reply
  4. vivian on 6 november 2014 17:28

    Heerlijke crackers voor bij de soep. Ook ik had het niet dun genoeg gerold waardoor het wat zacht bleef maar de smaak was er niet minder om. Ik had het alleen voor mezelf gebruikt dus 1 platte plaat gemaakt en daar telkens stukjes vanaf gebroken.

    Reply
  5. Alexandra on 15 januari 2015 10:19

    Hoe kan ik me aansluiten bij de healthy food bloggers op Facebook?

    Reply
  6. Maaike Yntema on 29 juli 2015 10:47

    Bodyenfitshop.nl hier kun je gemalen havermout bestellen!!!‎

    Reply
  7. Yvette on 18 oktober 2015 12:13

    Hoi
    Ik heb deze gemaakt maar dan met een twist: ik heb alleen havermout en parmezaanse kaas gedaan, en toen in ene plat wafelijzer (voor oubliewafels). Bleek toch wel iets zout in te moeten en wat meer parmezaan, maar overheerlijk!. Ik gebruikte 50 gr havermeel, 45 gr parmezaan, 1 ei en een snuf zout

    Reply
  8. Marleen on 27 juni 2017 10:45

    Lekker die crackers. Ik heb ze net gemaakt. Ik heb ze gesneden toen ze net de oven uit kwamen. En dat ging goed. Heeft iemand de crackers wel eens met huttenkase gemaakt ipv parmezaanse kaas?

    Reply
  9. Anneleen on 11 februari 2018 16:02

    Wat een goed recept! Ik heb van alles de helft genomen, omdat mijn oven maar klein is, lukte prima. Deze maak ik zeker vaker!

    Reply
  10. Jacqueline on 8 september 2018 09:00

    Je kunt deze crackers ook vegan maken:
    In plaats van eieren:
    In plaats van èèn ei:
    3 eetlepels pindakaas, tahin of andere notenpasta,
    of
    een mix van 1 eetlepel lijnzaad en 3-4 eetlepels water ongeveer 1-2 minuutjes in de blender gemixt (In Engelse recepten heet dit vaak “flax egg”.)

    In plaats van kaas: kruiden, gedroogde tomaat op oliebasis (potje), olijven (potje).

    De koeien die de melk voor parmezaanse kaas leveren hebben geen leuk leven.
    De meeste Nederlandse kippen hebben dat ook niet.

    Reply
  11. Pingback: Bekentenis 14: bofkont! – Leven van Marleen

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....