X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.

Bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado

15
By Mind Your Feed on 15 april 2020 Lunch

Wafels! Wat een feestje wanneer er wafels op tafel komen! De meiden zijn er gek op en in het weekend maak ik ze graag klaar, bijvoorbeeld bij het ontbijt. Dan maak ik eigenlijk altijd een zoete variant, maar wist je dat je ook heel goed hartige wafels kunt bakken? Bijvoorbeeld deze bloemkoolwafels.

Die zijn heerlijk als lichte lunch. En met een topping van gerookte zalm en avocado is dit echt genieten hoor! Ik gebruik in deze hartige versie geen bloem, maar wel oude kaas. Daardoor worden de wafels heerlijk krokant én hebben ze een lekkere pittige bite. Dit is nog eens lunchen zonder brood, 2.0!

Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.

Hartige bloemkoolwafels met zalm

Nu het steeds mooier weer wordt en de Paasdagen weer voorbij zijn, krijg ik zin in lichte voorjaarsgerechten. Niet alleen in de avond, maar ook voor de lunch. Toen ik mijn receptenplanning voor de komende weken aan het maken was, was dat een duidelijk thema. Afgelopen week dook ik eindelijk weer een dag met Renske de keuken in en hebben we weer heel wat lekkere gerechten op de foto gezet. Waaronder dus deze hartige bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado. Wat een feestje zeg!

Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.

Koolhydraatarme wafels

Natuurlijk hielden we ons tijdens het koken aan de 1,5 meter afstand! Dat gaat gelukkig in mijn keuken heel goed. Wat een genot om weer samen aan de slag te gaan en nieuwe gerechten uit te werken. Ik moet je zeggen dat ik dat best wel had gemist… De afgelopen weken waren hier natuurlijk ook anders dan anders.

En werken terwijl de rest van het gezin de hele dag thuis is, lukte niet altijd even goed. We hebben samen een heleboel lekkers op de foto gezet, die recepten – waaronder nog meer koolhydraatarme lunchideeën – komen er allemaal snel aan. Beloofd!

Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.

Hartige groente wafels

Ik maakte dus onder andere deze hartige groente wafels van bloemkool klaar. En ik heb daarmee een nieuwe lievelingslunch ontdekt hoor! Knapperige wafels met een lekkere bite door de kaas die ik toevoegde, ik voel een kleine verslaving opkomen… Deze bloemkoolwafels zonder meel maak je klaar met slechts drie ingrediënten en zijn daardoor ook ideaal als je op zoek bent naar een koolhydraatarm alternatief voor de lunch. Ik ga zeker nog verder met experimenteren met hartige wafels – want mij smaakten ze erg goed!

Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.
Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.

Bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado

Makkelijk recept voor hartige wafels van bloemkool en kaas
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Lunch
Nederlands
Groente, Lunch recepten
Servings: 2

Nodig

  • Keukenmachine met foodprocessor
  • Wokpan
  • Mengkom
  • Wafelijzer

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool (roosjes)
  • 3 eieren (klein)
  • 75 gram oude kaas
  • 1 theelepel chilipoeder
  • snuf peper
  • 50 ml volle yoghurt
  • 4 takjes verse peterselie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 avocado
  • 1/2 rode ui
  • verse groentekiemen

Bereiden

  • Snij de roosjes van de bloemkool in stukjes en doe ze in de foodprocessor van de keukenmachine. Maal tot fijne korrels. 
  • Zet een wokpan op het vuur, voeg hier geen olie aan toe en bak de bloemkool ‘rijst’ hier z’n 3 minuten in aan. Blijf omscheppen, je wilt de bloemkool niet laten aanbakken maar wel even het vocht eruit bakken. Zet het vuur uit en laat de bloemkool afkoelen.
  • Doe de bloemkool samen met de eieren en oude kaas in de mengkom. Snij 3/4e van de verse peterselie fijn en voeg dit samen met het chilipoeder en een beetje peper toe aan het beslag voor de bloemkool wafels. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Verwarm het wafelijzer en schep de helft van het beslag op het ijzer. Zet het ijzer op middelhoge temperatuur, de bloemkool wafels bak je in zo’n 6 – 8 minuten gaar. Weersta de verleiding om tussentijds het wafelijzer te openen, daarmee trek je de wafels kapot. Laat ze langzaam garen!
  • Meng ongeveer 50 ml volle yoghurt met het laatste beetje fijn gesneden peterselie. Beleg de bloemkool wafels met de gerookte zalm, wat plakjes avocado, een beetje yoghurt en verse groentekiemen. Enjoy!
Calorieën: 450kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 32g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.
Hartige bloemkoolwafels met gerookte zalm, avocado en yoghurt – koolhydraatarme lunch zonder brood, gemaakt van bloemkool en oude kaas.

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Bloemkoolwafels, makkelijk recept voor bloemkool wafels, hartige wafels van bloemkool en kaas. Heerlijk als lunch recept.

Ga je aan de slag met dit recept voor bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s: Cooked by Renske

bloemkool wafels hartige wafels koolhydraatarme recepten lunch wafel lunchen zonder brood wafels
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #127 Makkelijke maaltijden
Next Article Zelf knoflooksaus maken
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

Omelet wrap met zalm

15 reacties

  1. Els on 15 april 2020 10:20

    Hallo,
    Lijkt me superheerlijk en wil het graag maken, maar ik heb geen wafelijzer. (Wil er eerlijk gezegd ook niet 1 aanschaffen.) Kan ik deze wafels ook in de oven maken? Zo ja op welke temperatuur en hoe lang. Alvast bedankt voor je antwoord.
    Groetjes, Els

    Reply
    • Mind Your Feed on 15 april 2020 10:36

      Hi Els,
      Ik wilde ook nooit aan een wafelijzer… toen toch voor mijn verjaardag gevraagd en ik pak het apparaat er toch regelmatig bij. Maar ik begrijp het wel hoor! Ik zou er dan kleine pannenkoeken van bakken, probeer eens of dat lukt! Gewoon in de pan, op niet al te hoog vuur, ook ongeveer 4 minuten per kant.

      Reply
      • Els on 15 april 2020 10:39

        Dank je voor je snelle reactie. Ik ga het zeker proberen. Zou het ook in een tosti-apparaat kunnen en dan op lage stand, of gaat dat te hard.

        Groet,
        Els

        Reply
        • Mind Your Feed on 15 april 2020 13:29

          Dat zou je zeker ook kunnen proberen!

          Reply
      • Karmijn on 19 april 2020 11:46

        Je kunt het ook in kleine grillpan doen!

        Reply
        • Mind Your Feed on 20 april 2020 15:35

          Fijne tip, dat kan zeker ook! Dank je wel voor jouw toevoeging!

          Reply
  2. Janine on 15 april 2020 14:17

    Dit lijkt me geweldig, ik ga het snel proberen! Hopelijk lukt het met mijn simpel wafelijzer, ik kan de temperatuur niet instellen.

    Reply
    • Mind Your Feed on 15 april 2020 16:04

      Dat moet vast goedkomen, mijn wafelijzer is ook niet zo fancy hoor! Vooral geduld hebben, en niet het wafelijzer te snel willen open maken!

      Reply
  3. Els on 19 april 2020 11:50

    Dank jullie wel voor de tips.

    Reply
  4. Antoinette Roijakkers on 4 mei 2020 13:45

    Dit was echt heerlijk!!! Bedankt voor het recept

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 mei 2020 11:19

      Heel graag gedaan, heerlijk om te horen dat je hebt genoten!

      Reply
  5. Mirjana on 9 juni 2020 17:17

    Dit recept is echt waanzinnig lekker! Inmiddels al 3x gemaakt. Ik heb geen wafelijzer, maar in de koekenpan werkt dit ook prima. Ik kijk geregeld op je site voor inspiratie en maak je recepten graag. (het werd eens tijd dat ik een reactie achterlaat hahaha! 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 10 juni 2020 14:31

      Ah wat super leuk om van je te horen! En wat fijn dat de bloemkoolwafel-pannenkoeken zo in de smaak vallen! Blijf lekker rond kijken voor inspiratie en lief dat je een berichtje achter laat!

      Reply
  6. Ellen Vaags on 3 augustus 2020 11:42

    Lijkt me heerlijk! Ik heb ook geen wafelijzer maar wel een grillpan en als het ook in een koekenpan kan is dat misschien wel het eenvoudigst. Ga het gauw maken.

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 augustus 2020 11:35

      Nou, niet om je enthousiast te maken 😉 maar ik heb mijn wafelijzer helemaal her-ontdekt! Vind het super leuk om te experimenteren… maar je kunt zeker ook een koekenpan gebruiken, dan maak je er een soort pannenkoeken van! Succes en eet smakelijk!

      Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.