X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
champignon andijvie frittata

Champignon andijvie frittata

7
By Mind Your Feed on 16 december 2013 Lunch

De meeste Nederlanders eten nog steeds bruin brood met beleg bij de lunch. Ik vond dat toch wat saai worden en vroeg mij af of al dat brood eigenlijk wel gezond is. Naast dat ik graag afwisseling heb in mijn voeding, laat ik ook graag de boterham eens voor wat het is en kies ik regelmatig voor een alternatieve lunch. Ik maakte deze champignon andijvie frittata en deel het recept graag met jullie.

Champignon frittataChampignons worden onterecht vaak als ‘vulling’ voor een gerecht gezien. Makkelijk om op die manier wat groente toe te voegen aan een maaltijd. Maar wist je dat champignons super gezond zijn? Champignons bevatten veel eiwit en 12 keer meer anti-oxidanten dan andere groenten. Bovendien bevatten deze champignons de stof: L-Ergotioneine, waarmee beschadigde cellen kunnen worden hersteld. Champignons zitten vol mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vit B2. B3, foliumzuur(B11) en selenium. Ze zijn een bron van Ergosterol dat een voorloper is van vitamine D. verder zijn ze vet/cholesterolvrij en zoutarm.

Je bent dus heel gezond bezig als je champignons toevoegt aan je maaltijd, en zeker ook wanneer je deze toevoegt aan je lunch. Eiwitten zorgen voor voldoende verzadiging, meer nog dan de snelle koolhydraten uit brood (die worden omgezet in suikers). Hierdoor zul je dus de hele middag geen honger meer hebben, en ook geen snaai-behoefte hebben.

Ingrediënten champignon andijvie frittata:

  • 3 plakken ontbijtspek
  • 100 gram rauwe andijvie
  • 50 gram kastanje champignons
  • 3 eieren
  • Peper
  • Koriander (gedroogd)
  • Paprikapoeder
  • Olie

Nodig: koekenpan

Bereiden: Doe wat olie in de pan en laat warm worden. Snij de ontbijtspek in reepjes en bak deze kort aan. Snij de champignons in plakjes en bak mee met de spek. Wanneer de spek gebakken is en de champignons beginnen te kleuren, voeg je de andijvie toe. Deze zal gaan slinken, dus blijf goed omscheppen. Voeg naar smaak peper, koriander en paprikapoeder toe. Kluts in een schaaltje de eieren en voeg het ei aan de pan toe. Zet het vuur laag en laat de frittata langzaam garen.

Tip: Serveer eventueel nog met een frisse salade.

Tip: je kunt de andijvie ook vervangen door spinazie, of boerenkool.

Ga je aan de slag met dit recept voor champignon andijvie frittata? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

ei eieren eigerechten frittata gezond eten glutenvrij inspiratie lunchen zonder brood omelet voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChocolade cake
Next Article Stoofvlees met rode wijn – GoodFoodSwap
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

Makreelsalade

7 reacties

  1. Hester on 16 december 2013 11:16

    Lekker recept! Ik maak regelmatig dit soort dingen als lunch.

    Reply
  2. Jacqueline on 16 december 2013 11:38

    ziet er lekker uit, ik maak vaker zoiets, maar nog nooit aan andijvie gedacht.

    Reply
  3. Naomi (foodsandphotos.nl) on 17 december 2013 11:19

    Ziet er heerlijk uit en inderdaad gezonder dan gewoon brood. In brood zitten wel vitaminen (vooral vit B) en voedingsvezels, maar het verhoogt helaas gauw het suikergehalte in het bloed. Dus 1 broodmaaltijd minder per dag is echt de moeite waard. Uit ervaring op mijn spreekuur voelen mensen veel beter na het eten van zo’n lunch dan gewoon brood-met.
    Tip: met kokosolie bakken! schijnt zelfs gezonder dan olijfolie te zijn, en je merkt het verschil niet!

    Bedankt voor dit recept 😉
    Groetjes, Naomi

    Reply
  4. manike on 14 juli 2014 15:23

    Welk kruid zou je eventueel kunnen gebruiken ipv koriander? Ik ben daar niet zo’n fan van…

    Reply
  5. Gerard van der Leeuw on 1 juli 2018 11:44

    Ja, lekker, Ik maak het regelmatig. WEn zeker niet alleen als lunch….

    Maar: het is het en niet de spek.

    Reply
  6. Irma on 26 juni 2020 00:08

    Super lekker! Complimenten van moeders toen ik het maakte 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 29 juni 2020 13:46

      Yeah, wat leuk!! Fijn dat je zo hebt zitten smullen!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....