X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

Hartige scones met Parmezaanse kaas

0
By Mind Your Feed on 10 april 2022 Feest, Lunch

Hartige scones met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Een heerlijke hartige variatie op de klassieke scones waar je een beetje clotted cream en jam bij serveert. Je kent ze vast wel, deze zoete broodjes horen eigenlijk wel een beetje bij Pasen. Maar ik gaf ze een twist en eigenlijk vind ik deze hartige scones nog veel lekkerder! 

Oeh la la, we pakken flink uit deze dagen, met Pasen komt er zoveel lekkers op tafel. Ik ben deze keer volop aan de slag gegaan met lekkere Paasbrunch recepten en deze hartige broodjes mogen echt niet ontbreken. Lekker met een flinke lik kruiden roomkaas en een plak gerookte zalm!

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

Hartige scones met kaas

Als ik eerlijk ben, dan ben ik meer team hartig dan team zoet…. Toen ik aan de slag ging met de recepten voor Pasen, kwam dan ook het ene na het andere hartige brunch recept in mijn hoofd op. En zelfs recepten die normaal zoet zijn, daar maakte ik hartige variaties op.

Zo ook dus deze scones, Britse klassiekers die met een luxe brunch of een high tea niet mogen ontbreken. Ik vind ze lekker hoor, maar ben er niet gek op. Deze hartige scones daarentegen… daar wil ik wel van blijven eten! 

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

Scones bakken

Broodjes bakken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is bij deze hartige scones zeker niet zo…. Het zijn zelfs supersnelle broodjes, want het deeg voor de scones hoeft niet te rijzen. Ook bakken de scones in zo’n 20 minuten goudbruin in een warme oven. Het lekkerst eet je ze natuurlijk nog warm!

Deze makkelijke kaasbroodjes mogen wat mij betreft zeker met een uitgebreide Paasbrunch op tafel komen. Zet er nog meer hartig lekkers bij, zoals hartige wentelteefjes met spek en avocado. Of croissant rolletjes met gerookte zalm. 

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

Hartige scones met Parmezaanse kaas

Deze hartige scones maak ik met flink wat Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Hou je van nog meer pit in de scones, dan zou je ook een klein beetje blauwschimmelkaas kunnen toevoegen. Maar daar moet je van houden. Dit is echt een basisrecept voor hartige scones, je kunt er weer alle kanten mee op.

Qua kruiden hou ik ervan als de scones niet al te uitgesproken zijn van smaak. Omdat je de kaasbroodjes ook nog belegt met lekkers, is een wat neutraler broodje wel fijn. Je kunt deze hartige scones serveren bij de brunch, bij een high tea maar ook als makkelijk broodje bij een kommetje zelfgemaakte broccoli courgettesoep!  

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

Qua beleg van de hartige scones kun je natuurlijk flink uitpakken! Ik koos hier voor kruiden roomkaas met gerookte zalm. Maar een goede lik boter is ook al heerlijk. Eigenlijk zijn deze makkelijke kaasbroodjes al zo lekker van zichzelf dat ze echt niet veel nodig hebben!

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

Hartige scones met Parmezaanse kaas

Makkelijk recept voor luchtige hartige scones met Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, gemaakt met karnemelk.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Brood, Lunch
Nederlands
Brood, Feestelijk, Pasen
Servings: 12

Nodig

  • Mengkom
  • Uitsteekring 6 cm
  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Kwastje

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram roomboter
  • 175 ml karnemelk
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • extra bloem om te bestuiven

Bereiden

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met een theelepel bakpoeder en een theelepel zout in de mengkom.
  • Voeg 75 gram geraspte Parmezaanse kaas toe, samen met de gedroogde rozemarijn en oregano. Schep goed door.
  • Snij 50 gram koude roomboter in fijne blokjes en voeg toe aan de mengkom.
  • Schenk nu ook de karnemelk in de kom en gebruik een schone hand om de ingrediënten tot een stevig deeg te kneden.
  • Zet het deeg voor de hartige scones 15 minuten opzij om te rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.
  • Bestuif een schoon werkblad met wat bloem en leg hier het deeg voor de hartige scones op neer. Druk met je handen uit tot een lap deeg van ongeveer 2 cm dik. Gebruik de uitsteekvorm om 12 broodjes van gelijke grootte uit te steken. Vorm opnieuw een bal deeg die je uit kunt drukken wanneer je niet meer genoeg deeg hebt om rondjes uit te steken.
  • Leg de hartige scones op het bakpapier.
  • Gebruik een kwastje om de scones nog een keer met een klein beetje karnemelk in te smeren en bestrooi nog met wat extra kaas.
  • Schuif de hartige scones voor 15-20 minuten in de warme oven. Serveer warm met kruiden roomkaas en gerookte zalm.
Calorieën: 141kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 5g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

hartige scones met Parmezaanse kaas, scones met kaas, klassiek recept, scones met karnemelk

Ga jij aan de slag met dit recept voor hartige scones met Parmezaanse kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

broodjes pasen brunch recepten feestelijke paasrecepten hartige scones paasbruch Parmezaanse kaas pasen Pasen recepten scones
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #218
Next Article Croissant wafels met roerei, bacon en avocado
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

Makreelsalade

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.