X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermoutbroodjes, zachte broodjes van havermout en yoghurt, glutenvrij brood

Havermoutbroodjes met oregano

31
By Mind Your Feed on 26 januari 2017 Lunch

Je hebt ze vast al voorbij zien komen… Toen ik afgelopen week de Italiaanse kippensoep stond klaar te maken, bedacht ik namelijk dat het wel lekker zou zijn om er een snel broodje bij klaar te maken. Ik zette ze al op de foto, naast de kommen met soep, maar het recept voor deze havermoutbroodjes had je dus nog van me tegoed! Of tegoed…. eigenlijk stond het recept al lang online! Maar deze keer maakte ik er een hartige variant van, perfect voor bij zo’n kom warme soep!

havermoutbroodjes

Dat lees je goed, het recept staat eigenlijk al online. Maar dan in een zoete variant…. Klinkt ook lekker hè?! Maar kijk maar eens goed, het recept voor havermout ontbijt pizza’s dat ik al een tijd geleden deelde, is eigenlijk precies hetzelfde. Alleen koos ik deze keer voor hartig, want om nou een zoet broodje naast een kom soep te eten…. Neuh, liever niet.

havermoutbroodjes

Met dit basisrecept voor havermoutbroodjes kun je alle kanten op! Ik at er 1 bij mijn kommetje soep en ik bewaarde er ook nog 1 voor de volgende dag. Gewoon afgesloten in een zakje ging dat prima. De dag erna sneed ik het broodje open, als een soort pitabroodje, en stopte ik er sla en kipfilet in. En oh ja, nog een flinke klodder chilisaus. Ik hou van dit soort super simpele recepten. Het maken van de broodjes is echt zo gepiept en je weet precies wat er in je brood zit. Ook wel fijn!

havermoutbroodjes

havermoutbroodjes, zachte broodjes van havermout en yoghurt, glutenvrij brood

Havermoutbroodjes met oregano

Makkelijk recept voor zachte glutenvrije broodjes van havermout
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Lunch
Nederlands
Brood
Servings: 4 broodjes

Nodig

  • koffiemolentje
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout in de koffiemolen (of blender, of keukenmachine) en blend tot havermeel. Gebruik je liever kant-en-klare havermeel dan kan dat natuurlijk ook.
  • Het havermeel mag samen met het amandelmeel, een snuf peper en zout en het bakpoeder in de mengkom. Schep goed door elkaar.
  • Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit door het meel. Tik nu ook de eieren boven de kom uit en roer tot een glad beslag.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met een soeplepel het beslag op het bakpapier. Maak er 3 a 4 kleine havermoutbroodjes. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag iets uit te spreiden, zorg dat ze niet te dicht bij elkaar komen. Strooi over elk broodje wat oregano.
  • Bak de havermoutbroodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Calorieën: 96kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 7g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

havermoutbroodjes

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Havermoutbroodjes. Zachte broodjes van havermout en amandelmeel, met eieren en yoghurt. Heerlijk luchtig lunch broodje, glutenvrij

Ga je aan de slag met dit recept voor havermoutbroodjes met oregano? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

brood bij de soep havermout havermoutbroodjes recept havermoutbrood snelle broodjes zelf brood bakken zelf havermoutbrood bakken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaanse kippensoep met witte bonen
Next Article Weekmenu 4 #backtonormal makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

Makreelsalade

31 reacties

  1. Laura on 26 januari 2017 08:03

    Lekker! Goed idee voor vanavond bij de falafel. Kan ik hem als pitabroodje gebruiken.
    Kan het ook zonder Griekse yoghurt? Of met bv lactose vrije yoghurt (wel een stuk dunner dan Griekse yoghurt).

    Reply
    • Gerdy on 17 februari 2021 11:20

      Super lekker heb ze net om als lunch te eten gebakken.
      Maak ik vaker!!

      Reply
  2. Heidi on 26 januari 2017 10:01

    Hartelijk bedankt voor het receptje. Heb 2 vraagjes. Kan het amandelmeel door iets anders vervangen worden? Wanneer doe je de oregano er bij?

    Reply
  3. Britt on 27 januari 2017 08:17

    Klinkt goed! Maar zou het amandelmeel ook door middel van ander meel vervangen kunnen worden?

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 januari 2017 10:26

      Ja hoor, of weglaten kan ook. Ik vind de broodjes net even wat zachter/smeuïger worden door het amandelmeel.

      Reply
    • Ine on 4 juni 2020 21:13

      super ideetje.
      zou ik deze ook kunnen invriezen?

      Reply
      • Mind Your Feed on 8 juni 2020 10:59

        Zou je echt even moeten proberen, ik weet het niet zeker. Het lijkt mij van wel, maar misschien komen ze wat nat uit de vriezer….

        Reply
  4. Dymphna on 12 februari 2017 09:36

    Ik heb de broodjes gemaakt.
    Maar ik heb een lepel pesto in het deeg gedaan heerlijk!!!
    Zo makkelijk te maken.
    Ik bak ze elke week.

    Reply
    • Silvia on 26 april 2021 16:07

      5 sterren
      Deze broodjes nu voor de 2e keer gemaakt . Ze zijn heerlijk. Ik had verwacht dat het deeg vaster zou zijn, maar is vrij vloeibaar. Deze worden zeker in mijn koolhydraat beperkt eetprogramma opgenomen. Dank je wel !

      Reply
  5. Florence on 3 maart 2017 11:30

    Kun je de Griekse yoghurt vervangen door kwark ?

    Reply
  6. Evie on 4 maart 2017 14:08

    Kan dit ook met glutenvrije havermout en bakboeder ?

    Reply
  7. Marloes on 12 maart 2017 18:01

    Heb je enig idee wat de voedingswaarden (calorieën etc) zijn van deze broodjes?

    Reply
    • De Bleser Pascale on 22 april 2019 10:53

      ik heb ze vandaag gemaakt. Zeer lekker.
      het deeg was wat plat waardoor ze in de bakplaat uitliepen.
      dus te dun broodje om het door te snijden en iets tussen te leggen.
      enig idee hoe dit komt?

      Reply
  8. Gerda on 30 mei 2017 17:54

    Bedankt voor dit fijne recept!!
    Ik heb net een dubbele portie gemaakt, HEERLIJK!!! Met zelfgemaakt amandelmeel.
    Heb er overigens maar 2 eieren in gedaan (dubbele portie) want toen was het beslag al heel dun.
    Bij de 2e lading heb ik naast de oregano ook nog een restje fijn geraspte kaas op de broodjes gedaan, een aanrader!

    Reply
  9. Laura on 29 augustus 2017 13:07

    Zeeer lekker. Had ze gemaakt voor bij een kom tomatensoep. Ik had nog een broodje over, die heb ik voor broodje hamburger gebruikt. Misschien wel een beetje plat maar wel erg lekker. Ik ga de zoete variant ook zeker proberen!!

    Reply
  10. Dionne on 21 november 2017 14:19

    Kan dit ook zonder de Griekse yoghurt? Ik kan namelijk niet tegen zuivel.

    Reply
  11. Wally on 10 februari 2018 11:55

    Ik maak ze nu al een paar weken, soms met kwark, soms met Griekse yoghurt.
    Ik doe er altijd knoflook en bieslook doorheen. Soms geraspte kaas en andere kruiden.
    Ik beleg ze met ei, kaas of waar ik zin in heb. Laatst had ik ze gemaakt met kipshoarma en een knoflooksaus.
    Heerlijk, dank je voor het recept.

    Reply
  12. W. Peters on 2 maart 2018 14:15

    Ze zijn super lekker, dank je wel voor het recept!
    De variatie’s die hier in de berichten staan ga ik zeker ook uitproberen.

    Reply
  13. Syl on 22 mei 2018 17:54

    Hier ook een zuivel probleem lijkt me heerlijk maar kan de zuivel vervagen worden ?

    Reply
    • Ina on 4 juli 2020 21:13

      cocostart van Abbot Kinney’s.
      gaat prima

      Reply
  14. Joke on 1 november 2018 15:58

    Zojuisr de broodjes gemaakt én geproefd, ze zijn heerlijk! Bedankt voor dit recept!
    Ga ze zeker nog een keer maken en durf daarbij wel te varieren met kruiden en soorten zuivel.

    Reply
  15. Braeken Jacqueline on 8 november 2018 19:30

    heerlijk en snel klaar, maar ze smaken iets te veel naar ei , kan ik het ook maken zonder eieren of maar 1 ei?

    Reply
    • Ina on 4 juli 2020 21:10

      Ik heb de eieren vervangen door wat plantenmelk (Water kan ook) met een theelepel psylliumvezels.
      Bij gebrek aan amandel meel lupinemeel genomen.
      En ipv yochurt coco start Is soort kokosyoghurt).
      Vegan versie.
      Ze waren heerlijk en knapperig.
      Ik kon ze ook open snijden.
      Voor herhaling vatbaar, ongetwijfeld met weer andere variaties 🙂

      Reply
  16. Dorien on 18 oktober 2019 21:24

    Dit is misschien een stomme vraag maar hoeveel van deze broodjes zijn 1 portie?

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 november 2019 09:51

      Stomme vragen bestaan niet 😉 Ik zou zeggen, 2 broodjes als portie… ligt ook aan wat je erop doet aan beleg natuurlijk!

      Reply
  17. Karin on 26 februari 2022 08:31

    5 sterren
    Lekkere broodjes en snel klaar.
    Op dit moment heb ik een aangepaste versie in de oven staan.
    Als extra heb ik kurkuma toegevoegd aan het meel. En omdat het amandelmeel op was heb ik iets meer havermout gebruikt en ongeveer 15 gram kokosmeel. Ik heb ook iets meer yoghurt toegevoegd. Kokosmeel neemt veel meer vocht op dan amandelmeel.
    Ik ben benieuwd hoe deze uitkomst zal zijn. Het ruikt in ieder geval heerlijk.

    Dank voor het goede basisrecept 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 maart 2022 09:42

      Dat klinkt ook erg lekker, is het gelukt met het kokosmeel?

      Reply
      • Karin on 9 maart 2022 10:05

        5 sterren
        Ja, is prima gelukt met het kokosmeel. Ze waren erg lekker.
        Dank.

        Reply
        • Rika Van Belleghem on 6 september 2024 14:59

          5 sterren
          Ik heb net de broodjes in dubbel gemaakt…ze zien er lekker uit.
          Kan ik ze ook met 2 eitjes maken want 4 was het deeg iets te los.
          Heb ook amandelmeel gemengd met cocosmeel en is gelukt,
          Dank je wel voor dit goed recept.
          Zou ik er ook een brood i.p.v. broodjes kunnen van maken met lijnzaad erin?

          Reply
  18. Rika Van Belleghem on 6 september 2024 15:01

    5 sterren
    Dit recept is zeker om te herhalen …dank u wel

    Reply
  19. Marjolein on 21 maart 2025 00:01

    Ik heb ze vanavond ook voor het eerst gemaakt. Ik had haverzemelen in huis, dus ik heb de havermout daarmee vervangen. Ik vind ze wel droog van smaak, maar wel gezond. De yoghurt hebbik vervangen door lactosevrije kwark, die heb ik aangelend met een eetlepel water. Ik mis toch iets aan smaak, misschien dat ik de volgende keer een extra snufje zout toevoeg. Ik ga zeker eens experimenteren met dit recept. Misschien wat kleine stukjes olijven erin en rozemarijn ipv oregano. Nooit geweten dat een broodje maken zo simpel kan zijn. Ik houd helemaal niet van bakken, maar dit is nog redelijk te doen. Ook ik ben benieuwd of ze ingevroren kunnen worden. Bedankt voor het recept.

    Reply
4.78 from 9 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.