Linzensalade met geitenkaas en kersen

1

Ooh, ik word zo blij van deze zomerse dagen! Wat een feestje! Al een paar weken gewoon bijna elke dag mooi weer… Ik hoop echt dat dit een voorbode gaat zijn van een heerlijke lange zwoele zomer. Daar waar ik zei dat ik elk seizoen wel wat vind hebben, bedoelde ik natuurlijk áls het zonnetje maar schijnt. De zon doet wat met me, ik word er vrolijker van en wil vooral lekker veel buiten zijn. En ik krijg weer volop inspiratie voor frisse salades, om in de tuin – lees nog bouwplaats… – op te eten. Zo ook deze linzensalade met geitenkaas en kersen. En ja, kersen in een salade zijn echt heerlijk, moet je eens proberen! 

linzensalade met kersen

Salades ontstaan bij mij altijd een beetje uit toeval. Heel lang heb ik de recepten dan ook niet opgeschreven, want ik doe maar wat. Nog een beetje rucola in de koelkast, nog een potje linzen op voorraad, zo gaat dat dan. En nu had ik dus een grote bak kersen op het aanrecht staan, die mochten er ook aan geloven.

linzensalade met geitenkaas

Zeker op warme dagen vind ik het heerlijk om te lunchen met een salade. Ik heb dan sowieso niet heel veel trek en brood staat me dan tegen. Nou is mijn koelkast over het algemeen goed gevuld en valt er van alles bij elkaar te gooien. Nou had ik ook nog nooit kersen in een salade gedaan, maar geloof me, dat is echt heel lekker! Op naar nog heel veel meer zonnige dagen, kom maar door!

linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas en kersen

Voor 1 lunch:

  • 50 gr rucola
  • 1 blikje linzen (130 gr)
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 2 plakken rauwe ham, bijv. Parmaham
  • 10-15 kersen
  • 1/4 avocado
  • 1 a 2 el balsamico azijn

Nodig; saladeschaal, scherp mesje, zeef

Bereiden: Het makkelijke van deze linzensalade met geitenkaas en kersen is dat het echt erg weinig werk is om klaar te maken!

Spoel de linzen af in een vergiet onder de kraan. Laat daarna uitlekken.

Snij met een scherp mesje de kersen rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af. Verwijder de pit.

Doe de rucola in een schaal en voeg de linzen hieraan toe.

Verbrokkel de geitenkaas boven de schaal. Scheur de plakken ham in stukjes en voeg toe.

Schil de avocado en snij in fijne plakjes. Doe ook bij de linzensalade met geitenkaas en kersen en schenk tot slot nog wat balsamico azijn als dressing over de salade. Fijne zomer!

linzensalade met geitenkaas

linzensalade met geitenkaas

Ga jij aan de slag met dit recept voor linzensalade geitenkaas en kersen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.