Quesadilla met brie, bosbessen en rucola

1

Lunchtime… eigenlijk vind ik dat vaak nog het lastigste moment van de dag om te bedenken wat ik wil gaan eten. Want, ik heb trek, en dan denk ik niet zo helder meer. En, heel vaak gebeurt het dat ik al de halve ochtend in de keuken heb gestaan voor allerlei gerechten, béhálve voor de lunch. En dan moet ik uit het niets verzinnen wat ik wil gaan maken. Maar nu heb ik me toch een geweldige combi bedacht. Deze quesadilla met brie, bosbessen en rucola. Ik kan aan niets anders meer denken…

quesadilla met brie

Je zou toch zeggen dat ik het goed voor mekaar heb, met zo’n uitgebreide bedrijfskantine aan huis. Maar op de een of andere manier zijn lunchgerechten verzinnen niet mijn sterkste kant. Tsja, zo heeft iedereen wel wat toch?! Lunch gaat bij mij vaak tussendoor, al zou ik het liefste wel gewoon even rustig wat voor mezelf klaar maken.

Toen ik nog op kantoor werkte, zat ik vaak te lunchen achter mijn computer. Zo fout! Want ik vind dat je echt even naar buiten moet tussen de middag, als je die mogelijkheid hebt. Of in elk geval een goede break moet inlassen. Even eruit, even genieten van een relaxmoment.

quesadilla met brie

En hoe kun je dan beter genieten van zo’n moment dan van je lunch een klein feestje te maken? Met deze quesadilla met brie, bosbessen, rucola en crunchy walnoten lukt dat wel. Dit zijn zeg maar de slingers van halverwege de dag. Ik gebruikte in dit recept de Hero original bosbessenjam, die voor het grootste deel uit fruit bestaat. Niet te zoet en een perfecte combinatie met de brie.

quesadilla met brie

Quesadilla met brie, bosbessen en rucola

  • 2 tortilla wraps
  • 6 plakken brie
  • 2 el Hero original bosbessenjam
  • 2 handjes rucola
  • 8 walnoten

Nodig: tosti-ijzer of grillpan

Bereiden:

Besmeer de helft van elke tortilla wrap met 1 ruime eetlepel Hero original bosbessenjam.

Hak de walnoten in fijne stukjes. Strooi deze over de bosbessenjam.

Beleg de tortillawraps nu met elk ongeveer 3 plakken brie. Kijk even hoe je uitkomt, of dat je misschien nog meer nodig hebt. Zorg dat de brie niet te dicht langs de zijkant ligt.

Verwarm het tosti-ijzer even voor. Of wanneer je een grillpan gaat gebruiken, zet deze dan op het vuur maar voeg geen olie toe.

Snij de wraps doormidden. Je hebt nu 1 belegde kant en 1 lege kant. Leg beide helften op de grillplaat van het  tosti-ijzer, maar laat het apparaat open staan.

Laat de brie smelten en haal dan de quesadilla met brie en bosbessenjam van de grillplaat. Leg er een flinke hand rucola op en leg de andere helft van de wrap erboven op.

quesadilla met brie

Ga je aan de slag met dit recept voor quesadilla met brie, bosbessen en rucola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Hero. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.