X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
salade met gegrilde perzik

Salade met gegrilde perzik en mozzarella

0
By Mind Your Feed on 9 augustus 2016 Lunch

Salade met gegrilde perzik en mozzarella… Oh, dit is lekker… Echt te lekker eigenlijk! En zo simpel om te maken. Met slechts 4 ingrediënten (!!) zet je deze salade al in elkaar, hoe eenvoudig zal ik het voor je maken? Nou ja, ik voegde nog wel wat kruiden en olie toe aan deze salade met gegrilde perzik en mozzarella, maar dat was het ook wel.

Zo klaar dus, behalve dat ik nog even foto’s ging maken van dit recept. Zodat ik het ook op mijn blog kan delen. Ik heb me ingehouden, want tijdens het maken van de foto had ik al zo’n zin om de perziken eruit te snoepen, of om een stukje mozzarella te pakken.

salade met gegrilde perzik

Maar het is gelukt hoor, eerst de salade op de foto en daarna was dit mijn lunch. Lekker in het zonnetje, in de tuin, op een ligbedje, even een kleine pauze. Weet je, de afgelopen weken was ik best druk, en ik merk dat mijn lunch er dan vaak als eerste bij inschiet. Dat ik toch voor een makkelijke boterham ga, zo hup uit de vriezer, plak kaas erop en klaar. En, ik blijf het zeggen, er is natuurlijk helemaal niets mis met brood. Maar als ik 5 dagen per week de boterhammen uit de vriezer trek word ik daar uiteindelijk niet heel gelukkig van. Dan mis ik variatie, en mijn groenten!

salade met gegrilde perzik

En eigenlijk hou ik mezelf voor de gek, want een salade is vaak net zo snel klaar gemaakt. Of in elk geval kost het evenveel werk om wat lekkers op je bord te krijgen. Ik heb meer dan genoeg ideeën om te lunchen zonder brood, maar kies zelf ook vaak voor de makkelijkste weg. Ik moet dan wel eens lachen om mezelf, zit ik hier tegen jou te vertellen dat er zoveel meer lekkers is dan die boterham, en dan schuif ik er zelf weer eentje naar binnen.

salade met gegrilde perzik

Salade met gegrilde perzik

Maar voor deze salade met gegrilde perzik en mozzarella heb je maar 4 ingrediënten nodig, dus dat verhaal van die snelle boterham gaat niet helemaal op. Zeker omdat ik vanuit huis werk, vind ik dat ik gewoon echt wel wat tijd en aandacht aan mijn lunch mag besteden. Gewoon omdat het kan.

En omdat ik nu eenmaal veel blijer word van een goedgevulde salade dan van een boterham uit de vriezer met een snelle plak kaas. En omdat deze salade je zo’n instant zomergevoel geeft, dat is al genoeg reden op zich toch?!

salade met gegrilde perzik

salade met gegrilde perzik

Salade met gegrilde perzik en mozzarella

Makkelijk recept voor heerlijke lunch salade met gegrilde perzik, mozzarella, geroosterde kikkererwten en balsamico dressing.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Lunch, Salade
Nederlands
Lunch recepten, Salade recepten
Servings: 2

Nodig

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Schaaltje
  • Grillpan

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 1 bol mozzarella
  • 130 gram kikkererwten (kleine pot)
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • zwarte peper (of chilivlokken)

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 theelepel honing (optioneel)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af. Doe ze in een schaaltje en schenk hier 2 el olijfolie bij. Breng de kikkererwten op smaak met de oregano en wat peper of chili vlokken. Meng even goed door, spreid uit op de bakplaat en rooster de kikkererwten in 10 minuten, tot ze krokant zijn.
  • Verwarm de grillpan. Snij de perziken doormidden, verwijder de pit en snij er partjes van. Grill de perziken ongeveer 3 minuten in de warme grillpan, draai ze dan om en laat de andere kant ook in 3 minuten grillen.
  • Maak ondertussen de dressing klaar door de balsamico azijn te mengen met een goede olijfolie en eventueel nog een drupje honing. Breng op smaak met wat peper.
  • Verdeel de rucola over 2 borden. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Leg de gegrilde perzik erbij en strooi de kikkererwten over de salade. Schenk wat van de dressing over de salade met gegrilde perzik en mozzarella en geniet ervan!
Calorieën: 206kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 8g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

salade met gegrilde perzik

Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met gegrilde perzik en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

gegrilde perzik kikkererwten koolhydraatarme recepten lunch salade lunch salade recepten lunchen zonder brood mozzarella perzik salade salade recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBananenbrood met pistachenoten
Next Article 5 x Havermout koekjes recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

Omelet wrap met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required