X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
boekweit granola cover

Boekweit granola met kokos

2
By Mind Your Feed on 15 mei 2016 Ontbijt

Standaard in mijn keukenkast: een pot homemade granola! Nothing beats that! Echt, zelfgemaakte granola is perfect voor een zondags verwenontbijtje, of een goede start van elke doordeweekse dag. Vroeger stonden ook hier de pakken cruesli in huis hoor, maar sinds ik weet hoe makkelijk het is om deze ontbijtvlokken zelf te maken, draai ik eens in de zoveel tijd een nieuwe batch in elkaar. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos, en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Vandaag een boekweit granola met kokos,  heerlijk met wat kwark en natuurlijk verse aardbeitjes.

boekweit granola

Wat een week heb ik achter de rug zeg…. I love my job! Ik had afgelopen week maar liefst 2 werkdagen buiten de deur, waarbij ik op allebei de dagen werd achtervolgd door een cameraploeg. Wow, ik kan dat soort dingen ook nog niet helemaal bevatten hoor…. Ik op film, haha! Ik heb natuurlijk zelf wat video’s gemaakt, en dat ga ik binnenkort wel weer oppakken (volg je mij al op mijn YouTube kanaal?), maar een echte filmploeg achter je aan is toch wat anders. Dat er met zo’n klapbord wordt geklapt, je dan nog even op het teken Actie! moet wachten en dan dus binnenkort met je snufferd in een filmpje zit. Onwerkelijk, maar oh zo leuk!

Binnenkort ga ik je meer vertellen over deze dagen, want oh oh, ook ik moet nog wat dingen voor me houden. Ik vind dat altijd heel stom als andere bloggers dat zeggen, want ik ben ook zó nieuwsgierig, maar het is niet anders. Het zijn in elk geval video’s die gemaakt zijn voor campagnes die eraan gaan komen, en zodra het kan vertel ik je meer! Ik ben in elk geval weer een hele ervaring rijker, en ik had het voor geen goud willen missen.

boekweit granola

Gisteren gaf ik ook nog een workshop, dus vandaag lig ik er een beetje af. Even bijkomen weer, leuk al dat drukke gedoe maar ik hou dat ook allemaal niet vol hoor. Vandaag dus tijd voor een zondags verwenontbijtje, en hoe graag ik ook af en toe de meest bijzondere luxe ontbijtjes op tafel zet…. op deze zondag doen we lekker én eenvoudig. Een pot granola is echt zo gemaakt, en met verse aardbeien maak je mij altijd blij! Ik heb zelf de Westlandse aardbeitjes gekocht, bij ons gewoon te koop bij de supermarkt, en ook al komen ze uit de kas… dat proef je er echt niet aan af. Zo heerlijk zoet zijn ze, ik moet me echt inhouden om niet het hele bakje in een keer leeg te eten.

boekweit granola

Boekweit granola met kokos

  • 100 gr boekweitkorrels
  • 100 gr boekweitvlokken
  • 50 gr pistachenoten
  • 50 gr amandelen
  • 2 el kokosolie
  • 4 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el kokossnippers

Nodig: mengkom, klein steelpannetje, bakplaat of ovenschaal, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de kokosolie in het steelpannetje.

Doe de boekweitkorrels en boekweitvlokken in de mengkom en voeg hier de kokosolie en honing aan toe. Schep met een lepel (want, heet!) goed door.

Meng nu ook de pistachenoten, amandelen, kaneel en het venkelzaad door de boekweit.

Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. Schep hier de boekweit granola op en spreid goed uit.

Schuif de bakplaat in de oven en laat de granola in ongeveer 20 minuten goudbruin worden. Schep wel even halverwege om.

Laat daarna de boekweit granola helemaal afkoelen en meng dan het lijnzaad en de kokossnippers er doorheen.

Maak nu jouw (zondagse) verwenontbijtje door wat kwark in een kom te scheppen, een paar verse aardbeien te snijden en er wat van deze boekweit granola met kokos over te strooien. Enjoy!

boekweit granola

Ga je aan de slag met dit recept voor boekweit granola met kokos? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

boekweit boekweitkorrels boekweitvlokken cruesli glutenvrij granola honing kokos kokosolie kokosrasp muesli Ontbijt verwenontbijt voedselzandloper VZL
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleIndonesische bami goreng
Next Article Lekkere én gezonde bbq recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

2 reacties

  1. Tjitske on 22 juni 2016 22:03

    Waar koop ik boekweitkorrels en boekweitvlokken

    Reply
  2. Lieke on 9 juli 2016 15:11

    Dit is echt een gouden recept! Het staat tegenwoordig standaard in onze kast. Mijn man is er ook gek op!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.