X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Clafoutis met banaan

Clafoutis met banaan

42
By Mind Your Feed on 3 juni 2014 Feest, Ontbijt

Clafoutis met banaan….Ik ben gek op verwenontbijtjes! Hoe kun je de dag nu beter starten dan met een geweldig ontbijt, waar je tijd, liefde en lekkere ingrediënten in hebt gestopt?! Ik heb ’s morgens zeker niet alle tijd van de wereld. Vaak is het zelfs behoorlijk hectisch bij ons… 

Maar op de dagen dat ik wel tijd heb om uitgebreid te ontbijten, dan maak ik er ook graag een feestje van. Gelukkig is dat in het weekend meestal wel het geval!

Clafoutis met banaan

Clafoutis met banaan

In een huishouden waar de jongste dochter enkel banaan ‘lust’ – ander fruit weigert ze pertinent – liggen er nog wel eens bananen overrijp te worden. Ik koop namelijk zulke grote hoeveelheden bananen, daar kan mijn dochter niet tegenop eten, haha!

Wanneer de bananen overrijp zijn, gebruik ik ze vaak om mijn baksels te zoeten. Maar afgelopen week zag ik weer een heerlijke clafoutis op Instagram voorbij komen, en toen ik vanochtend de rijpe bananen op de fruitschaal zag, dacht ik; ik ga het doen, ik ga de clafoutis met banaan maken.

clafoutis met banaan

Ontbijttaartje met banaan

Zo gezegd, zo gedaan. Het is een erg eenvoudig recept en in de tijd dat de clafoutis in de oven staat, heb je tijd om andere dingen te doen. Koffie drinken met je lief, of even een blogje tikken, en in de tussentijd vult het huis zich met heerlijke geuren. Je zou de clafoutis ook al van tevoren kunnen maken, want zowel warm als koud is hij heerlijk! En wat je zeker moet doen, is variëren met het fruit dat je als topping gebruikt, denk bijvoorbeeld aan abrikozen, blauwe bessen of appel (met een snufje kaneel!).

Heb je nou geen amandelmeel in huis, dan is het ook een prima alternatief om havermout te gebruiken. Zo maakte ik een soort gelijke clafoutis, maar dan met aardbeien en havermout. Op zoek naar tips om te ontbijten zonder brood vind je trouwens hier!

Clafoutis met banaan

Clafoutis met banaan

Luchtig ontbijt taartje met eieren, amandelmeel en banaan.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Glutenvrije recepten, Ontbijt recepten
Servings: 2

Nodig

  • Kleine springvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Tik de eieren open boven een schaaltje en kluts ze met een garde.
  • Prak 1 banaan en doe deze bij de eieren.
  • Schep nu het amandelmeel door het eimengsel en voeg de vanillepoeder en bakpoeder toe.
  • Leg een stukje bakpapier in de springvorm en laat het eimengsel in de springvorm lopen.
  • Snij de tweede banaan in plakjes en leg deze plakjes als topping op het eimengsel. Schuif de springvorm in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Prik even met een satéprikker in het midden van de clafoutis met banaan om te kijken of deze gaar is.
Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 7g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Clafoutis met banaan

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

banaan clafoutis glutenvrij inspiratie Kerst Ontbijt pasen recept voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleLunch salade met zalm
Next Article Glutenvrije ontbijtkoek
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

42 reacties

  1. Eefje on 4 juni 2014 07:37

    Hier staan ze in de oven…. in een cupcakevorm. Zijn mooi aan het groeien dus benieuwd naar de smaak! Kindjes staan te popelen.

    Reply
    • Jessica on 2 augustus 2014 18:54

      Hoelang moeten ze in muffinvorm in de oven? (en op hoeveel graden?)

      Reply
  2. Anne-Frouk on 4 juni 2014 11:57

    kan je amandelmeel ook vervangen met kokosmeel?

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 juni 2014 13:59

      Probeer het eens! Ik heb het nog niet gedaan, maar dat moet vast lukken. Laat je het weten?

      Reply
  3. Marionita on 4 juni 2014 21:25

    Ik heb de amandeelmeel idd vervangen door 3 eetlepels cocos meel en 1 eetl rijstemeel. Hij was zalig!!!

    Reply
  4. Roeline on 5 juni 2014 11:50

    Het water loopt me in de mond, ga het zeer binnenkort maken! Maar eerst even duidelijkheid over wat vanillepoeder is. Dat heet echt zo en koop je bij natuurwinkels? Ik denk namelijk meteen aan de zakjes vanillesuiker maar weet natuurlijk dat die het niet zijn. Kun je ook een vanillestokje leegschrapen?
    Hoop het te lezen 🙂 Alvast dank!

    Reply
    • Mind Your Feed on 6 juni 2014 21:28

      Sorry, wat een verwarring ☺️ Ik bedoel uiteraard pure vanille, het merg uit het stokje, dat je ook in poedervorm kunt kopen.

      Reply
    • Lisanne on 18 juni 2014 10:47

      Hi roeline, mij heeft het ook super veel moeite gekost om erachter te komen welke vanillepoeder juist is om te gebruiken. Ik heb het aan Rens Kroes gevraagd (zij is heel biologisch bezig), zie hier de foto van het zakje: https://www.facebook.com/renskroes/photos/pb.105851629509315.-2207520000.1403080970./532328253528315/?type=3&theater

      Je kunt deze online bestellen bij http://www.superyoga.nl/original-vanillepoeder-100-gram-original.html of anders even googelen op iets met vanillepoeder en original (biologisch). Ik doe al maanden met de zak! Ideaal voor brood, smoothies, gezonde pannekoekjes. Succes!

      Reply
  5. Anto on 6 juni 2014 19:29

    Wat is vanillepoeder? Is dat custard?

    Reply
    • Mind Your Feed on 6 juni 2014 21:26

      Oeh, sorry voor de verwarring! Ik bedoel uiteraard het merg uit een vanillestokje, dat je bij sommige winkels ook in poedervorm kunt kopen. Gewoon puur vanillepoeder dus!

      Reply
  6. Kim - Foodstyle on 9 juni 2014 09:47

    Heb hem nu al op verschillende social media plekken van je voorbij zien komen en nu kan ik me niet meer inhouden! Hij gaat dadelijk de oven in!!

    Reply
  7. chantal on 15 juni 2014 16:52

    Hoe lang zou het te bewaren zijn?

    Reply
  8. ellen on 4 augustus 2014 22:39

    gebakken, geproefd en goed gekeurd!! 🙂

    Reply
  9. Fia Martignoni on 7 september 2014 11:03

    hoelang kan je het bewaren, ik ben alleen dus misschien de helft maar waar doe je hem dan in? lijkt me heerlijk en ik heb alles in huis

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 september 2014 11:56

      Een dag gaat zeker wel, in de koelkast bewaren. Vandaag de helft, morgen de rest 😉 Maar ik at het in 1 X op hoor 😉

      Reply
  10. Fia Martgnoni on 7 september 2014 14:27

    ohhhhhh ik dacht dat het voor meerdere personen was joh, dan zal ik hem op wel in 1 keer
    op eten, mezelf kennende

    Reply
  11. Naomi de Jong on 16 september 2014 13:18

    Mmmm..ziet er weer heerlijk uit, ga gauw proberen!

    Groetjes, Naomi

    Reply
  12. Veerle on 25 september 2014 11:52

    Hoe groot is de springvorm ongeveer? Is dit receptje voor 1 of 2 personen? Ziet er erg lekker uit 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 25 september 2014 13:31

      Voor 1 grote eter, of 2 kleine eters 😉

      Reply
  13. vivian on 12 oktober 2014 11:19

    Ik had geen amandelmeel meer dus heb het met boekweit meel gemaakt. En ik had ook geen vanillepoeder dus heb vanillesuiker gebruikt (oeps!) maar ga hem zo proberen en als ik hem lekker vind maak ik hem een keer helemaal zoals het hoort. Nu alleen nog op zoek naar vanillepoeder wat ook nog een beetje betaalbaar is. Maakt de vanillepoeder het gerecht zo geel? Want het ziet er heel smakelijk uit.
    Mijn clafoutis is bruin/grijs van kleur, wat natuurlijk ook komt door de boekweitmeel maar ik zou hem graag zo geel willen hebben.
    En mijn springvorm was iets te groot dus ik heb nu meer een bruin/grijze dikke pannekoek haha. Maar met een beetje honing erop smaakt hij prima.

    Reply
  14. Myrna on 23 november 2014 10:35

    Goedemorgen,

    Clafoutis staat nu in de oven als ontbijt..heb alleen geen vanillepoeder in huis, dus nu zit er wat vanillesuiker in deze keer. Ga zeker vanillepoeder aanschaffen…heb nu alleen vanille essence zelf gemaakt in de halkast staan. Zou dat er ook in kunnen? Het ruikt wel meteen al lekker… Ben benieuwd!

    Reply
  15. Susan on 23 november 2014 16:24

    Heerlijk! Ook voor herhaling vatbaar voor mijn man die heel erg van suiker en tarwe e.d. houdt 🙂

    Reply
  16. Carijn on 12 december 2014 13:47

    Ik heb de clafoutis net gemaakt en hij is heerlijk! Ik ga de volgende keer proberen om er schijfjes appel op te leggen ipv banaan, want twee bananen vind ik wel een beetje veel!

    Reply
  17. Irene on 23 januari 2015 20:04

    Lekker, ik heb m gemaakt met speltbloem, losse amandelen en bosbessen on the top. Vond m wel een beetje flauw misschien toch een pietsie zout erbij. Ik ga m zeker nog een keer maken maar dan met amandelmeel. Bedankt voor het recept!

    Reply
  18. Manon on 24 januari 2015 09:27

    Ziet er heerlijk uit. Ik vind vanillepoeder en bakpoeder niet passen bij bewust bakken. Heb je het met vanillestokjes en wijnsteenpoeder geprobeerd? Lijkt me nog mooier. Ik ben zelf zeer overgevoelig voor bakmeel, krijg er hartkloppingen van.

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 januari 2015 12:42

      Hoi Manon! Ik vind vanillepoeder (=100% natuurproduct) prima passen bij Mind Your Feed. Ook gebruik ik af en toe gewone bakpoeder, het is maar net wat ik voor handen heb. Daarbij vind ik ook dat je niet moet doorschieten, het is namelijk niet zo dat je kilo’s bakpoeder gebruikt! Gezond eten betekent voor mij ook dat je alles zelf klaar maakt, als jij daarbij wilt kiezen voor wijnsteenpoeder is dat prima! Als bakpoeder voor jou niet werkt, dan kun je daar je eigen keuzes in maken.

      Reply
  19. Annemiek on 24 januari 2015 10:25

    Zie eigenlijk geen reactie op de vraag hoe groot de springvorm is….?
    Dit recept is toch glutenvrij? (Krijg een loge die gllutenvrij moet eten; vandaar).

    Groetjes,
    Annemiek

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 januari 2015 17:38

      Hoi! Die vraag heb ik dan even gemist… Deze springvorm is 18 cm! En amandelmeel is glutenvrij, maar voor de zekerheid zou ik dan wel wijnsteenpoeder gebruiken ipv bakpoeder want ik heb wel eens gehoord dat gewone bakpoeder niet gegarandeerd glutenvrij is.

      Reply
  20. Silvia on 9 februari 2015 07:19

    Reny, gebruik je in je recepten maatschepjes? 1 eetlepel 15 gram? En wel of geen hete lucht?

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 februari 2015 10:50

      1 el = ongeveer 10 gram. Het luistert niet zo heel nauw…. is het 12,5 gram dan is het ook niet erg. Gewoon een eetlepel vol 🙂

      Hete lucht als in oven? Ja, een heteluchtoven ga ik van uit.

      Reply
  21. Ilse on 26 april 2015 11:29

    Dit is echt heerlijk, het lekkertse wat ik gemaakt heb sinds ik zonder toegevoegde suikers ben gaan eten begin dit jaar. Ik vind het zelf op zn lekkerst met een banaan minder en een appel erin en om te garneren. Zo eten we het koud als cake. Heerlijk:-)

    Reply
  22. annemiek on 4 december 2015 15:16

    Lijkt me een heerlijk toetje! 😀
    Dank je wel. Wil het vanavond GELIJK maken.
    Ik eh… heb alleen speltmeel in huis. Moet ik de hoeveelheid dan aanpassen, weet je dat misschien?
    Groetjes!

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 december 2015 15:37

      Nee hoor, gewoon hetzelfde!

      Reply
  23. Pingback: BANAAN - BLOS. coaching

  24. Rianne on 23 februari 2016 22:03

    ik heb hem ook gemaakt, echt heerlijk! ik had ook geen vanillepoeder in huis dus klein beetje vanillesuiker erin gedaan maar door t zoete van de banaan kan ik dat de volgende keer ook wel weglaten denk ik.
    als ik hem wil maken voor de volgende dag als stevig ontbijt moet ie dan in de koelkast of juist niet?
    krijg er nu alweer trek van!

    Reply
  25. Daisy (Lekker Happen) on 15 maart 2016 12:11

    Ik kwam jouw recept tegen op de Facebook-pagina van ‘Recepten uit Limburg’.
    Ik zie dat ze jouw recept en foto hebben overgenomen.
    Ik wilde dit even doorgeven aan jou. Ik weet niet of jij hier al weet van hebt.

    Reply
    • Mind Your Feed on 15 maart 2016 15:53

      Dank je wel Daisy, dat wist ik niet..

      Reply
  26. Anne on 22 mei 2016 09:18

    Dit is voor personen toch?
    Hij staat in de oven!
    Hij moet hier iets langer erin! Ben zo benieuwd!

    Reply
  27. judith van wijngaarden on 6 februari 2017 10:05

    Erg lekker hoor!
    En in 1x op
    Lekker makkelijk receptje ook!
    Mvg judith

    Reply
  28. Eveline on 11 februari 2018 09:34

    Goedemorgen, zojuist de clafoutis (nieuw woord voor mij) gemaakt met kokosmeel. Ten eerste ruikt het zaaaalig en ten tweede smaakt het heel lekker! Ik zit te genieten, dank je wel! Liefs Eveline

    Reply
  29. Anneke on 18 februari 2018 18:33

    Hoi, even een vraagje. Lijkt me zalig om te maken maar kan je dit ook in een Airfryer xl maken. Heb geen oven, vandaar. Heb dus wel een bakblik voor in de Airfryer. Welke maat was jouw springvorm?

    Reply
  30. Claudia on 1 mei 2021 12:52

    Feest ontbijt is niets te veel gezegd; heb er van zitten snoepen!
    In plaats van vanillepoeder, 1tl vanille extract gebruikt.
    Een klein tipje zout toegevoegd, 1 banaan er door en een halve banaan met een hand vol blauwe bessen er op.
    Nadat het uit de oven kwam bestrooid met kaneel.
    Heerlijke geur die ook vrij komt.
    Genieten.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required