X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
hartige broodpudding

Hartige broodpudding met bacon en Parmezaan

7
By Mind Your Feed on 10 februari 2017 Ontbijt

Wie zegt dat een broodpudding alleen zoet kan zijn? Ik na vandaag zeker niet meer! Er staan al een aantal recepten op de blog voor zoete recepten waar ik heel graag mijn dag goed mee start. Maar voor de verandering zou je prima een hartige broodpudding op tafel kunnen zetten. Bijvoorbeeld deze glutenvrije variant met bacon en pittige Parmezaan. Het is bijna een hartig taartje, een feestje op tafel dus!

hartige broodpudding

Nou ben ik zelf ook wel van hartig ontbijten hoor…. Gebakken eieren met bacon of spek komen hier maar wat vaak op tafel in het weekend. Toen we een aantal jaren geleden een roadtrip door Schotland maakten, kon ik helemaal mijn hart ophalen. Die hele ontbijt traditie die ze daar kennen met zelfs witte bonen in tomatensaus erbij… kom maar door!

hartige broodpudding

hartige broodpudding

Bij broodpudding dacht ik zelf dus in eerste instantie alleen aan zoet. De appel kaneel variant die ik een tijd geleden met je deelde, maak ik nog steeds heel graag klaar. Maar zoals dat altijd gaat bij mij, blijf ik dan een beetje experimenteren met een recept. Kun je er nog andere variaties op bedenken, andere ingrediënten aan toevoegen? Mijn hoofd draait overuren soms.

hartige broodpudding

Zo gedacht, zo gedaan…. en tadaa, een heerlijke glutenvrije broodpudding toverde ik uit mijn oven. Ik zou deze hartige broodpudding met bacon en Parmezaan zeker als ontbijt kunnen eten. Vind jij dat nou iets te heftig, eet dit taartje dan gerust als lunch, of naast een kommetje soep! De basis van deze broodpudding is het glutenvrije Meisterbäckers Vital brood van Schär, een lekker stevig brood dat ik eigenlijk altijd wel in huis heb.

hartige broodpudding
Klaar om de oven in te gaan!

Hartige broodpudding met bacon en Parmezaan

Voor 1 ovenschaal van 15 x 20 cm

  • 4 sneetjes Meisterbäckers Vital brood van Schär
  • 75 gr bacon
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 2 el zure room
  • 50 ml plantaardige melk
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 el oregano
  • peper
  • 1 tl chilivlokken
  • klontje boter

Nodig; ovenschaal 15 x 20 cm, kleine koekenpan, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.

Snij de plakken bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan even kort aan. Ze mogen net een klein beetje krokant worden.

Tik de eieren boven de mengkom en voeg de melk en zure room toe. Kluts tot een luchtig mengsel. Voeg hier de oregano, peper en chilivlokken aan toe. Rasp 50 gr Parmezaan bij de eieren.

Ris de rozemarijn en tijm van de takjes en snij heel fijn. Voeg toe aan het ei-mengsel.

Snij de sneetjes Meisterbäckers Vital brood in blokjes. Schep ze door het ei-kruiden mengsel en meng goed door.

Schep nu het brood met het ei-mengsel in de ovenschaal. Leg hier de bacon bovenop en rasp het laatste beetje Parmezaan over de hartige broodpudding.

Schuif de hartige broodpudding met bacon en Parmezaan voor 20-25 minuten in de warme oven. Controleer tussentijds of de bovenkant niet te bruin wordt, elke oven is tenslotte anders!

hartige broodpudding

hartige broodpudding

Ga jij aan de slag met dit recept voor hartige broodpudding met bacon en Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees hier mijn disclaimer.

broodpudding feest feestelijke ontbijt recepten hartig ontbijt hartige broodpudding hartige ontbijtrecepten Kerst kerstontbijt kerstontbijt recepten ontbijt feestelijk ontbijtrecepten pasen strata strata recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBoerenkoolsalade met zoete aardappel en kikkererwten
Next Article Weekmenu 6 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese mousse met aardbeien

Chia pudding met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

7 reacties

  1. Peter on 10 februari 2017 09:07

    Lekker recept. Aangezien wij gelukkig niet bekend zijn met gluten intolerantie is mijn vraag of je dit ook met gewoon brood kan bereiden in plaats van het (veel duurdere) glutenvrije brood?
    Overigens mijn welgemeende complimenten voor je dagelijkse mooie foto’s. Foodprocessor 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 10 februari 2017 09:10

      Uiteraard kan dit recept ook met glutenvrij brood worden gemaakt. Kies dan wel een lekker stevig (volkoren) brood!
      En dank je wel voor het compliment! Haha, foodprocessor 😉

      Reply
  2. PETER on 10 februari 2017 09:10

    Die vervelende ipad, tik foodporn en hij maakt er foodprocessor van.

    Reply
  3. PETER 2 on 10 februari 2017 09:11

    Die vervelende ipad, tik foodporn en hij maakt er foodprocessor van.

    Reply
    • Mind Your Feed on 10 februari 2017 09:12

      Ik vond het wel grappig gevonden, haha!

      Reply
  4. Demi | StudioKOOK on 10 februari 2017 11:22

    Wat een heerlijke variant van de traditionele broodpudding!

    Reply
  5. Bente on 10 augustus 2017 11:12

    Dit ziet er heel lekker uit, dit ga ik van het weekend eens proberen!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 juli 2025

Groenten van de BBQ

8 juli 2025

Kip ketjap

6 juli 2025

Cottage cheese mousse met aardbeien

5 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #28 – 2025

3 juli 2025

Zalm van de BBQ

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....