X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Oven pannekoek cover

Oven pannenkoek met appel en kaneel

19
By Mind Your Feed on 13 december 2015 Feest, Ontbijt

Het liefst begin ik de kerstochtend heel erg rustig aan…. kopje koffie in bed, nog even niets hoeven. De drukte barst in de middag ongetwijfeld los, en daarom geniet ik extra van de stilte van de ochtend. Ik hou van deze dagen, alsof er een soort magie over hangt, en het liefst blijf ik nog even in mijn bubbel voordat ik de hectiek in stap. Het ontbijt is voor mij dan ook vooral een moment van het gezin, het liefst nog allemaal lekker in pyjama, met uiteraard de kerstmuziek alvast aan…. Daarna duiken we meestal op de bank met een filmpje en probeer ik de rust nog even vast te houden…. Het ontbijt is niet het moment voor mij om enorm uit te pakken, maar ik vind het wel leuk om wat speciaals op tafel te zetten. Naast een kersttulband die ik dit jaar wil maken, maak ik ook deze oven pannenkoek met appel en kaneel. En een beetje poedersuiker….

oven pannenkoek3

Pannenkoeken bij het ontbijt zijn natuurlijk altijd een feestje! Nou heb ik al heel wat pannenkoek varianten op de blog staan – wat dacht je van yoghurt pannenkoekjes, havermout pannenkoeken, zoete aardappel pancakes, of speculaas pannenkoeken – maar nog niet eerder had ik de pannenkoek in de oven klaar gemaakt. En dat is dus eigenlijk wel zo gemakkelijk…. want bij pannenkoeken maken sta ik toch vaak wel 20 minuutjes in de keuken om ze allemaal te bakken. En ondertussen staan er dan twee hongerige dames achter me, te wachten tot ik klaar ben… Niet heel ontspannen, en ook niet mijn idee van een rustige kerstochtend…

oven pannenkoek met appel en kaneel

Deze pannenkoek gaat dus de oven in, en dan doet de oven zijn werk. Ook die is wel 20 minuutjes bezig, maar terwijl de pannenkoek langzaam goudbruin kleurt, heb ik mooi nog even de tijd voor een kop koffie. Oh, en om ál die cadeautjes onder de kerstboom uit te pakken natuurlijk #hintvoorSimon En ondertussen vult het hele huis zich met een heerlijke geur! De oven pannenkoek met appel en kaneel is trouwens het lekkerst als je deze direct serveert. Voor het mooie en kerstige gevoel strooide ik er nog wel wat poedersuiker over!

oven pannenkoek met appel en kaneel

Ga jij deze oven pannenkoek maken op kerstochtend? Ik vind het leuk als je jouw foto’s met mij deelt via social media, gebruik de #MYFviertkerst of tag @MindYourFeedNL in je bericht!

Oven pannenkoek met appel en kaneel

  • 75 gr speltmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 200 ml amandelmelk
  • 3 eieren
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 2 appels
  • 1 el amandelschaafsel
  • poedersuiker
  • boter om in te vetten

Nodig; mengkom, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het speltmeel samen met het amandelmeel in de mengkom en voeg hier het bakpoeder en de kaneel aan toe. Schep even goed om. Schenk nu de melk bij het meel en begin tot een beslag te kloppen. Voeg een voor een de eieren toe, en meng tot een glad en romig beslag.

Snij de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil en snij vervolgens in kleine blokjes. Schep de appels samen met het amandelschaafsel door het beslag.

Vet een ovenschaal goed in met de boter, zorg dat ook de zijkanten en de hoekjes goed ingesmeerd zijn! Giet het beslag in de ovenschaal en schuif de oven pannenkoek in de voorverwarmde oven. Bak nu de pannenkoek in 20-25 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker, schenk nog een kop koffie in en geniet van de rust van de kerstochtend.

oven pannenkoek met appel en kaneel

Meer kerstrecepten vind je hier! Wil je een glutenvrije variant maken? Gebruik dan glutenvrij havermeel in combinatie met amandelmeel.

kerstrecepten

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

dutch pancake feest german pancake Kerst kerstontbijt kerstrecepten Ontbijt oven pannenkoek pasen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleVarkensrollade met gevulde portobello
Next Article Blini met pompoen en geitenkaas
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

19 reacties

  1. Anita on 13 december 2015 08:41

    Lijkt me heerlijk en ook koud nog lekker. Ik ga hem proberen! Maar op hoeveel graden zet je de oven?

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 december 2015 08:48

      Op 180 graden! Ik heb het er nu ook bijgezet, dank je wel voor je vraag!

      Reply
    • Saskia on 13 december 2015 18:34

      Ik kreeg het niet gaar op 180℃ heb uiteindelijk combistand en 10 minuten extra gedaan maar dan nog was het wat nattigheid niet echt gaar deeg…geen idee waar het misgaat.

      Reply
    • Marina on 16 mei 2021 17:56

      Er staat nooit of heel weinig een afmeting van de bakblikken of schotels waarin het recept moet en dat is heel vervelend en zeker wanneer je een cake of zo moet bakken

      Reply
  2. Maartje on 13 december 2015 08:58

    Lekker! Voor hoeveel personen is dit?

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 december 2015 09:01

      Voor 4 ongeveer…

      Reply
  3. Jasmine on 13 december 2015 09:13

    Kan je het amandelmelk ook door iets vervangen? Want dat is het enige dat ik niet in huis heb… 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 december 2015 09:35

      Gebruik dan een andere melk, plantaardig of bijvoorbeeld gewoon (half)volle melk! Lukt ook hoor 🙂

      Reply
  4. Marian on 13 december 2015 10:01

    Hoi, zou je het ook kunnen invriezen? Ik ben namelijk de enigste die dit eet

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 december 2015 10:08

      Eh….pannenkoeken invriezen is volgens mij niet zo lekker, dan wordt het nattig als je ze laat ontdooien. Maar je kunt natuurlijk de ingredienten delen door 3 en dan een miniversie voor jezelf klaar maken!

      Reply
  5. Linda on 13 december 2015 10:54

    Oh Reny, dit lijkt mij zalig. De geuren die ondertussen in het huis rondhangen. Zalig! Liefs, Linda

    Reply
  6. Jeannette on 13 december 2015 14:05

    Zo die staat in de oven, klonk veel te lekker om tot kerst te wachten. Lijkt me ook een heerlijke lunch voor het gezin!

    Reply
  7. Lut on 13 december 2015 19:21

    Ooooh Reny dit ziet er weer fantastisch uit. Dat ga ik zeker proberen. Heb alles in huis. Lekker snel in elkaar gedraaid en heerlijk voor de kinderen op een examenmorgen. Dankjewel!

    Reply
  8. Sandra on 17 december 2015 09:50

    Kun je het speltmeel ook door een ander meel vervangen?

    Reply
  9. Marianne on 20 december 2015 15:52

    Heerlijk om in de kerstvakantie een keer te maken, dankjewel.

    Reply
  10. dion on 22 december 2015 09:06

    Het ziet er heerlijk uit, die gaan wij zeker proberen! Maar bakpoeder, bedoel je daar bakingsoda mee of juist wijnsteenbakpoeder?

    Gr!

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 december 2015 09:18

      Ik bedoel bakpoeder, gewoon uit de supermarkt. Je kunt ook wijnsteenbakpoeder gebruiken hoor! Baking soda werkt niet hetzelfde dus dat kun je niet 1 op 1 vervangen…

      Reply
  11. Ine on 24 augustus 2017 19:03

    Hmmmmm, heb het zojuist gemaakt en het smaakt heerlijk!
    Past goed in mijn “sport voeding” en koud lijkt me ook lekker

    Reply
  12. Margrietha on 17 september 2021 11:18

    Hallo
    Mag ik de appels raspen? Dat gaat sneller.
    Alvast bedankt.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....