Pruimen uit de oven met yoghurt en muesli

2

In deze tijd van het jaar zijn er volop pruimen te krijgen en ze zijn zó lekker! De pruimenboom bij mijn ouders is nu wel leeg, maar ook in de winkel liggen nu pruimen in allerlei soorten. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, of om een pruimen plaatcake mee te bakken. Maar je kunt deze vruchten ook in een lekker ontbijtje verwerken. En dan dus niet simpelweg in stukjes snijden en aan je yoghurt toevoegen, nee…. Ik maakte deze pruimen klaar in de oven en daardoor geef je net even een speciale touch aan je ontbijt.

Het klinkt misschien niet als een snel ontbijtje, maar dat is het eigenlijk wel… Of nou ja, je hebt echt niet heel veel tijd nodig, dat heb ik immers ook niet! Ik vind het zo belangrijk om in de ochtend te beginnen met een goed ontbijt! Door elke ochtend goed voor mezelf te zorgen, begin ik de dag vrolijk en heb ik helemaal zin in wat er komen gaat. Als ik elke ochtend dezelfde bruine boterham naar binnen zou werken, zou ik volgens mij een stuk minder opgewekt aan de dag beginnen…. Oh en geloof me, ik kan wel wat vrolijkheid gebruiken in de ochtend, want opstaan is niet mijn favoriete bezigheid… Door de pruimen even in de oven te doen, worden ze nog zoeter en daardoor nog lekkerder. Et voila, daar is mijn vrolijkheid in de ochtend!

pruimen uit de oven

Het is bijna geen recept te noemen, maar omdat deze pruimen uit de oven wel zó lekker zijn, deel ik dit toch even met je. Zelf doe ik de pruimen al vlak nadat ik ben opgestaan in de oven en dan ga ik verder met aankleden en de kinderen klaar maken voor hun dag. Als ik dan beneden kom, zijn de pruimen klaar en hoef ik ze alleen nog maar in mijn kommetje te scheppen. Ik voeg nog wat yoghurt toe en doe dan nog wat lepeltjes van mijn favoriete muesli erbij en klaar ben ik! Deze pruimen uit de oven zijn trouwens ook heerlijk als nagerecht, bijvoorbeeld met een bolletje ijs! Of in een crumble, maar daar krijg je binnenkort het recept nog van!

Pruimen uit de oven met yoghurt en muesli

Voor 2 porties:

  • 4 pruimen
  • 2 tl honing
  • 1,5 tl 5 spice poeder (een mix van peper, anijszaad, venkelzaad, kruidnagel, kaneel)
  • 300 ml yoghurt (bijv. Griekse yoghurt, Turkse yoghurt, schapenyoghurt)
  • 2 x 4 el muesli, zelfgemaakt!

Nodig: ovenschaal, oven

Bereiden: Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij de pruimen rondom door midden. Pak nu de twee helften van de pruim vast en draai ze in tegengestelde richting. Je kunt op deze manier zo het vruchtvlees los trekken van de pruim. Blijft de pit nog in de pruim zitten, steek dan voorzichtig los met een mesje.

pruimen uit de oven

Snij de pruimen in partjes van circa 1 cm. Leg de partjes in de ovenschaal, met hun schilletje naar onderen (je legt ze dus op de schil). Schenk hier de honing overheen en bestrooi de pruimenpartjes met de 5 spice poeder. Heb je dit niet in huis, dan is een beetje kaneel ook al hartstikke lekker!

Schuif de pruimen nu de oven in en laat ze in 10 minuten heerlijk zacht en super zoet worden. Vul ondertussen 2 schaaltjes met yoghurt en muesli en schep daar de pruimen bovenop. Enjoy!

pruimen uit de oven

pruimen uit de oven

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.