Ricotta pannenkoekjes met aardbeien

2

Goedemorgen, het is weer zo ver… Een lazy sunday morning en vandaag ga ik helemaal niets doen…. Nou ja, behalve deze ricotta pannenkoekjes bakken, om zo voor mezelf een heerlijk verwenontbijtje klaar te maken. Deze dag staat verder in het teken van rust, relaxen, en weer even quality time met de familie. Ik ben een paar dagen veel buiten de deur geweest voor werk, dus ik heb wel weer zin om mijn eigen keuken in te duiken.

ricotta pannenkoekjes

Er werd mij laatst gevraagd waar je mij ’s nachts voor wakker kunt maken. Mijn reactie is dan altijd dat je mij vooral moet laten slapen… ik hou er niet zo van om ’s nachts te worden gestoord, en er zijn weinig gerechten waar je mij het bed voor uit krijgt. Maar een stapel vers gebakken pannenkoeken, daar wil ik nog wel een uitzondering voor maken. Zeker als het deze zachte, fluffy ricotta pannenkoekjes zijn. En nu de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn, mogen die natuurlijk niet ontbreken.

Ik bakte dus deze week een flinke stapel pannenkoeken en verwende de meiden ermee als lunch. Leuk dat mama een foodblogger is, zo hadden de meiden tussen de middag eens wat anders dan een boterham. Ik heb serieus waar nog nooit een bord met pannenkoeken zó snel leeg gezien. 2 keer knipperen met mijn ogen en ze waren weg. Nou lunchen we niet heel vaak met pannenkoeken hoor, dus ik begrijp het wel van de dametjes. Maar over het algemeen zijn ze best kieskeurig, en dat deze pannenkoeken er zo goed in gingen, wil wel zeggen dat ze goedgekeurd zijn.

ricotta pannenkoekjes

De afgelopen weken waren hectisch, maar oh zo leuk! Ik was veel van huis voor allerlei leuke campagnes waar ik aan mag meewerken en ik ging naar Amsterdam voor de European Foodblogger Convention. Daar luisterde ik naar heel veel interessante presentaties en stond ik zelf ook nog even op het podium, om meer te vertellen over mijn leven als blogger. Spannend, maar zo leuk! Er gebeuren sowieso zoveel leuke dingen op dit moment, maar af en toe heb ik ook wel even een break nodig en dat gaat dit weekend gebeuren. Totale rust, ricotta pannenkoeken met aardbeien, misschien kom ik vandaag niet eens de deur uit… Fijne dag!

Ricotta pannenkoekjes met aardbeien

Voor 7 a 8 pannenkoekjes

  • 150 gr ricotta
  • 100 ml plantaardige melk
  • 100 gr (spelt)bloem
  • 2 eieren
  • ½ tl vanillepoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 200 gr verse aardbeien
  • olie om in te bakken

Nodig; mengkom, garde, soeplepel, koekenpan

Bereiden: Doe de speltbloem in de mengkom en schep de ricotta hierbij. Schenk de melk bij de bloem en ricotta en meng met de garde tot een glad beslag.

Tik de eitjes boven de kom en voeg nu ook de vanillepoeder en bakpoeder toe. Meng goed door.

Verwarm wat olie in een koekenpan en gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te scheppen.

Ik bak meestal 3 ricotta pannenkoekjes tegelijk in de pan, dus 3 x een schepje van het beslag.

Bak eerst de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin en wacht tot de bovenkant van de pannenkoekjes niet meer nat zijn, keer ze dan voorzichtig om en bak de andere kant ook mooi bruin.

Als alle ricotta pannenkoekjes zijn gebakken, kun je er natuurlijk zo’n prachtige stapel van maken door de pannenkoeken om en om te stapelen met gesneden aardbeitjes. Maar als je dat teveel werk vindt, begrijp ik dat helemaal en eet je ze gewoon lekker met de verse aardbeien on the side. Enjoy!

ricotta pannenkoekjes

Ga jij aan de slag met dit recept voor ricotta pannenkoekjes met aardbeien? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.