X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zelf muesli maken

Zelf muesli maken

15
By Mind Your Feed on 2 september 2015 Ontbijt

Zelf muesli maken…. Vroeger was mijn favoriete ontbijt een bakje yoghurt met muesli. Muesli uit de supermarkt. Ik deed er dan ook nog wel wat vers fruit bij, en zo ben ik jaren lang mijn dag gestart. Tot dat ik me begon te interesseren in wat er allemaal in ons eten zit en ik een kleine etiketten-studie begon. En toen moest ook mijn geliefde muesli het ontgelden…. Ik keek op het etiket van het pak en schrok me rot. Wat een hoop rommel kan er in muesli zitten zeg! Nu, jaren later, begin ik nog steeds regelmatig mijn dag met yoghurt en muesli, maar heb ik standaard mijn zelfgemaakte muesli in huis. Want je kunt heel eenvoudig zelf je eigen pot muesli maken, je doet je favoriete ingrediënten bij elkaar en dan weet je precies wat er in zit!

zelf muesli maken

Zelf muesli maken

Bijna alle soorten muesli uit de supermarkt bevatten suiker. Toegevoegde suiker. Ik probeer altijd wel op mijn suikerinname te letten, maar ik vind ook dat lekker snoepen bij een gezonde levensstijl hoort. Waar ik dus niet zo goed tegen kan, is dat er suiker wordt toegevoegd aan producten waarbij dat helemaal niet nodig is.

Kijk, als ik een reep chocola eet, dan wéét ik dat daar suiker in zit. En ik kies er dan heel bewust voor om daar een stuk van te eten. Maar in een muesli hoort wat mij betreft helemaal geen suiker te zitten! Als je namelijk op de ingrediëntenlijst van muesli kijkt, zie je heel veel pure, natuurlijke ingrediënten zoals granen, noten, pitten, zaden en gedroogd fruit. Die combi op zich is natuurlijk al heerlijk, dus waarom moet daar dan nog suiker bij? Snap ik echt niet…

zelf muesli maken

Dus dan maak ik mijn muesli het liefst zelf. Het is echt super eenvoudig om een grote pot met muesli te vullen en zo heb je altijd je favoriete muesli paraat. De ingredienten in mijn favoriete muesli heb ik eigenlijk standaard in huis. En als er eens 1 ding ontbreekt, dan voeg ik gewoon wat anders toe. Zo is deze mix ook ooit ontstaan. Ga dus zelf ook lekker experimenteren met het zelf maken van je pot muesli, je komt ongetwijfeld op jouw favoriete mix uit.

Ik begin nu niet meer elke dag met yoghurt met muesli, want ik wil blijven variëren in mijn ontbijt. Ook probeer ik niet elke dag met granen te starten, maar ook bijvoorbeeld eens met een groene sap of met een gebakken eitje. Zo blijft het ontbijt mijn feestje in de ochtend! Wil je nog meer ontbijt inspiratie? Ik maakte het boekje Natuurlijk ontbijten, met daarin meer dan 30 ontbijtrecepten. Zo kun je echt elke dag anders op tafel zetten.

zelf muesli maken, muesli zonder suiker, oven recept

 

zelf muesli maken

Zelf muesli maken

Makkelijk recept om zelf muesli te maken met boekweitvlokken en havervlokken, zaden, pitten en gedroogde cranberries en rozijnen.
Print Pinterest Facebook
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 5 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten, Zelf maken
Servings: 5

Nodig

  • Grote schaal
  • Grote pot

Ingrediënten

  • 10 eetlepels boekweitvlokken
  • 8 eetlepels havervlokken
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels haverzemelen
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels walnoten (gehakt)

Bereiden

  • Doe alle ingrediënten in een grote schaal (dit is makkelijker om te mengen), schep alles goed door elkaar en doe in de pot. That’s it, zo makkelijk is het om zelf muesli te maken… En, zonder toegevoegde suikers, yeah!
Calorieën: 34kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

zelf muesli maken

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

fruit gedroogd fruit granen muesli noten Ontbijt pitten suikervrij zaden zelf maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article#30voeljefit: Gezond ontbijten
Next Article Pruimen uit de oven met yoghurt en muesli
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

15 reacties

  1. Kristel on 2 september 2015 07:41

    En hoe lang is deze muesli houdbaar?

    Reply
    • Mind Your Feed on 2 september 2015 08:02

      Totdat ie op is 😉 In een afgesloten pot echt wel een paar weken.

      Reply
    • Roger Löcher on 10 januari 2016 22:32

      Ontbijt ook iedere ochtend met yoghurt en muesli, maar wat voor soort yoghurt is het beste ( suikervrij ) om te nemen?

      Reply
      • Mind Your Feed on 12 januari 2016 21:43

        Ik eet graag Griekse yoghurt! Kies anders in elk geval voor een naturel yoghurt, dus niet met een smaakje oid.

        Reply
  2. Yvon on 2 september 2015 09:24

    Ik maak altijd mijn muesli door dergelijke ingredienten kort te roosteren met een beetje agavesiroop. Maar zo kan het ook! Fijn om nog een variatie te hebben.

    Een vraag nog: het hoeft van mij echt niet extreem gezond allemaal, maar ik las laatst dat cranberries voor 40% uit rietsuiker bestaan. Vond dat percentage wel erg hoog. Nu vond ik laatst ergens cranberries die gezoet zijn met appeldiksap. Zijn die wel gezond? En wat gebruik je zelf als ik vragen mag?

    En bedankt weer voor de inspiratie. Ik reageer niet altijd, maar lees je blog met veel plezier.

    Reply
    • Mind Your Feed on 2 september 2015 10:57

      Cranberries worden bij het drogen gesuikerd, zodat ze geconserveerd blijven. Dat kan idd wel tot 40% zijn! Ik gebruik daarom liefst de cranberries die in appeldiksap worden gedroogd, maar dat is natuurlijk evengoed suiker. Vandaar mijn keuze om slechts 2 el op een hele pot toe te voegen, dan eet je er echt niet zoveel van per keer.

      Reply
  3. lia on 2 september 2015 09:42

    Beste Reny,
    in je recept voor eigengemaakte muesli heb je het over lijnzaad. Maar ik heb altijd gehoord dat dat dan gebroken lijnzaad moet zijn, omdat gewone lijnzaad onafgebroken je lichaam weer verlaat.
    Is dat zo?
    Groetjes van Lia Ruijtenberg

    Reply
    • Mind Your Feed on 2 september 2015 10:01

      Door op het lijnzaad te kauwen breek je het ook 🙂

      Reply
  4. Nienke on 2 september 2015 10:45

    Ik maak ook vaak mijn eigen muesli, maar soms bij gebrek aan tijd koop ik die van eat natural wel eens, noten en zaden. En als ik me niet vergis zit daar ook geen onnodig toegevoegde suikers in. Wellicht een tip

    Reply
  5. Jill on 21 september 2015 20:54

    Goedenavond, is deze muesli glutenvrij? Zo niet wat moet ik dan vervangen en waardoor??
    Alvast bedankt!
    Btw, leuke recepten op je site!!
    Groetjes

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 september 2015 21:21

      In principe wel, maar let even op met de haver! Wil je zeker weten glutenvrij dan zou ik de haver in de natuurwinkel halen (met glutenvrije certificering)

      Reply
  6. José on 4 november 2015 20:45

    Op veel verpakkingen van de ingrediënten staat dat dit eerst gekookt en/of in water moet weken. Is dit noodzakelijk bij het maken van deze muesli? Of kan het allemaal vanuit de verpakking zo in een pot? Bedankt!

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 november 2015 21:06

      Ik doe het zo in de pot! In de hoeveelheden waarin ik de muesli eet (paar lepels per keer) maak ik me geen zorgen over fytinezuur oid

      Reply
  7. Thea on 22 december 2016 12:07

    Ik heb de muesli gemaakt, maar zou graag weten wat de voedingswaarde is. Weet u dat?

    Reply
  8. Agnes Hovinga on 9 april 2018 18:51

    Interessant bericht. Heb ook vaak zelf muesli gemaakt, heerlijk en je weet wat erin gaat.
    Maar de cranberries uit dit recept bevatten die ook niet heel veel suiker? Heb eens gelezen da gedroogde cranberries voor ruim 60 % uit toegevoegde suiker bestaan omdat ze van zichzelf vrij bitter en zuur zijn.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required